Thursday, January 01, 2015

fb 24jam

Aku nak tulis apa ek?  Harini hari paling hmm.. apa nak kata?  Paling menjengkelkan aku rasa.  Kenapa?  Kerana aku rasa terlalu bengang dgn dia.  Fb 24 jam..  huhuu.. berat tuu.. Aku pujuk hati aku ni banyak2 lah sabar.  Banyak2 lah tahan.  Nak balas memang boleh.. tapi aku dah pujuk hati supaya sabar.. tabah.. layann.. pi dapur masak.

Allahurobbi... bantulah aku melepasi saat ini.  Biarlah dia buat apa saja tapi aku tetap macam ni.. huuuu.. lama2 hati boleh mati.. takkan sama lagi






Wednesday, December 31, 2014

resipi den

Patutnya aku tulih pasal resipi.  Share resipi.  Hehehe.. tapi bila buat entry.. ntah idea apa lak yg mai dalam kepala otak ni.. zass zass jer tulis.  Pastu baru tingat.. si sheila comel tu ada request aku tulis resipi sup ayam simple aku tu.  Kononnya kata dia kalu anak2 aku makan licin stiap kali aku masak sup tu.. haruslah sup tu sikongsikan.. hehee.. aku ni asik lupa jer.. ehek.
Kena pahamlah gefrenmu ini kuat ingatannn.. jadi paham2 lah yek.

So in the next entry.. meh tulis resipi2 mudah dan sedap.  Eh jangann.. kdg2 pada kita yg tau mudah jer.. bagi yg tak biasa.. macam susah sangat.. macam akak aku selalu tanya aku cemana aku buat telor dadar.. terkejut gak aku masa dia tanya tu sbb aku ingat semua org pandai buat telo dadar.. pastu am plak tanya cemana ko buat asam pedas.. aikk?   Rupa2nya gitulah kisahnya.. alah bisa tegal biasa.. jadi.. selalu2 lah masak dan jika ada ilmu.. share2kan lerr.. ngekkk..


terasa

Selamanya hati ini akan memujamu..
mencintaimu adalah dahagaku
Waktu dengarkanlah
selalu dekatkanku dengannya
hingga ku menutup mata.. satukanlah hati

-akim-

Intro lagu tu sebab tengah dlm keta tggu mak kat kedai spek.  Dia nak tukar cermin katanya.  Malas nak join dlm kedai sbb parking takde.. kot2 kena alih aku std by.  Dr tadi sampai la ni kat luar jer.. kdg2 rasa tanak keluar sebab inilah.. ada jer nak beli.. itulah inilah.. semua nak dibuat.  Barang2 dapur habih pulak.. nak tanak kena gak pi beli.. beli mana.. pasau la kan. Terlanjor dah keluar maka ajaklah along and siti sincr deme ada lagi kat umah mak and ct plak masih cuti.. hui sonok rasanya bila cuti and ada gang.  Aku cuti till skolah bukak 5hb.  But since skolah bukak 12hb.. aku takpeklah terus cuti sbb aku bukan keje kat sekolah.. ekekek.. logik la kan.. macam korang tatau..

Laki den awal2 pagi dah kuar.. semalam katanya nak pi service keta kawan yg kasi pinjam.  Smpai waktu ni.. 13.08 tengahari dia still x balik lagi.  Ngantar kereta dan akan balik naik train katanya.. hmm.. aku msg nak aku amik tak kat stesen komuter?  Takyah katanya.. dia balik sendiri.. huhuu.. dah tak diperlukan lagi aku rupernyer.. sedih jugak.. ataupun mmg dia nak lambat2 jer nak balik takmo cepat2 sbb jumpa kawan2.. gitulah rasanya.. takyahlah nak sedih2.. biarkan saja.. lelaki kan tak suka kalu kita terlalu sibuk nak tau dia kat mana.. jumpa siapa.. kenapa dengan dia.. atau tanya dia tu siapa.. mmglah aku tau tu.. selamanya pun aku cuba tak nak jadi bizi bodi.. lagi2 dia jenis yg takkan bitau kalu kita tak tanya.  Aku bg saja semua yg dia mau.. dia mau privacy so privacy lah yg akan ku berikan.. lantaklah sudah ku pasrah nyahhh..

Aku tau tempat aku di mana.  Sekadar isteri.. ngehh.. entahlah.. asalkan aku tak lepaskan tanggungjawab.  Lain2 ku dah cuba.. ku serahkan padaNya saja.. mudah kannn?




Tuesday, December 30, 2014

jalan2 ujung taun 2014.. part 2




























Abihh..

jalan2 ujung taun 2014.. part 1

Musim tengkujuh.. banyak negeri di landa banjir.. aku teruskan juga plan cuti ini.. sbb dah lama sgt plan kannn.. lainlah kalu tempat dituju itu sudah tenggelam.. maybe terpaksa dibatalkan..

So.. bermula dari 25/12 kol 11pm lebih kurang.. kami gerak 3 kereta.  Angah sebijik viva.. along sebijik waja.. aku n fmly sebijik vios.. kanda dapat kereta kawan kasi pinjam.. baik ati sungguh kawan dia tu.. thanksss.. hik.

Ish.. maleh tulis sebenaunya.. nak tepek gambo jer.. bley?