Wednesday, August 19, 2015

noktah

ternyata semua bicaraku
tersimpan di dalam hati ini
ternyata semua soalanku
tak pernah kau fikir di fikiran
mengapa kau masih
mencari kepastian dalam cinta
dan di sini masih
menanti jawapannya

Tuhan tolong nyatakanlah
padanya tentang cinta
adakah masih diriku diperlukan
Tuhan tunjukkan padanya
tentang apa yg kufikirkan
adakah cinta ini perlu utk dirinya

berbicara tentang cinta kita
masih tiada noktah penghujungnya
oh.. berbicara tentang perasaan
simpan saja semua itu
mengapa kau masih
mencari kepastian dalam cinta
dan di sini masih
menanti jawapannya ohhhhhh


Oktober, masih sampaikah aku padamu?

ni bukan kisah tragedi oktober
ni bukan kisah awie and erra fazira
ini adalah kisah aku
cewah..
kisah mende lak tu
lama lagi tempoh tu
ehhh, lama mende, 2 bulan is 60 hari jer kauu
beg tarik pun aku tak beli lagi weh
beg aku dah dikorbankan kat akmal masa dia masuk kolej haritu
apa la nak berkira ek?
eh, terlalut lakk
but, yes, beg tarik memang kena beli jugak nyahhhhh

kalut gak mikir, lagi 2 bulan je october akan tiba
adakah matawang ringgit akan naik balik dr sekarang yg dah merudum teruk tu?
adakah aku sempat mengumpul wang utk masa itu?
apakah aku masih inginkan ia berlaku?
apakah aku ingin terus berdiam?
apakah yg boleh kubuatttt?
apakah?

nyehhh.. aku bukan jenis yg cepat mengalah
walaupun aku seorang takkan dapat buat apa2 utk menaikkan matawang ringgit
ekekekek..
tapi aku akan cuba berjimat cermat utk tarikh itu
di smping terus berusaha menaikkan bisnes aku .. in sya Allah
bisnes apa ko buat suuuuu? takdo aihh, berangan jerr..
tolong2 kawan jer lerrrr.. hmmm




Tuesday, August 18, 2015

tumpah jua

ntah kenapa sayu amat pagi ni
masa nak pi sarapan tu mata bergenang2
nak cakap dengan kanda, tentu dia tak layan
dia plak subuh2 udah keluar, bizilah kekdahnya
pegi jelah layan diri
wassup ira bitau aku nak ajak dia sapan kat plaza.
nangis berjujuran
ngenangkan nasib diri..
apo ntah, sodeh amat.. huhuhuu

aku mmg cengeng larr.. lagi2 kalu bab tu
beli mihun tapau, duduk sambil tunggu ira sampai
maybe nak dekat period nih
rasa sedih tak tentu hala
bodoh lak nangis sensorang, and org nampak tentu tertanya2
cepat2 kesat air mata, ira pun datang
tanya awat la kak nangihhh?
eheheh.. cover baik2 k? ala biasa laa, ekekekek..
yg tapau tadi aku makan je, ingat nak tapau for lunch, tak jadi
order je lagi teh ais, abiskan duit RM5.50 pagi ni.
ira kata kak ita norita nak blanja lunch, hehehe.. alhamdulillahh, kawan2 den ni baik2 belaka
ada je rezeki Allah nak bagi melalui dorang
syukur Alhamdulillahhh lagi

sahabat2 baik ni lah rezeki yg tak ternilai buat aku
terima kasih Allah, Kau kenalkan aku insan2 yg pemurah ni, alhamdulillahh

semoga Allah balas mereka dgn rezeki yg berlipatkali ganda lagi.. aamiiiiinnn


Sunday, August 16, 2015

Rasa itu melanda jua..

Ya.. rasa itu.. rasa sunyi teramat2 sunyi.  Now ujan turun dgn lebatnya.  Ajak amer makan kek yg aku bawak balik kawan2 blnja semalam.  Amer kata makanlah dulu.  So makanlah sensorang.  Kanda tak balik lg dr jumaat malam pegi balik perlis, emergency lah kann.. malam nanti baru naik bas balik kl kot kalu tak silap aku.. subuh esok lak baru smpai nnti in sya Allah.. bukan reti nak amik cuti kan.. amiklah biar x beban sgt.  But knowing my laki tu.. takkan nak dengar apa ku kata/nasihat.. sbb dia mmg lagi bijak orgnya.  Cuti byk2 nnti bleh tukar jd duit katanya.. huntong larrr..

Aku mmg keluarkan kek tadi.. tapi aku dok makan cempedak goreng tepung yg along anto.. rezeki saat ptg2 lapau ni.  Makanlah dgn teh o.  Terkebil2 smbil makan smbil rasa sayu dan layu mikirkan sunyinya idup den.  Bayangkan if fb takdak?  Bayangkan kawan2 grup takdak?  Bayangkan insta takdak?  Apa aku nak buat?  Nak ajak amer borak smbil makan kek.. dia angkat piring kek dia bawak masuk bilik.. aku kata apasal lak makan dalam bilikkkk?  Dia bleh kata x de tumpah2 umiii.. huhuu.. umi nak bersembang tadak kawan dik oii.

Harini aktiviti luar last tadi makan sarapan sekali lunch kat nsk.  Makan mi kari putih kat kedai tepi tuh.  Naper bleh smpai kat nsk td pasai nak gi mebenk kat petronas nak amik duit.. sebab nak bank in kat akmal.. sekali cek2 tadak duittt.. ekekekke.. confident je ada duit lagi.  Huhuuu.. nasib la kau suuu.. cemana kau leh x ingat duit dlm mebenk dah yilek?  Aku lak betui2 bawak sekeping kad atm mebenk jer.  Kalu ada purse bawak ke atm tu maybe bleh la cek bank lain kann?  Hampehh.. telan je la kelalaian sendiri.  Ramai lak beratur td tu.. maleh aku nak pi mai pi mai.. akmal sabar dulu ye nak.. in sya Allah esok umi bank in.  Pelik gak dah pandai call aku utk duit.  Selalu ayah dia jer.. hmmm.

Hujan2 dan kita kesorangan mmg mengundang kesedihan.  Pasaipa rasa cam tu ek?  Rindu ke kat laki?  Bukan x biasa kena tinggai punn.. ekeke.. semalam sehari tadak kabar berita.  Akupun tggu gak kenapa ntah...  Sibbaik arini dia ingat lak kat aku pg tadi eh... tanya aku buat apa.. pelik jugak boleh teringat... eheheh.. takde makna dah nak kata syg rindu cinta bagai?  Kweng3.. buat gelak jer kalu kata kat dia i need him to be mushy2 to me.. i know him too well.. jgn membesarkan perkara kecil katanya.  So.. i just let him have his time with his family sana.  Banyak tugas dan tabggungjawab dia utk kuarga dia dan aku x leh nak mengada2 nak attention yg mmg dia tara kisahkan pun.  Tiam2 sudah.  Cara utk nak dapatkan perhatian ialah jangan mengharapkannya lagi.  Wat donno jer..  Aku pegang kata2 ni jer skrg.  If u need me, will try my best.  Most of the time i will just let u do what u want.  Bertabah je la hidup dgn pasangan hebat macam dia.  Eheeeheh..

I am so glad i have ameer and along and mak and siti at the moments, family and all my frens, di alam maya dan realiti.  Allah sajalah balas budi baik kalian menerima aku sebagai insan dalam hidup kalian.  Aku sgt2 menghargai korang semuaaa.. hukhuk.

Hari semalam bz giler dr pg ke tgh malam.  Ada reunion sekolah smpai lewat ptg.  Malam lak ingat ira shahira nak blanja makan sempena dpt bonus, rupa2nya depa buat surprise bday aku dgn Bisma.. takajut gak den.  Huhuu.. kawan2 yg grup ni mmg bisa ngalirkan air mata kalu dikenang.  I really hope this friendship is blessed with love and happiness from Allahh.. huhuu.. shedih.  Depa siap bg present piyuk kukus kek den and iron kat Bisma.  Thanks ladies.  U guys rawkkkk..  Hari ni aku rehatlah.  Kaklong maza jemput gak lunch kat umah dia.  Aku rasa x larat.. so aku tolaklah undangan tu.  Sorry maza!!  Pas zuhur aku tido.  Bangun bila dengar azan asar.  Solat dan tgk wassap.  Kot2 la ada yg mencari.. hehee..alhamdulillah ada yg ingat den.








K lah.. nak layan fb jap. 

Adios!