Friday, June 02, 2017

sudah menuju ke sana

bila jadi pempuan.. paling sinonim ialah piyed. lagi2 pd yg dah nak abis piyed ni.. kita kena banyak2 bersabar.  mmg kdg2 kita nak sgt beribadat macam bulan ni,kan ramadhan, kita dah berkira2 nak mengaji, tadabbur dan berbagai2, tapi dapat dua hari je puasa, maka kita kenalah redha.  Allah uji dgn bagi kita cuti lagi.  mmg dah byk bulan kita mengalami perkara piyed tak tentu hala ni.  tapi kita relax je.  abis2 takleh semayang kan.  boleh rehat la jugak, kira takde lah rasa apa2, sebab dah bersedia bila along selalu bercerita tentang nak abis piyed nih.  but when it comes to ramadhan, rasa sedih la sikit.  sebab patutnya bila tua, piyed dah abis, easier dapat posa sebulan penuh.. kononnya la kan.  bulum lagi daa.. masih ada, tapi dah nak abis, nak menopos katanya proses nih.. maka kita tahankan ajerlah dia nak mai slow2 and sipi2 tu.  hopefully takdelah lama sgt macam yg lepas2..  tapi kalu dah takdirnya begitu.. kita kenalah bersedia.  bila dah ke laut turutannya piyed, cemanalah kita nak memikirkan nak menggantikannya nanti, kan?



takpelah.. Allah bagi ujian supaya kita balik kepadaNya lagi.  bersedihpun sebab kita takleh sama2 berpuasa, but kita meraikannya juga dgn mende2  yg kita boleh buat iaitu menjayakan posa org2 di sekeliling kita, ye kannn?  Allah maha tahuuu..












Tuesday, May 30, 2017

HaT Yai .. May 2017

nak tulis pasal hatyai.. it was an unplanned trip bersama kawan2 sekolah i puspa and siti hawa.  nak tulis pasal trip ni banyakkk, tapi memandangkan nak upload pics masih sgt mengambil masa.. i lak cam bizi time2 closing of the year ni kan.. maka ku tangguhkanlah dulu.  nak citer.. kat hatyai, mmg best urut mengurut.  i suka diurut u.  I pi dua kali ngurut kat sana.  tapi takdelah i pi urut2 macam lelaki kata sana heaven ngurut utk mereka.  maybe yes la sbb tempat tu takde pegawai ugama islam macam kat mesia nih. but itulah.. di sana mmg tempat yg disukai lelaki.  korang paham kannn?

kami bertiga pi urut malam tu.. bertiga satu bilik. udah la deme tukang urut tu tak bleh ckap english, cakap melayu pun tak pandai. so, gunalah apa2 yg mudah utk berinteraksi.  gelak ketawa tak hengat kami bertiga.  si puss mengaku umur dah 52, so, dorang cam takajut la, kata dia awet muda.  perut i ni ditanya nyer ada baby ker.. aduhaiiii.. bayangkanlahhh.. macam pregnant la teruknya ni kan.  ataupun... deme2 siam ni nak tanya brapa org baby aku dah ada.. kannn? mungkin itulah soalannya kannnn? mapuh tak mo mengaku boncittttttt.. matilah makkk



kami dibawak gak menengok2.. tapi sekadar menengok di waktu siang, apa yg ada lagi.. bulum bukak niaga diorang.. ekekeke.. tak adalah dpt nengok pompuan2 bogel nunggu pelanggan macam dlm aquarium tu.. cemana la gamaknya yerr..