Friday, February 13, 2015

kasih tercipta

kasih hilang tiada bicara, setelah cintaku kau puja..
rintihan rindu terus melanta, redup cahaya oh hati lara..
bisiklah kiranya aku bersalah
sedetik tersirat rasa
kau cipta kasih yg kumiliki
cintaku jujur selama ini
carilah ku dalam hatimu sayang sebutlah kau rindu oh hanya pintaku
kasihmu kekal setia usah biarku oh.. terus terluka
oh kasih tercipta
oh carilah ku sayang

mesra suaramu kini berbeza
gagal sembunyi sedih
kenangan lalu menusuk jiwa.. manis seindah berganti pedih ohh ohh

pabila bersamamu debaran darah arus mengalir
cinta lahir selamanya
berilah kucupan sayang biar terukir wajah kasih tercipta
berilah kucupan sayang biar terukir wajah kasih tercipta
oh kasih tercipta
kini ku mengerti
walau terpisah ku rela kiranya kau bahgia hoo ohhh






Thursday, February 12, 2015

ujian shikit je tu

pagi tadi dengan bersemangatnya aku nak pi keje, senyum jer.. masuk keta, nak start.. tup tup.. tak buleh start.  sian kembara.  lama sangat dia berusaha bekerja tuk aku dan family.  dah masa dia berehat la kot.  cemana nak buat ek.. call kanda dia baru je gerak.  maybe on the way ataih moto dia la.  tapi kanda pun takkan mau pusing balik amik aku der.. i can guarantee that.  sebab dia takut aku membahayakan dia jika naik moto dengan dia.  pengakuan dia tu.  jadi call dia sekadar memberitau yg kembara tak boleh start jer.  just to inform that i m surviving even whatever test Allah gave me.  Call bofren lah.. bofren mai dengan superbike.. siap dengan helmet full face nyah.. aku mmg teruja la dapat naik moto besau gi keje nih.. tentu boleh potong kanda kat jalan kucin nu.. ekekkeke.. udah2 lettew berangan su!!

so, amik handbag, silang.. bag pack sangkut kat blakang,  teruslah kunci kembara.. teruskan perjuangan... jalan lah ke jalan sungai tua dengan harapan ada teksi berenti.  syukur alhamdulillah ada.  bawalah aku ke bc and aku naik tren jugaklah ke kls and jumpa ira to have bfast together.

ya Allah.. jadikanlah aku org yg sentiasa bersyukur atas nikmat2 Mu yg telah Kau kurniakan itu dan jadikanlah aku org yg sentiasa ingat utk bersabar dan redha dgn ujian2Mu yg Allah.  Amin..




Tuesday, February 10, 2015

KK Kundasang day 2 continued

day 2 still.. adoi byknya pics.

at Poring hot spring and canopy walk (jungle tracking & jematan gantung).. 
really menduga kekuatan fizikal and mental.. more on the mental i guess.. sibbaik aku in good shape due to the gym thing.. ekekek.. alhamdulillahh.. aku dgn kak cchik sampai dulu kau.. biar sampai awal.. dapat rehat lebihh.. 











dorang ni siap buat video clip ataih jematan ni tau.. aku suka je.. lagi adventure lagi aku excited.. adrenalin rushing back and forth





nampak muka penat ke nampak muka happy? ke muka gedik?  adoi.. ekekeke.. su gedik.. tak kena wehhh


pastu pi mana ek?  oh.. ladang teh.. haa ni dia









fish spa.. ni best.. ada sessi jerit2 geli geleman and sakit worr.. adoi.. all the fish are sooo jinak.. rasa nak tangkap and bawak balik dalam beg. .ekekek









pastu pi mana ek.. ohh.. pi kat timpohon.  check point bila org nak panjat gunung kinabalu akan berkumpul di situ.  ntah bila aku dapat manjat kinabalu.. kena trening worrr.. at least 2 months betui2 baru bley panjat ok














itulah hari kedua yg penuh dengan adventure and happenings you.  i had a great time.. i guess they all punn..

continue len kali for day 3 yek.. beribu2 nak sort pic weh.. letih makk





Monday, February 09, 2015

harapan

Betullah kata2 tu kan.  Bila terlalu mengharapkan orang kita akan hampa.  Gantungkanlah semua harapanmu pada Allah saja.  Dia lah yg akan uruskan segalanya utkmu.  Kalu dah ditulisnya kau akan terus bersama.. tiada sapa dapat misahkan kau berdua.. walau kau sendiri mintakpun.. takkan terpisah derrr..

Hampa dalam mengharap manusia itu perkara biasa.  Boleh meracun hati dan pikiran.  Lagi2 kalu mengharapkan dia akan mengikut apa yg kita maukan.. hampa hampa hampa.. sedeyyhhhh..


Sunday, February 08, 2015

selamat hari ahad

Hari ni ahad.  Selamat pagi ahad semua.  Boring... kanda belom balik dr konvoi ke perak.  Smlm ada tipon sbb den problem pasal kembara takleh start.  malam x do lak dio tipon.  Bizi agak ey.  Tapi dio tak pi mana2 pun x do tipon den.. buek apo nak tipon den time dio sonok2 dgn kengkawan.  Den pun x kan kacao dio kalu x do apo2.. i m giving him all his freedom.  I just dont wanna care anymore.. maleh.  I guess that's how he wanted it to be.



semalam pagi bawak mak pi sapan kek barkath corner pastu pi tesco rawang.  Kek situlah kembara aku sangkut tak bley start.  Sibbaik ada yg baik ati sgt2 tlg carikan no. mekanik utk bantu.  Aku sgt2 menghargai bantuan ituu.. tak dpt balas kalu biar Allah yg balaskan nanti.  Yg tensennya.. bila jalan dgn kanda x penah lak dia buat hal.  Kuar dgn mak and along and siti and baby aimi yg along babysit tu.. dia buat hal lak.  Sian mak nunggu lamo paneh2 kat parking tesco tu.  Last2 bawak mak pi mamak lepak and makan lunch dulu mentara aku cari cara.. yg at last aku tggu jer mekanik mai.. heee.. nampak tak tu?  Allah nak uji aku la tu.. sabar and sabar ye su?  Relax je k?  Dah byk sgt bagi aku nikmat dgn kembara ni.. so tabah je la dgn ujian2 kecik ini.. kann?

Ni satu lagi.. kemarin hari jumaat tu aku dah ilang kunci kembara.  Gelabah gak aku bila sampai stesen bc cari kunci keto tak ado.  call laki dia kata.. balik lah dulu naik taxi.  Mudah je kan?  Aku ni pikir takkan cicir lak... aku x lah careless whisper ngatt.  So aku jalan jugak ke parking sambil tgk2 kat atas jalan tu.. kot2 terjumpa.  sampai kat kembara dah tak de keta sebelah aku kiri kanan.  Cari cari tiba2 terpandang kunci tu tergantung jer kat pintu kembara kesayanganku.. masih di situ.  Mmg masih rezeki aku la tu kann?  Takde yg perasanpun kunci tu. Kereta berkunci tapi kunci masih sangkut di situ.. aduhaiii..  Aku bersyukur sgt2 ya Allah.. Kau lindungi keta aku dr dibawak lari.  Alhamdulillahh.. masa tu nak nangih pun ada tau.. sabar je la kannn?

Citer pasal keto dah abis 1500 patah perkataan.  Tu kadang tak paham nape org kata susah nak buat karangan.. heheee..