Saturday, July 06, 2013

cuti 2 minggu

Minggu lepas aku x cuti langsung kau... wah tak cuti?.. tp itulah hakikatnya.. since keje melambak and aku boleh membantu sbb aku free.. so aku korbanlah.  Takde hal sbb keje tu semua org dlm team akupun boleh buatnyerpun..

Mak tanya.. bila nak cuti.. aik.. tgk.. mak aku yg concerned lebih takut aku x cukup rehat.. yelah.. kalu ikut sejarahnya mmg lah mak lebih perlukan aku sbb nak bawak dia pi shopping brg dapur and now plak brg meniaga dia.. takpelah jugak rasa diriku diperlukan.. kan?  So mggu ni mmg nak rehat bebaik.. meaning nak lepak and enjoy buat apa yg aku suka.. adoi.. tentu kanda soh masak.. hehe.. lama giler rasanya aku x masak.  Now things are back to our own house.. I guess I hv to do that again.. oh me so penat u know..but then .. utk suami tercinta apa saja akan kulakukan okeh?

But... harini i rasa nak pi berenang2 dulu.. k??  Bye.. nnti tulih lg!!

Thursday, July 04, 2013

infinity .. fitness and beyond

semalam marked my last day kat infinity for this round.. heheh. bukan stopped, but suspended for ramadhan jap.. hopefully pas raya, if god permits, i will continue to enjoy the gym again.  i m gonna miss all the classs and the trainersssss.. huuuuu... mmg sedih la kan.. since kita dah macam adik badik almost 6 months now..

naya, nizam, eja, me and nurul



dgn marcella, the zumba teacher.. eh, instructor.. my idol gitu..
she has great body.. 
aku la yg paling tua kat situ malam tadi.. well, aku tak kisahnyapun ituuu


depan tu hafiz.. tak ramai guys.. but still yg ada tupun semua sporting belaka





inilah gang2 yg paham how to shake it till you rock it..
aku sayang korang semuaaaa


aku dah turun lebih 10kg now.. with the help of my own will, my pb set, my gym, my gym frens and all that have helped me tru out the process.. i have long way to go

Wednesday, July 03, 2013

cantiknyaaaaaaa...


korang tengoklahh.. cantik tak.. huuu.. cantik sangat pada aku.. especially yg warna purple and navy blue tu.. ish.. semua pun lawalah..  agak2 aku pakai lawa tak.. pungkok aku sgt besar tentu jadi lain macam.. heeee




credit pics. to:
Lily Boutique Busana Muslimah & Kasual





oh cukuplah berangan suuuuuu... mmm

Tuesday, July 02, 2013

terpinggir

Lately aku rasa cam terpinggir je.  Naper yek?  Maybe sbb sifat semuljadi aku yg sokmo nak manja tp dia plak malas nak layan.  Korang penah ke rasa cam x dipedulikan lagi?  U dont say.. kata akmal.. but that's how I feel.  He's around but I cant reach him..

Period la ni...







Sunday, June 30, 2013

trut truttt.. eeeiii nak baling kat dinding la boleh tak?

aku smalam period hari ke brapa ntah.  cepat plak period.  tensi kot.. huhuu..
tapi mmg letih giler semalam dgn keje dari pagi ke petang pastu pi launching party kat gym bagai.  mmg lah sonok coz my time is fully occupied, but.. adoi mak lotih den.. badan tuo ni.. so, bila balik umah nak lah relax2 tido dgn aman dan nyenyak sementelah nak keje lgi esoknya which is harini.



terpaksa ku switched off tivi tepi katilku citer jet li yg sgt diminati kerana tak tahan mata mengantukkkk.. tidolahh.. tiba2 kanda join.. eh, yelah, dia mmg sleeping partner kan.. bukan tak biasa.. tapi dia bawak tipon dia yg berbunyi setiap 10 second.  adoi.. mak matilah rasanya sekejap2 terkejut.. huuu.. nak mengamuk lakiku sendiri.. how?


mmg aku tido lena but, bila denyutan tipon itu yg diletakkan dibawah bantal di sebelah aku ni, pasti akan mengejutkan urat2 aku yg baruuu nak berehat tauu.. oh so annoying.. masa tu mmg aku sgt2 hangin oh tak tau nak buat apa... kanda buleh relaxxx je tido?  pastu amal pulak masih tak tido?  what was he doing.. pe lagi main game.. ketak ketuk ketak.. oh so jelas di telinga aku yg maukan keamanan dan kesejahteraan ni.. makkkk kenapa mereka semua menyiksa anak mak iniii?  tak tahan sangat ni.. tried jugak if i can handle the notification sound from kanda's fon.. oh my god.. i cannottt.. i guess because i was soooo damn tired i just cant take it.. i went out.. mengamuk to akmal told him to stop, coz it was almost 3am.. oh bukan main ko layan game komputer mentang2 ayah tak kata apa2 but this is your mother who is going to burst out tau..   so he stopped after like 1 hour selepas aku marah and tido on the sofa because i cannot go on being hangin at kanda for just ignoring his fon while i couldnt sleep..   patutkah aku beri dia silent treatment?  some more he told me earlier he's going out to work at 5am, naper la tak switch that fucking notification off?  u are putting your wife near neraka u know that?  oh kanda.. i just told him.. but he kept quite, the toye face or just couldnt care less.. huuu...

tak tahan badan tido kat sofa, merekot tau.. lari balik ke bilik and then it was almost 5am, that thing hasnt stopped i tell u.. oh my God.. how else are u making me suffer?  last2 kanda bangun and picit2 his hp to do what i donno.. and he got up.  suddently he's gone.    oh my life sucks man.. huuuu... baru dapat tido.  last2 kena bangun coz aku janji nak mai awai and hoping i could balik awai.



now its 1.31pm, on a sunday afternoon, i am doing this and feeling sooo sleepy and tired and sakit pinggang altogether... mak saja la yg tau perasaannya. huuu. at least i've done all my work. oh so lega.