Friday, May 02, 2014

all of me

yes, you can have all of me.. if you have my heart already.. you can take all of me and my soul with you.. alamakkk.. jiwang tak?  aku cam suka ngat dengar lagu john legend, all of me tu sekarang.. cam berantuuu.. ahahaha.. kalu dah suka tu kannn.. lagi pulak liriknya sangattttlah sweet.. macam org nak menggula2 kan aku tentu aku dah terkena beb.. i am really into this kind of sweet talk.. mapuhhhhh.. heheh



what would i do without your smart mouth?
haa.. ini satu.. kalu ada org yg mengayat aku dengan kata2 yg aku nak sangat2 dengar tentu aku buat apa saja utk dia.. terebang.. haha.. ye tak.. aku pulak mmg jenis yg sukakan jiwang2 nih.. korang bayangkan kanda.. balik2 keje dia kata.. sayang.. malam ni abang bawak sayang pi tengok wayang nak tak? pastu abang bawak sayang pi dinner.. kita pi dinner special sikitlaa.. kita pi kat restoren kat tepi tasik tu nak?
haaaa.. berangan giler aku.. sekali semua aku boleh pengsan tuu.. first.. kanda nggak pernah panggil aku sayang.. pastu dia ngajak aku dating.. walau tak sebut dating but pi keluar dgn dia tu dah kira dating la tuuu.. lompat bintang beb.. pastu pi dinner special.. aduhhhhh.. sohih aku boleh jatuh cinta berkali2 lagi dgn kanda.. hmmmm.. so much of your day dreaming su.. come out of it.. those will not happen lah.. hehehehe.. well.. no harm done in imagining good things.. i guess i have to stop laa.. stop stop stop.. buat sedey je kannn..





heheh.. cinta la sangat..
ini sekadar membuat entry baru ajer.. 
i know where i stand in his life now.. really.. i understand already!!


sejukkkk.. i need a hug.. ahakkk


Wednesday, April 30, 2014

filipinos

ni nak citer pasal org filipino.. dorang ni lawa2 kan.. lawa2 bangat.. aku dua hari mc dok layan tivi la kan.. abis nak kuar takde sapa nak teman, kan kan.. so, layan tv dari pagi ke petang.. hehehe.. so.. berbalik kepada kisah org filipino.. kawan aku kata dorang tu real life kat tempat dorang takde la lawa mana.. ehhh.. pada aku dorang lawa2 laaa.. hensem2 yg lelaki2 nya jugak.. ye la kat tv takkan nak letak yg tak berapa nak lawa ye tak.. tak laku la nak juai.. org tak lawa pun still nak tengok yg lawa2, ye tak.. so.. redha je la.. yg tak lawa2 cam kita.. nengok je la kat tivi.. best jugaklah dua hari layan citer filipino tu.. kisah dua kawan baik yg bila dah dewasa masing2 berebut satu lelaki.. bila dah kawin dgn sorang.. yg kawan ni pulak bantai ngorat laki kawan baik tu.. aduhaiii.. kantoi pulak tu.. bila kantoi lelaki tu pulak cam tak mau let go of the scandal.. hui merana giler laa.. laki kau ok.. laki kau sendiri kau terkantoi.. kau pulak mmg cinta kasih sayan giler dgn laki kau sampai kau sudi kawin dgn dia.. last2 kau kantoi sendiri dia dgn best fren kau.. berapa punya haruuuu.. pastu laki kau lak cam kata kau tak best.. kau tak perform.. haaa.. mapuh kerah nak merana lepas tu nak hadam segala menda yg ko dah dapat time tu.. aduhaiii.. payah benau kan.. laki tu la sekor yg best ke per?  bukan ke ramai lagi aktor yg lawa2.. dah laki org tu gak ko berkenan?  cer citer.. hmmm.. adalah tu
sometimes.. lagi kita tak bleh dapat.. lagi geram nak dapatkan.. hmm.. setan gondol punya keje kan.. kita ni ikutttttt jer kata setan kan, kan? ye tak?  


pastu kan..  korang kenai zizie ezzete tak? ntah cemana spelling nama dia ntah..  ye ke kabornya dia dah bukan bini no. 3 bung mokhtar?  now dia dah jadi no. 1?  hebat betul penangan isteri bung mokhtar yg dulunya seorang pelakon yek.. berbaloi2 la kan dah jadi no. 1? heee.. aku pun rasa cam nak tabik.. as long as u give the best service to your husband, you are on the top lah.. hehehehe.. 




Tuesday, April 29, 2014

rehatlah secukupnya sayang..

Wahh.. aku butuh sekali kata2 seperti itu dr kekasih hatiku.. dan iya.. aku bener2 mahu rehat secukupnya.. padahal ada kah istilah rehat secukupnya?  Setau ku nggak ada.. hehee.. rehat sebenar2 nya sesudah kita masuk ke dalam kubur.. ke alam barzahh.. ya?  Hehee.. itulah rehat yg sebenar2nya.. aduhhh.. aku nggak bisa lagi pakk.. amalanku masih terlalu sedikitttt.. huu.. 

 Janganlah kotir.. jika kau masih bernafas saat kau membaca tulisanku ini.. maknanya Allah masih memberimu dan aku peluang.. marilah kita berusaha perbaiki diri kita.. perlahan2.. heeee.. apo la kau su..  hee.. akupun nak berdakwah niii..  Allah tu maha pengampun.. maha penerima taubat hamba2Nya.. katanya lagi.. pintu pengampunan Allah itu sentiasa terbuka utk kita semua wahai sahabatkuuu.. wahai semua kamu.. kamu dan kamuu..  

Aku dah ngantuk laa.. nak tidor tapi x buleh.. kenapa yer.. alangkah manis dapat tidor waktu ini.. bangun lewat2 pun tak apa.. aku x solatpun .. cutiii.. huhuuii.. tapi kenapa aku masih sadarrr.. mengapa?  Mungkin juga aku harus melakukan sesuatu sebelum aku lena?  Apakah dia?  Hmmm... tiba2 rasa laparr.. mungkin aku lapar.. ya.. mungkin itulah.. heee.. last skali makan masa dgn along and siti tadi kat mamak barkah.. 4 jam yg laluu.. makan megi goreng tadi.. hmm patutlah lapau.. nak makan jap.. pastu makan ubat.. nak tido pastu.. hmm.. 


Siti nmpak cantik.. kan.. aku lak.. mato cam sembab jer.. huu.. lebih tido ke?  


Okaylah gang.. selamat lah apa2 yg korang sedang lakukan.. nak masak nasik jap.. babaii..



Monday, April 28, 2014

tp percayalah yg pahit itu ubat..

Hai.. apo koba korang semua?  Sihat le yer?  Aku x sihat lerr.. too bad.. i am not well.. dah sampai masa sakit.. aku piyed lerr.. rasa lembik badan dgn sakit2 badan semua.. tak demampun.. sakit urat jerr.. sakit kat lengan kanan.. dr pergelangan tangan smpai ke bahu .. sakit.. nyut nyut rasa sakitnya.. lenguh ya amat.. even dah petang ni pun tetap rasa nyut nyut tu lagi.. Allah nak hisab dosa aku ler ni.. ya Allah.. ampunilah aku yg lemah ini .. aku ni tinginnn sgt nak ke syurgaMu.. tapi aku rasa tak layak pulak dgn amalan yg cipuuuuttt.. huu.. huk huk


Itulah dia hakikat hidup.. doktor kata aku tension sgt.. doktor tau mana?  Cek darah.. ok.. cek jantung ok.. hmm.. dia kata toxin level sangat tinggi.. ontahlah.. aku dah usaha exercise.. and kurangkan makan nasik.. tak ckup lagi rupanya.. maybe aku kena terima yg aku perlukan rehat.. kebenaran itu mmg menyakitkan.. kebenaran itu jugak pahitttt... ye ker?  Aku percaya jugak.. pahit itulah ubat.. yg harus aku telan jika nak cepat lega.. hmmmm.. 😟😟😟.. sementara ni biarlah aku rehat2 jer ... dah ckup rehat kang.. baliklah aku keje.. hmmmm


Aku ni mc sakit perut sakit badan.. tapi kanda x de pun dapat nak teman.  Akupun bukannya suka ditinggal dlm keadaan sakit.. tapi aku kena paham keje is keje.. and he give priority to his work.. aku mmg takde kelebihan mcm bini2 org lain yg dapat manja2 lagi2 time aku x sihat.. maybe dah mmg bahagian aku.. sakit ke tak sakit ker.. aku handle la sendiri.. huuuu


Bagus gak jadi seorang wanita yg independant.. selagi boleh selagi mampu.. kita teruslah melangkah.. x larat dah.. abis2 jatuhlah.. letih sakit.. mc.. hehee.. rehat jap.. nanti  bangun.. senyum and gerak lagi.. u have got your life to live.. gituuu..