Friday, November 14, 2014

tada shihat

Assalamualaikum ya blogku yg ku shayang..
afakavarmu?
Baguslah kau vaik2 saja.. ini tuanmu rasa sakit tekak lagi.. lagi malam lg shakit ku rasa.. telan air liur sungguh pedih shekali.. dah tu ada selsema dan batuk pakej itu mari jugak.. ya Allah.. inilah kifarah dosa aku lah ni.. aku sambil bersiap td ustaz kat tv tu kata anggaplah musibah yg datang sebagai sesuatu yg bagus Allah nak bagi selepas itu.. dengan syarat kita sabar dan tabah menghadapinya.. Allahuakbar.. sabarkanlah aku ya Allah..

Mmg panas badan kanda kata pg tadi.. tapi nak berkepit lama2 lagi tak buleh sbb dia nak keluar cepat takut stuck.. bawak keta sebab dia keje lewat sgt balik smlm.  Aku tak tggu pun kanda balik sbb aku dah padam awai.. masya Allah letihnya semalam.  Ingat lepas isyak nak makan mangga dgn asamboi merah macam malam tadi.. tapi tak menjadi.. sibbaik dah meratah ayam golek yg beli depan kinik ranjit masa balik2 keje tadi.. anak2 pun masing2 macam x kesah aku baring je.. tau aku letih kot.  Amal tanya jugak tak jadi ke umi makan mangga?  Aku kata takpelah.. tak larat.. umi nak titun awai.  Mmg tak lena wehh.. asik terbangun sesak idung x leh napas.. huuu.. takut2 tak leh napas aku terus mati how?  Mati dlm tidoq sbb x leh bernapas hidung sumbat.. huu.. tido2 ayam dgn sejuknyaa.. ntah kol brapa kanda balik tak sedar.. angan2 malam jumaatpun terpaksa aku padamkan saja.. tak larat aihh..

Ok lah.. ni dalam tren ni.. sonok lah update dlm tren tiap2 hari.. macam bz menaip novel katanya..

Bersambung weh.. idung shumbatt!!
Tapi pic ni semalam.. bukan pagi ni..


Thursday, November 13, 2014

namun engkau tak mengerti

berikanlah jawapan huraikanlah simpulan.. biar tenang jiwaku setelah kasih lama berlalu
tidak mungkin ku lupa perjanjian kita
di bawah rumpun bambu di kala bulan sedang beradu

mengapa terjadi
perpisahan ini di kala asmara melebar sayapnya
mengapa
kau pergi di saat begini, di kala hatiku terlukis namamu
kalau memang tiada jodoh apa lagi nak ku heboh
aku
malu pada teman pada semua
rindu serindu rindu rindunya namun engkau tak mengerti
pilu
pilu sepilu pilunya
namun engkau tak peduli
malu semalu malunya
namun apa daya
orang tak sudi, mau semau maunya.. namun apa daya
orang dah benci


jiwang sedey la pulak aku melayan lagu firman nih.. oh sedey nya.. saat kau masih sayang teramat sayang dia nak tinggalkan kau.. cemana ko rasa?  masya Allah.. aku bisa nangish tak henti2 kalu gini.. janganlah sampai jadi kat aku ya Allah.. kau peliharalah dia dan aku dalam cinta yg paling terpelihara.. huk huk huk.. 



pedih

Woke up late.. 6.35.. adoi shakit tekak tak leh telan ayaq liuq.. badan sengal2 jugak.. raso cam nak domam.. uih jgn buek pasal layan ngado2 badan kau su..  bangun lah.. bangunlah demi keranaNya.. ekeke.. aku mmg manja kann?  Tak aaahh.. org manja kalu diberi manja.. aku tiadalah manja ituu.. aku bangunlahh.. mmg sakit woo.. mau goshok gigi gerahampun shakit.. adakah ini tanda2 kematian hampir tiba?  Allahurobbii.. aku masih terlalu sikit amal dan twrlalu vanyak dosha ya Allahh.. ampuni aku.. berilah rahmatmu.. aku takut ya Allahh.. huuuu
Semalam kanda balik lewat jugak.. aku macam biasa lah.. nunggu nunggu and nunggu.. buatlah apo2 yg patut.. kanda sampai dia kata dah makan.. bagushlahh.. dia bitau anak ceo ofis dia ninggal semalam.. a young boy of 21.. ngadu sesak napas.. tak lama died.. innalillahiwainna ilaihirojiunn.. dah sampai ajalnya.. tu dia 1 lg tanda yg mati takkan tggu tua or tggu sakit..


Lalu aku ini skrg sedang dalam tren ni.. nunggu waktu ia gerak.. macam dah time.. tapi ontahlah.. redho yo lah..  harini apa plan?  Apo lak plan.. betulkan niat pi keje kerana ianya ibadah baru dpt pahala tau su.. if pi kojo sbb nak gaji jer.. nanti sia2.. yg dulu2 jgn lah kau ingat.. bila kita nak berubah.. kita buatlah pelan2 kita buatlah berterusan..
ok yek sayang.. ckup ar dulu.. nak bertegur sapa dgn kawan2 kat laman sosial jap.. ada ke yg sudi.. kikiki.. janji aku senyum dan tebarkan keceriaan.. kan kan?

Ni makan den malam tadi.. buek sendiri pueh ati.. dapp.. masih terasa kecurnya..






Tuesday, November 11, 2014

tiada apa2

Laporan utk hari ini ialah tiada apa2 utk dilaporkan.. aku mmg kuat melapor.. semuapun aku nak lapor.. sampai dah jelak aku sendiri membaca laporan itu

Nak letak cerita menarik banyak.. tapi tulah .. aku malas sgt nak retype.. taulah blog pandai aka smartblog aku ni tak benarkan aku copy paste from other sources.. nak soh aku retype the whole story mmg aku takdo maso.. tiap kali terpikir nak tampal citer best2 yg aku baco.. hmm pikir 116 kali.. muko blog ni jadi putih.. jadi pelik.. biarlah aku simpan dlm ati yo semuo cerito tu.. makan dalam tauu.. ekekek..

So apo dio yg takdo laporan tu?  Ni lah dio.. time kito tunggu orang nak berborak dengan kito sambil lipat kain.. orang tu macam bizi bonar layan game dio.. iyolah.. macam ado takdo yo kito ni.. montang2 lah kito ni sentiaso ado yo bilo2 dio nak.. nantilah den poey bawak diri.. nanti den poey.. jgn lagi cari den bilo2 ekau suko.. tergureh bona hati nih.. jadi ntah nomor beghapo dalam idup dio tu.. hampehhh.. sodehhh..

Tu yo lah..
nak offline jap.. nak bawak diri pi alam mimpi.. hati oh hati.. belajarlah sodar diri.. dilayan bilo diraso mau yo.. gunite all