Wednesday, February 17, 2016

Selamat pagi donia

Pekabau korang?  Sihat?  Laki bini korang sihat?  Anak2 sihat?  Mak pak korang sihat?  Mak pak mentua sihat?  Ipar duai sihat?  Apa lg nak tanyo.. haa.. kawan2 opis sihat?  Kawan2 sekolah sihat?  Kawan2 sekampung sihat?  Adik badik korang sihat?

Tu jer utk harini..
Meh kita istighfar bebanyak
Astaghfirullah hal adzim
Astahhfirullah hal adzim
Astaghfirullah  hal adzim....





Tuesday, February 16, 2016

sayang


tiada yg lebih terindah
selain kita kau dah aku bersama
biarku sentuh dan rasa
kasih yg mesra
hanya kita yg tahu
tenang memandang wajah yg lena
tuhan selalu denganmu
sayang
tidur saja sayang
lupakan saja yg semalam
tidurlah mimpi indah
oh sayang
tidur saja sayang
setia di sini ku menjaga
tidurlah
kaulah segalanya
sayang
kaulah segalanya
sayang
waktu dah usia berlalu
saksi pdamu dewasa dan sempurna
setiap air matamu
hancur hatiku
mahu kau senyum selalu
biar luka diubati waktu
tuhan selalu denganmu
sayang
tidur saja sayang
lupakan saja yg semalam
tidurlah mimpi indah sayang
oh sayang
tidur saja sayang
setia di sini ku menjaga
tidurlah
kaulah segalanya
sayang
kaulah segalanya
sayang
selamanya kau bidadariku
takkan pudar senyumanmu yg pertama
selamanya tetap kau sempurna
sayang.. sayang..

i wish you are singing this to me laling... i really do! ekekekek.. mapuh berangan












stroberi itu nikmat

weekend ni acik nak pi cameron highland.  highland kan kekdahnya tentulah sejuk, ye tak?  dont worry acik bawak banyak lemak,. taknak bawak pun tak buleh sebab lemak ni datang sekali dengan pekej acik yg gebu nih. ekekekek. ye tak? tapi kan baju sejuk acik ada gak beli kat korea haritu.. ada 3 helai.  tentu buleh guna kat cameron highland kau.. ekekek.. beria yek?

ni sebenarnya trip family.  tapi lebih kepda memenuhi impian along den yg sejak lahir tingin nak pi cameron.  itulah.. sibbaik dia nak sangat cameron je.. buatnya dia nak pi hawaiian island.. mahu aku takkan layan la kann.. ekkeeke..  along ni dah tentu aku tau apa dia nak.  sebab sekarang dia dah kamcing dgn aku.  trip ni siti or ety anak dialah yg usahakan.. aku ngikut je la.  walaupun kena sama2 tanggung kos tempat tido dan tempat makan serta tempat pengangkutan aka kereta nak ke sana.  laki den tak dapat pegi.  seperti biasalah.. ini bukan trip kawan2, so tak menarik pada dia.. lagipun dia kata dia sengkek.. hmm.. iyerlah.. nampak sgt dia tak berusahapun.  maleh dan nak kata apa2, aku hamburkan je dah haritu masa dia kata dia kena keje pulak.  kalu dah mintak cuti awai2 takkan org soh dia keja lagi.. tapi itulah lumrah laki den.  terima je lah kann?

jumaat dah cuti.  maybe khamis malam lagi kami dah bertolak. jumpa cousin aku maza, kat area bt gajah and sleep over dulu kat umah dia.  pagi2 esok baru bangun.. ehhh.. bangunpun kalu masih diberi nyawa oleh Allah.. ekekek.. bangun la nak gerak ke simpang pulai and cameron highland ye tak?  deme plan nak pi kutip stroberi, nak pi beli sayur2and and buat steamboat and also nak cari cendawan goreng.  oh feveret den tuuu.. apa saja la kau su.. bab makanan semua feveret yek? takde pantang larang kann?  tak, bukan gitu.. kita kena nikmati segalanya yg ada di sekitar kita.  kita kena hargai selera kita yg masih buleh makan, kena mencuba benda2 baru dan macam2 lagi.  aku mmg suka berjalan dan melihat alam sekitar.. alahai skema nya ayat.. tapi itulah yg sebenarnya.  dulu masa abah aku ada lagi.. aku akan amik peluang jalan dgn abah.  walau tripnya dekat, abah akan cuba mintak sapa2 drivernya berenti utk minum.  abah mmg best.  tetiba plak tingat abah huhuuuu..  abahlah tempat aku mengadu nasib dulu.  aku kan manja dgn abah.  macam2 aku ngadu.  skrg abah dah takde, laki aku pun membuli aku je kejenya.. ye tak?  huhuu.. maybe takde sapa nak gertak dia lagi kot.  hai laa.. teruk kan?  ekekek.. nasib aku la labuuuu..

apa benda aku nak tulis tadi ntah.. tetiba terpanjang cerita yek?
jap nak cari pic2 lama masa pi cameron dulu2 dgn dept aku few years back.  takdo la pulak. susah cari.  letak pic lain lah yek.. ni kat ladang teh.. tapi kat kk punya pic.. layannn












nak buat entry hari2

assalamualaikum wbt uols.. pekabau?
aku tak sihat.. emosi tak sihat, tapi fizikalpun tak berapa nak sihat sgt.. tumit sakit.. ekekek.. tu macam dah sebati lak.. kdg2 tak rasa.. kadang2 plak rasa sakittttt sangat.  redha la wahai hati.  umur dah sayup2 ni mmg aku diberi ujian sakit sebab aku gemuk.  yeah.. kadang2 malas nak mengadu sakit itu ini.. nanti org yg dimengadu tu kata.. sebab awak gemuk, badan and kaki tak dapat menampung kependudukan badan itu... ekekek..

semalam aku menangis sangat banyak.  sebab aku geram.. aku sedih, aku pilu.  rasa macam takguna jadi bini sebab macam takde fungsi selain jadi tukang masak utk makan fizikal and jadi bini bila ataih katil.. tu makanan batin lak.. ekekeke.. dahsyat lak mikir kan gitu.  tapi tulah.. mesra2 manja2 tu aku takde beb.. itu pun aku perlu.. tapi aku mmg takdapat.  dah berpuluh taun kawin so tak perlu?  nehhh.. tu bukan alasan.  ish, gitulah dia.  adakah kau berusaha memperbaikinya su?  ye, aku dah try.. tapi macam aku je try.. dia sokmo dgn hal bizi dia tak tentu hala.  makin tua makin sibuk.  aku jugak yg diabaikan.  betui2 rasa diabaikan bila dia lebih senang dengan persatuan dia, dengan kawan2 ride dia, kawan2 mancing dia.. dan kawan2 kampung dia.  lagilah aku ni bukan kawan dia, jadi apalah nak dikisahkan aku?

nangis puas2, sampai bengkak2 layan tido.. huhuu

apa lagi nak tulis.


Monday, February 15, 2016

Apa dibikin tu?

Semalam buat apa?
Kemarin?
Laki takde.. hari sabtu da balik kg lagi.  Kerap la balik kg kan skrg.  Balik sorang ler sbb ada hai.. aku?  Tinggal lagi la cam biasa.

Tensen gak asik kena tinggal. Ntah2 org kg dia dah ingat dia single skrg sebab dah dekat 10 kali balik sorang.. hmmm.. sedeh ke su?  Ntah.. aku dah tak de rasa sedih sbb dah biasa sgt.. tp aku rasa cam x dipedulikkan.   Dia janji nak ubah diri jd kekasih aku tp skrg dia dah semakin sibuk.. mana la nak jadi kekasih beb?  Makin jauh.  I know kalu aku nak soh dia ingat janji dia satu ketika tupun dia dah lupa agaknya.  Sah dah lupa.

Jadi skrg aku buat2 tatau je la.  Cari kawan satu kepala.  Layan benda2 yg best.. gi mkn.. spa n lepak.

I m so sick of that same old love..
Oohhhhhh
That same old love
-selena gomez-