Saturday, February 21, 2015

apa bikin?

Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh.. pekaba ling?  Sihat?  Alhamdulillah.  saya sihat jugak kalu laling nak tau.. if not idaklah dpt menaipkan entry ini.  harini sabtu.  3 hari dah cuti.  Apa kau bikin su?  Hmm.. bosan amek haa.  Khamis tu dah berjalan gi pantai remis kuala selangor dgn along and siti.. sonok tgk laut.. cari pahala.  Tu la laut yg paling dekat dgn kampung aku.  penat2 tapi sonok.  Smlm baru along masakkan pepahat buat masak 3 rasa.. kami meratah ajer.











 Dok umah takdo sapo nak layan den.  Anak2 yo lah yg buek den sonyum and golak.  Kanda takde.. subuh2 dah keluar gi menjala ke menjaring ke mancing tak dapek nak pastikan.  Yg pasti dia takde lagi.  Khamis hari tu dah pegi.  Pastu dia kata manah kawan dia tu ajak lagi sabtu ni (harini) tapi dia takmau dah.. tak larat.. tetiba smlam jumpa manah lepas anto baldi ikan tu.. tup2 balik bitau nak pegi lagi ke laut.. huuu.. pegilah kanda.. tiada daya nak nahanpunn.. pegilah.. jika itu yg menghepikan.. teruskan je lah.. cari duit sikit katanya.. iyer lahh.. gitu lah sepatutnya.. cari sebanyak2nya duit utk family.. tu yg baguih kann?

So.. back to me.. nasib baik aku dah biasa.  Kalu tidakpun.. hmm selamba je la.  aku kan dah tak nak serabut mikio kan?  Ish kalu aku dah tulis ni mmg la aku mikio kan dia ye tak?  Abis tu.. benar ke kata org.. sayang anak tangan2kan.. sayang bini tinggai2kan.. hmm..

I wonder how bini2 yg kena jauh2 dr suami.. i m sure bini2 ni kena strong hati dan iman yek?  Laki pun samalah kot.  Cemana rasa berjauhan sgt tu? tapi kalu dah x cinta.. buat apa nak kisah ye tak .. jauh ke dekat sama jerr.. hampehhh



Wednesday, February 18, 2015

mood cuti dah mariiiiii...

apa kau buat abang remy ishakku?
aku kebosanan ni.. kelayuan kerana kemengantukan akibat makan terlalu banyak.  sedap makan sebab selera.  balik lunch, kak norita soh mai amik emas kat tempat dia.. ekekeke.. emas katanya org cina panggil limau tu emas.. aku pulak mmg hantu limau mandarin, so pegilah mengambil emas2 tu kat tempat dia.. ira pun pi amik gak.  boss dia bagi banyak.  boss aku je tak bagi sbb dia pun tak dapat kot. ekekeke.. takpelah.. rezeki tuu.  kat tempat kak ita tadi sempat gak kita bincangkan pasal hotel yg kami nak cari kat korea nanti.  fyi, kami plan nak ke korea pulak bulan october nih. sonok tak hengat. bofren i dah bagi kebenaran tau.. tu yg penting.  nak pi korea tu mmg la idaman aku sejak lama dah.  redha je la kan, pas ni kumpulkan duit bebanyak.

opis pun sunyi haa.. tiada lah mood nak buat keje sangat, melainkan buat keje sambil2 je.  budak2 cina abis dah balik belaka lepas tengahari.  since my firm ni bagi half day pada yg menyambut raya cina, so dah tinggal yg tak cina je kat opis ni.  best, aku suka, aman damai sejahtera dunia.  i am so loving it like this.


Monday, February 16, 2015

hotel iskandar.. hotel berhantuuuuu...

dah tu kami pi balik ke town KK.  sampai pun dah petang tau.. check in la kat hotel seri iskandar. dah kecoh2 tiba2 nyonya tokey tu tanya.. betui ke seri iskandar?  cek2 rupanya salah.. kami patutnya cek in kat hotel iskandar, not seri iskandar.  nyonya tu siap kata..  u all bayar murah sana la.. sini bayar lebih sikit. adoiyaii.. sakit tak ati kalu kena kenen cam tu.. tarikla beg pi hotel yg selang few hotels sebelah je.

korang nak tau tak malam tu lepas siap2 letak barang, we all semua decided nak pi berurut.  semua pi.  last2 kedai urut kata tak bley terima ramai2.. so, kami decided to pi urut kaki kat depan hotel jer.
so urutlah gilir2.. sekali macik2 tu bercerita kabornya hotel kami tu berantu kau.. ada sejarah pempuan mati ditikam bnyak2 kali kat situ.  dah hantunya masih ada di sana mengganggu penghuni hotel.  tapi macik tu kata dia selalu akan kaco org lelaki.  so macam2 citer lah dia dah bitau kami.  so, pas dah dengar citer ni masing2 pun keluarkanlah perasaan masing2. aku takde apa2 perasaan sebab Allah jaga hijap aku tak rasa apa2.. ehheeh.. alhamdulillah kau.  so, kami pakat2 pi cari hotel lain lerr.. berangkut pulak malam tu jugak pi ke hotel lain.. hotel apa ntah, but just opposite je.  lebih cantik bilik air dia tau.  first time aku experience hotel berantu.. haunted hotel gitu.. scary ler.. dorang citer masa mula2 masuk tu rasa macam diperatikan.. rasa macam angin2 sejuk.  rasa2 seram.. aku sibbaik takde rasa apa2.. rasa penat jer.. ekekekek.  si fiza malam tu.. pas dia pi berurut.. dia dapat lak urut kat kedai urut tu, so, once dia abis urut, dia pi balik naik bilik, ingat kami semua ada kat bilik.. dia panggil2 takde yg nyahut.. lama gak.  kami masa tu tengah urut2 kaki dan sambil bercerita.  aku bukak fon time tu tengok dia mesej, cepat2 la bitau dia soh turun cari kami kat depan hotel tu.. sian dia.  i wonder la if ada yg nyahut dr dalam bilik dia tu.. adoi larrrr.. mau pengsannn...






















KK Kundasang day 3 continued.. bila nak abis daa.. hee