Thursday, December 26, 2013

i am back

back where? back at work la jenihnyaaa... aterrrr.. cuti tinggai 1/2 hari je lagi haaa...

but how did i spend my holiday?

later i story u ok... byk no gambor2 nak uploadnyerrr.. suker beno benor teman bergambor..maka.. byklahhh..




ni baru edit.. cropped and editted.. suker sbb nampak kulitku clear.. kah3.. astaghfirullahhh... aku bersyukur 

Wednesday, December 18, 2013

new gadget

Kanda came home quite late yesterday.  Macam nk marahpun ada kat dia sbb x bls wassap aku dr pagi.. apalah sgt angkat jari tu tulis ok .. or tulis.. saya bz.. x patah jari2 tu kanda ooi.



Emo sokmo bab x dulikkan aku tau.  Tiba2 dia bg aku satu kotak.. mcm pernah ku liat kotak ituu.. samsung punya kotak.. mm sahlah.. its kotak for samsung note.. note 3 tu.. oh my .. he has fulfilled his promise.. hmm.. sayang jugak dia kat bini tombun ( x mo sebut gomok dah) dia nii..  huk3  terharu saya tau kanda.  He knew how i saved up my money to buy d previous samseng galaxy s4 which was a very2 bad gadget coz itu brg bukan ori.. huuu..  byk gak wet den lebur.. but then.. aku bersyukur sbb if kanda can see how i love my hp coz i need to be connected with my fb.. insta.. wassup . Camera.. after he cannot be with me ( oh so over) .. tentu x tercetus kesian dia nak belikan aku note nih.  Tq kanda.  I lebiu.  Not bcoz of d note 3.. but bcoz u understood my needs (and sometimes my wants.. hik).




Monday, December 16, 2013

apa ko buat ujung minggu?

Pagi tu pagi sabtu.. aku bangun utk pi bersenam.. ehwahh.. senam konon.. jogging actually, and then pi main badminton.. inilah rutin semenjak dua menjak ni.. kalu swimming tu kono lewat sikit sebab pagi kolam siantan tak bukak lagi.. lagipun my sports mate, siti tu tak berapa gemor swimming, sejuk katanya.. sementelah dia tu takde lemakkk.. hik.. so,  kejutlah kanda jugak since dia kata nak join last week.. selepas sedar dirinya tak fit.. ahhh.. iyolah tuu.  tak maun dia join.. soh aku pi dulu.. later will fetch him up for breakfast kat pasar. ..  dah agak dah kan.. and he promised esoknya pulok.. i doubt so lah.. kah3..  

malam minggu tak ku sangka2 kawan2 sekolah mai kat umah.. deme terjah katanya..:



dari blakang, aku sendiri, noor zalina (bj merah), rozlin, norizan (tudung pink) & rozita.  
thanks lah sudi mai melawat aku dan memanjangkan silaturrahimm.. lebiu olss.



so saja la nak letak gambo2 aku jogging and badminton.. makin lama makin pandai siti pukul bola tauu.. (marah giler dia bila aku kata gini.. heheheh)












siti mmg kalu soh bergaya.. hmmm.. siap ajar aku how to pose jugak tauuu.. lebiu la siti.. dah kawan dgn dia since aku 16 lagi..

Friday, December 13, 2013

relakan saja sayang..


ku relakan jiwaku dimiliki oleh mu hazama.. keh3

Ku sangka hidupku selamanya kelam
Terbelenggu ikatan tanpa manisnya cinta
Memaksa diriku menapaki jalan
Arah yang tak pernah ku mahu dalam hatiku
Kini kau pun hadir memberi cahaya
Membangunkan ku dari suramnya mimpi ngeri
Menuntun hatiku ke palung asmara
Seakan ku hidup kembali dari matiku
Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari
Ku relakan jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menghidupkan aku
Yang mampu melarutkian setiap sepi hatiku

Hati bukan untuk dimiliki
Tapi hati untuk dicinta dan mencintai
Ku relakan cinta aku padamu
Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari
Ku relakan jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menhidupkan aku
Yang mampu melarutkan setiap sepi hatiku
Seandainya waktu
Tak pernah pertemukan aku dengan dirimu
Akan ku biarkan mati hatiku selamanya
Sehingga kau datang membangunkan aku
Ku relakan jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menhidupkan aku
Yang mampu melarutkan setiap sepi hatiku




sonok dengar lagu ni mula2.. macam biasa je macam tak ada apa2.. tapi bila dengar byk2 kali.. uih besh yo... tingat tingkahlaku hazama dalam drama yg aku tengok tu.. mmg suara dia sedap beb.. kalu tak, takkan menang af kannnn? 




makan lepak makan exercise.. balance kah?

tinggalkan ku perlahan2 ku terima
semakin ku sakit semakin kau bahagia
mengapakah aku jadi lemah
sungguh ku tak sangka
ia membawa jantungku bersamamu

lagu hafiz memulakan bicara blog harini..

ntah apa kesnya.. tinga ni mmg dok mendengar lagu2 feveret je la kannn



ni tengah tunggu mayang di ulik my good fren datang ke kl sentral utk sama2 lunch.  oh talking about lunch is about food, right?  dah lapauuu.. su bukan boleh lapau.. idak ler begitu.. dah memang suka, hobi.. kahkahkah.. ada ke hobi kau makan su? heheh.. nasiblah





posting dibuat sehari selepas dating dgn mayang.. lambat.. tp malas nak create new.. amik lahh.


mayang mmg sokmo cantik kan.. bila amik pic sebelah akuu.. masya Allahhh.. tengoklah idung aku compare dgn idung dia.. huiyoo.. tentu aku lebih senang bernapas.. kih3.. aku bersyukurrrr..



Tuesday, December 10, 2013

sekolah and kenangannya.. sonokkah aku?

kau simpan hatiku dari dajah satu
darjah satu
dari darjah satu aku suka kamuuu...

sapa tu yek.. yg aku suka dari darjah satu
manader.. aku skolah rendah tak reti suka sapa pun..
aku memang tak reti cintancintun zaman sekolah okey.. in fact sampai ITM pun takdo.. hehe
sekolah rendah aku main jer kejenya.. pi sekolah was such fun to me
one day if i missed my school.. oh rasa cam.. would be missing soooo much.
gitulah.. belajarnya idaklah berapa sgt.. sebab aku takler lembab ngat..  hehe..
eh, berlagaknya ko.. sorry lah.. aku tak pi mrsm macam akak aku.. penilaianpun dapat corot jer
sebab aku pi sekolah enjoy main je lebih.. but.. now anak2 pun aku tak control sgt.. 
yg penting dia tau tu pendidikan yg asas.. yg lebih penting apa? 
aku bila ingat2 balik mak abah aku takde beria2 soh aku belajar sampai nak tahan time aku nak main2 dulu.. so, i guess i've become what they thought me to be.. if we enjoy the subject, then kita boleh dapat lebih banyak ilmu... tak gitu
some people beria laaaa.. mendesak anak belajar gitu gini.. but well its up to you all laa.. nak anak pandai sapa yg tidak.


ni masa tunggu cikgu kelas tak datang lagi. bila datang lambat dia kensel kelas.. ahak.. tapi ni kelas menari, seronok, bukan belajar amik peksa.. tu yg seronok.. hik



Monday, December 09, 2013

berapa kah tinggal masa kita ada?

selamat pagi dunia... cewah.. selamat pagi blog

my life began at 40, so it has started some years back.. cewah.. takmo kasi tau berapa.. macam ko tu lawa nampak muda yg org tak bley guess.. hahahha..   seriously, i m proud to live my live for more than 43 years now.. ntah berapa lama lagi iduppun kita semua tatau ye tak.  so, we shd be living to the fullest.  do good for the world, if not.. just for ourself and the one near to our heart.. haaaa...

recently aku mmg rasa badan aku dah berubah byk... slack2 semua udah longgor... tau la kalau suar dah longgor, jalan pun tak selesanya punnn.. tapi aku malas la nak pi beli seluar.. skrg sibuk beli baju kurung moden je kauu.. hmmm.. perasan cantik sbb kawan2 kata bila dah kuruih, jgnlah pakai baju yg bebesau sgt.. nanti mcm baju pinjam.. konsepnya kan... aku plak bab motivasi diri ni.. mmg suko la kannn.. lagi plak bila dah tau where to buy the baju kurung and its quite cheap la kann.. i can buy one pair every month, kekadang 2,3 tuu.. mapuh kalu fb fren aku nama haktuih hakaku tu kata aku membazir mengenangkan ekonomi yg tak berapa bagus skrg ni katanya.. jimat2 suuu.. ye la haktuihh.. will take note.  

ni la gambor2 baju2 dibeli almost setiap bulan.. 


me and my team mate, zainun, posed coz both of us were wearing red that day, without plans katanya..


this one, me and me cousy.. maza.. at our niece's engagement day..  she also supported me a lot by giving discounts beli product dia.. kih3.. love u kak long!!

seriously serious.. if u ask me.. i rather wear pants all d time, walaupun tak naik motorbike pi keje kan.. but sejak dua menjak ni, cam rasa feminin la pulok.. heheh.. that's why la.. berangan badan dah kecik sikit la ni kann.. but kan baik tu, pakai baju kurung..cewahh... during weekends or malam, my feveret wear now tentulah jeans.. aku dah ada byk collections of jeans.. even purple color pun tauuu.. hik.


ok lah, will write again later... m so so so tight up with work these few months..  tu la pasaiiii





Monday, December 02, 2013

holiday




howdy blog.. u miss me.. i miss u so much, but i cant do much.. now only got time since i power closed after 12 tadi.. and only be opened again tomorrow. so free .. not really, but i took the time to write to you.. my job la ituuu.. as if u know what i do kannn?

i have so many sad stories to tell, but why give u the sadness when i can always share the happiness.. cewahhh english.. tu maknanya tense yg amat2 lettewww.. yes.. itulah kenyataannya wahai blog ku yg manis.

katakanlah engkau menjadi milikku, berjanjilah hilangkan resahku...

sambil2 dengar lagu safura nih.. hehehe..

well, apa nak citer tadi yek.. ohh.. ni dah cuti sekolah kan? mana nak pegi, adik dah tanya2 dah. akmal tak kisahpun, since dia mmg jenis melekat kat pc main game tak henti2... aku pun risau gak, but i cannot marah dia keras2, dia takkan ikut.. but if ayah marah maybe.. ayah terlalu sayangkan anak2 dia la, not going to marahpun. as long as amal is there, do all the chores that he have to do.. enuff for the father. fatherly love katanya.. hai laa.. aku masih tak dapat tandingi kehebatan ayah dia dalam menanangi anak2.. huuuuu..



so, where do we go this holiday season? pekebendenyaa... i dont think we can make it to go anywhere.. aku menyampah dah haa.. semua tunggu ayah punya cuti, umi ikut je.. selalu gitulah.. well.. if this time aku tak ikut, how? selama ni aku ikutttt jer.. sekali ni aku takyah ikut.. ayah bawak tak agaknya anak2 dia bercuti? katalah aku buat dajal.. ko rasa dorang sanggup tak pi cuti tanpa aku? heheh.. will do that.. aku mmg nekad.. takmo ikut kali ni. biarlah aku tinggal kat umah sorang2 pun.

this is revenge.. ko mampuuu?

Monday, November 25, 2013

kerinduan


lama giler tak tulis kat sini.. oh aku merindui saat2 menulis semula.. kenapa su, kenapa?

macam ni.. aku bizi la blog.. bukan taknak tulis, tapi kekangan masa, kerja, family, laki, anak2, fb, gym, pe lagi.. haaa... konon2 la kan.. kasi tambah kat senarai tu nak buat nampak cam lagi bizi kennnn... padehalll..

woi, mmg bizi lah. sejak tukar dept ni, keje mak mmg byk, tak cayer, call la 03-2173 118*, korang ceklah.. aku tak terjawab call korang der, disebabkan keje aku yg terlalu byk sehinggakan aku tak berkesempatan menulis.. huuu.. what has happened to me?

lately mmg tak sempat.. i guess i was so bizi on fb if not for the job i was assigned. matilah cakap omputih, ko sendiripun tak berapa nak paham.. cewahhh... bila hangin je, or bila stressed je, nak guna english.. but i feel comfortable using english.. walaupun grammar aka nahuku ke lauutttt.. org pandai english jer yg tau, kannn.. hik.

ya allahh.. apa aktiviti aku lately?
mostly tido la kot
hahah
if cuti, i just make myself busy.. ajak kanda jalan2 sokmo taknak, sakit ati tau tak. so aku pun buatlah apa2 aktiviti yg boleh pi dgn along and siti and the kids.. eh, kids mende, akmal takkan nak jalan2 ngikut aku dah.. dia dah remaja, so, ameer je ler.. yg itupun kalu lama sikit jer kat luar, musti nak soh kita antar dia balik dulu sbb dia nak main kat umah.. boleh.. rasa cam nak lempangggg jer bila dia mula tanya... lepas ni nak pi mana umi.. haaa.. so every time nak keluar and he nak ikut, i will ask.. if you nak balik cecepat, better u not ikut.. soo.. i am free.. along and ety, my niece tu ok jer.. dorang pun pening sokmo kat umah tu lelama, so we all enjoyed the outing, even ke restoran barkath kat jalan sg tua jer pun nyer lepak. heheheh.. tu lah namanya kawan sejati sehidup semati... blum pi karok lagi.. harus kami tambah lagi 2 jam sessi melalak tu kan long, kannn? hik.

Yeahhh.. i had a very wonderful life.. adoi la, so wonderful that i dread everyday thinking why my husband do not love me as much as i love him.. ntahlah.. maybe he loves me just dowant to show me.. what is that.. love but dont wanna show.. that's half love? for me that's not fully loving me.. oh so mengarut today suriani.. cut that crap.. just be thankful u have a husband that is so loyal to you and your family. yeah yeah.. i just need him to once a while come with me to the world... adoi.. if that is too much to ask.. bila tak dihargai mmg rasa sakit sekali.. dihargai cuma bila mahu dimaini saja.. kahkahkah.. matilah... makin tua makin menjadi aku nakkan dia manjakan aku.. makin pulak dia tak kisah.. selalu kata awak tu selalu pikir bukan2.. hmmm..






Monday, November 11, 2013

gym itu rumahku jua. ewahh



aku mmg pi gym utk join kelas zumba.. but aku juga buat mende2 lain.. well.. macam2 ler.. utk kardio kan. utk itu ini begitu begini..

leceh nak citer. tapi yg pentingnya aku suka pi gym sbb aku dapat hilangkan stress gitu.. ahak. recently aku dah rasa badan ada sikit ringan and fit jugak. haa.. only i can feel this.. hmm.. cemana nak share kat sini?

aku suka treadmill.. dulu laa, sejak dah jumpa cross trainer punya machine tu, bai bai to treadmill, aku buat cross trainer je, paling corot pun 10 min. lepas aku berkayuh at least 20 min. aku buat machine utk abs.. amboii.. yeah.. abs.. nak perut cantik cam rcw kann.. haruslah buat the abs machine.. machine utk lengan, machine utk kaki.. and not forgetting the plank.. haaa.. semua aku buat 3 sets of 15.. jadilah, biar sikit2 tapi biar berterusan.. amik kau.. sukati macik je lah.. do at my own pace, takmo paksa2 ngat, janji aku kuarkan peluh and targetting where i shd be.


ada plak yg suggest nak kurus cara paling senang ialah cari madu.. adoi.. kalulah dengan bermadu aku buleh kurus.. hmmm.. tataulah.. nak kata apa... kita berserah je pada takdir.. awwwww.. kanda, if you are reading this, ketahuilah..
merepek jahhhh.. ke lain dah haa..

Wednesday, October 30, 2013

kemelut di muara kasih


went to karok recently.. kat wangsa walk.. first time .. lepas jalan2 cari kasut takde yg berkenan, pi makan2 ternampak pulak superstar. apakah? rupa2nya tempat karokkk.. best jugak.. pi lah layan sejam.. sbb dah nak malam kan... heheh.. konsep tak bley balik lewat okeh? aku apa lagi.. bab lalak, i mmg suka tarik lagu2 yg tinggi.. heheh.. mencabar diri gitu.. sakit tinga korang semua kann.. but i had fund.. released la sikit .. heheh



Kemelut Di Muara Kasih

Seandainya dapat kau selam
Sambil mentafsir tasik hatiku
Cuma tenang di permukaan
Dan di dasarnya bergelora

Persoalan demi persoalan
Membelenggu akal dan fikiran
Tidak ku temu jawapan

Seandainya dapat ku lari
Jauh ku pergi membawa diri
Sebenarnya langkah terkunci
Antara kasih dan juga budi

Mengapa kau jua yang ku rindu
Walau sudah ku tahu
Payah bersatu
Hidup denganmu

Engkau sungguh jujur dan ikhlas terhadapku
Tak pernah walau dalam sekali pun
Kau pinta ku membalas
Semuanya itu lambang kesetiaan mu
Bukannya mengaburi mata ini
Atau sebaliknya






Monday, October 28, 2013

marhaba restaurant.. ya habibi




my fren, zamriwalikram's restaurant recently opened. he was so generous enuf to invite us to his restaurant near solaris. check these out:










Friday, October 25, 2013

senyum.. gelak.. tawa terbahak2




sejak join grup2 kat FB kan, hidup aku ada berubah sikit tauu.. memacam grup aku join.. sonok pulak aku rasa.. takdelah plain je cam dulu2.. hehe.. gang2 semua haru biru punya kelabu.. kepala boleh tahan.. gurau hebat2.. tak tahan harus belah nangis.. tapi aku suka pulak.. hehe..

kawan2 situ aku rasa lebih senang nak get along kot..hahhaha.. bagi idea semua pepelik yg tak boleh ko terpikirkan.. tak tergambarkan... havoc mmg havoc..

tu jer lah.. maleh nak elaborate.. yg pastinya.. aku senyum je bila baca komen2.. and sometimes aku gelak kau.. terbahak2.. haa.. hepi la kan.. lepas gak sikit2 tensen mak ni nyahhh

Tuesday, October 22, 2013

nak slim nak sihat nak melompat...




tajuk tak hengat diri.. apa ra kann... eh sukati lerr.. dah aku punya wall, eh aku punya blog aku punya citer, aku punya suker lerrr... haa.. ganaz katanya kalu aku buat gitu.. mmm nasib lerrr.. brutal su, itulah aku

nak citer apa yek.. ohhh yes, aku nak bitau badan aku dah turun berat sikit lagi.. hepi? yeahh.. ofekoz ler hepi. jeans dr. raya tu size 38 now already 36 kau.. pastu dah longgar sikit kat peha.. cewahh.. alhamdulillahhh, sukaa, lompat bintang.. tu yg aku nakkan.. nak kena teruskan usaha jgn sesuka sesangat.. but keep on and on.. cewahh.. sejak hampir setaun join gym ni in sya allah aku dapatlah layan merembeskan peluh and cuba mengempeskan perut.. dengan kawan2 yg byk beri galakan lagiii lah berkobar nak cuba turunkan berat badan.. lagi 23kg nyahh.. byk tuuu.. uih.. eh, ko pandang byk maka byklah dia jadinya.. ko pandang mudah maka senanglah ko menurunkannya su.. gitu..

well malaih citer panjang.. kita letak pic jer lah..

Wednesday, October 16, 2013

empangan batu, near ulu yam.. malaysia barat





last week kan.. aku boring giler.. kanda ada, tapi letih agaknya.. ajak bangun pi sarappun sangatler beratnya dia. so akupun wassupler anak buahku siti.. dia ok.. so kami pi bfast kat barakah... hmm.. suka nasik lemak barakah ok.. sedappp.. make sure ko amik yg bungkusan tu ada tulis z or N tu... yg tak bertanda tu sambal dia pedas sikit.. ahahaha.. nampak tak permainan dia.. hehehe.. so kami pun pakat pi laa.. siti pun time tu boring giler.. adalah halnya tu between dia, mak dia (my along sis) and opah (my mom).. so, dia stuju aku bawak pi barakah.. eh eh. azmeer anak kocikku pun nak ngikut upanya.. bawaklah.. lepas dia tanya.. lepas sarapan nak pi memana tak.. aku hazab tul kalu aku nak pi memana dia plak sibuk nak balik.. mmg kena luku la kan.. takpe, aku bawak je dia..

kat barakah punyalah ramai kaumm.. takde kosong u.. adalah satu meja tu kat belakang.. oh so tak meriah.. but duduklah jugakkk.. hmmm.. makan makan dan punya makan.. tiba2 datang si azrai kawan sekolah rendahku.. heheh.. dia pun join ler kami tanpa perlu diajak kau.. heheh.. kawan2 mmg brutal macam aku gak kan.. dia bawak anak kecik dia, melekattt je didukungnya.. comel. borak2 dia kata dia dah serik nak buat2 reunion since kat hilton last tu.. hehehe.. memacam katanya.. aku ingat aku je yg rasa lain macam, rupanya dia punn.. well.. ada je yg tak suka kita dan apa kita buat dalam dunia ni.. but kalu nak layan semua org.. harus kita kiokkk.. kann? last2 azrai nak belahh..dia pulak kata nak bayarkan.. hoi hoi.. apakah.. aku menolak, but he insisted.. aku terima la jugakkk.. hik, rezeki allah dah tentukan sebenarnya tuu.. heheh.. azrai belah, kami continue makan. yum yum kami terus kan makan lah.. pastu tambah tosey and nasi lemak bungkus nak tapau utk kanda and yg lain2.. balik lah kami.. pastu aku ajak siti jenjalan, sementelah tak syiok dok umah, boringgggg.. asik tido tido tido je, lemau badan temann.. so, siti setuju.. hantar ameer balik, pass tosey kat along, aku bitau siti cepat.. aku tunggu dalam kereta jer.

last2 ended up, alongpun nak ikut.. kenalah aku menunggu kejap dia bersiap. boring la jugak gamaknya along tuuu.. hehehe.. nasib koranglahh. kami tatau nak pi mana, akhirnya aku bawak je dorang pi near empangan batu, kat area ulu yam.. heheh.. nice place tuu.. lama giler tak pi situ. angin sepoi2 bahasa jepun kau.. hari sikit mendung walaupun time tu baru kol 11 lebih. along lapau since dia bangun tido terus ikut kami tak sempat srapan.. dia beli nasi lemak 2 bungkus kat gerai situ. siti plak beli rojak buah.. yummeh.. sedap kauu.. kami pun dok la kat situ.. mmg mengasyikkan.. pemandangan cantik tepi tasik buatan tu.. dulu2 aku ada ternampak org kawin amik gambar kat situ.. hee... tentu cantik gegambar nya kannn?

ujan kejap2 turun, lari la kami masuk kereta, pastu keluar balik.. heheh.. tu la keje. amik gambo tu satu kemestian.. knowing aku and siti sama2 suka posing kannn?

balik umah kanda baru je siap mandi. kenyang lagi katanya.. aku pun siap2 ler keluarkan barang2 dari peti es nak masak utk petang. hai laa.. boringnya hidup kalu asik dok umah je time cutiiii..