Friday, June 21, 2013

setengah mati

setengah mati merindu - judika

mengapa waktu tak pernah berpihak kepadaku
apakah aku terlalu.. terlalu banyak berkelana

mengapa kita masih saja tak pernah bersatuu
selalu saja bertemu.. bertemu saat kau milik yg lain

mungkin kau bukanlah jodohku
atau bahkan bukan takdirku
terus terang... aku merinduimu

aku merindukanmu
setengah mati merindu
masih hatiku untuk mu
aku tetap menunggumuuu

aku merindukanmu masih hatiku untuk muuuu
aku tetap menunggu muuuu
ku tetap menunggu setengah matikuuu



thanks sheila comel for making this cake happened.. i love u and your cake the most!


sempena besday aku yg ke patpuluh tutt ni, aku dedicate lagu judika di atas tu.. yg paling aku minati ini kepada diriku sendiri.. sgt sgt sgt sukakan lagu ini..



tq kanda mengantar pi keje pagi tadi kerana kasih sayangmu aku ada di sini.. ohohoho



tq syiera for buying me lunch at chilies espresso which i enjoyed so much.. even tho another fren had said .. how to wear kebaya for raya if i eat like that.. oh so not me if i tak makan sesedap.. hehehe.. once a while only maaa.. however, i love u syiera for being there in my ups and downs...


my fren, patricia lowe yong.. said i am her chirpiest fren.. oh what is that?  i guess its good coz she posted in fb about it..haaahahha.. thanks pat, for being there for me also when i needed the most..



thanks to patricia possini, my office mate, for wearing the almost the same color red, which is now my feveret color today.. so i have to take this pic to make sure i look as slim as her.. ahak..


Wednesday, June 19, 2013

kedut

baru2 ni aku concernnnn sesangat pasal kedut di muka ku ini.. lalu aku suarakan hasrat hatiku itu kepada kawan2..

lantas seorang kawan bernama sheila comel telah menghadiahkanku dgn krim menghilangkan kedut bernama neutrogena kau.. oh sungguh mulia hatinya sheila itu.. dia kan comel, so dia mau kawan2 jadi sama comel kot.. hehehe.. jgn muntah yek.. tapi itulah hakikatnya.. sapa taknak jadi comel???  even aku yg tua kerepot inipun mahu ilangkan semua kekerepotan di mukaku dan menjadi comel seperti dia.. so, ni baru 2 hari aku memakai neutrogena dalam usaha menghilangkan kedut di mukaku.. maka tunggulah bagaimana hasilnya itu nanti..... jeng jeng...



ira and me


thil and me








Tuesday, June 18, 2013

baju raya korang dah beli lum?

aku ni poser sehari lagi tak abis ganti.. dah berangan nak raya.. haha.. eh, pompuan kan mmg gitu.. kena advance.  tapi aku ni kira lambat la plan ni.  ntah ada masa ke tidak nak menempah tataulah.  haritu kanda kata nak cuba konsep sedondon or sekayu pakai di hari raya ni.. ish ish.. not so me, konsep tu sgt tak kena dgn ku.. oh yeahh..  baru2 ni tanya balik dia kata.. kita beli je la baju siap.. pulakkkk.. dah bajet lari la tuuu.. hik.

taun ni aku nak buat baju kebaya.. amacam?  eh, suka baju kebaya tau.. muda2 dulu mmg baju kebayalah macik selalu pakai, tapi kenapa aku berenti yek.. maybe sebab pinggang semua sudah ilang.. dari dada semua ukuran terus sama je ke punggung.. tapi tak jugak, ukuran menaik di punggung.. oh so big of me. huhu.. maybe that was the reason i m not wearing kebaya anymore.  adoi.. bila pikir2kan balik, nak tunggu badan ko lawa or slim baru ko nak bergaya mmg harapanlah kan?

so, this year, aku bernekad nak beli or tempah baju kebaya yg paling cantik di dunia... ye haaa.. pedulik la buntutku besar bas punnnn.. hik