Thursday, March 30, 2017

izinkan aku utk tidak menyintaimu lagi

lagu ni suatu ketika sgt menusuk di hatiku, in fact smpai sekarang pun laaarrr..

izinkan aku sayang
menyentuh perasaanmu
biar gelora cinta semalam

izinkan aku sayang
merinduimu selalu
biar bergetar nalurimu

walau berkali kau membenci
cintaku takkan hilang
himpunkan semua kemaafan
dengarkan oh rintihan

andainya kau pergi
gugurlah bunga cinta
terpadam mentari yg menyinar ohh

pulanglah oh sayang
kau ku nanti penuh pasti
rintihan kecundang utkmu oh sayang

aku tak jadi pi hanimun.  takde jodoh la nak berjalan berdua2an dgn laki.  dia tak respon seperti yg aku harapkan.  dia sekadar mengikut aku katanya.  "abang ikut awak je.."  aduhai lakiiiii, at least tunjukkanlah yg awakpun sama teruja nak pi berseronok2 dgn saya.. ini tak.. macam nak taknak.. "saya ikut je"  ..."pegilah sebab awak nak sangat pegi".. aku yg brutal ni pun akan rasa.  oh so tak bestnya cara awak melayan saya yg beria2 nak mengajak awak ni kan.

so dengan itu.. maka takdelah lagi ajakan utk jalan2 makan angin dgn mu wahai suami..  saya je yg berusaha nak menyemarakkan rasa kasih syg.. awak tidaklah beria.  sodaqollahul adzim.  redha je lah.. rumahtangga dah lama, dah basi.  buat je yg sepatutnya.. yg biasa..yg takde menyusahkan pasangan, ok?







Tuesday, March 28, 2017

ajari aku utk bisa
menjadi yg engkau cinta
agar ku bisa memiliki
rasa yg luar biasa utk mu
dan utk ku

terkesima tgk pic2 org kat blog awek mana ntah pi filipina kat cebu islands.  ira la ni yg share.  terus i jatuh cinta dgn tempat tu.  mmg dulu ada kata kat ira..  kalu ada duit lebih, nak bawak dia pi travel to philipines.  but that time i was idealess of this island.  so now.. membara la nak ke sana kau.. haaa.. i really love all ciptaan Allah yg Maha cantik di dunia ni.. walau di mana saja, hatta di blakang pondok di tepi sawah umah macik sedara kawan akak punnnnn.. hahaha..

semalam seharian kita macam bodoh je.  kita nak pi hanimun bawak laki kita berjalan ke ganu.  ganu ke johor ke kontan ke ipoh.  tatau yg mana satu.  tapi berat ke ganu.  see how lah.  petang tu balik keje, laki kita cam tak sihat kan katanya tangan kanan asik kebas2.. kita kata awak tertindih masa tido kot bang.. tak katanya lenguh.  hmm.. tatau nak kata apa. dia pun balik smalam pi lah kinik.  dulu2 dia mmg ada darah tinggi.  tapi dia taknak amik ubat teruskan.  puas akak bebelkan tapi takdepun peduliknya kan.  semalam doc cek dia. bitau dia punya bp 220 baru dia menggelabah makan ubat.  balik tu terus lembik kau. shian tak? hmmm.. kita ni mmg kesian je kat org.. lagi2 org yg tido dengan kita yg ntah2 kita yg tindih tangan kanan dia tiap2 malam.  eh tak.. tangan dia yg dekat kita is tangan kiri.. salah.. bukan lah kita yer.. so, jgnlah berasa begitu.  lagipun sekadar bermanja dgn tangan kiri takkan membuatkan tangan kanan kebas ok?

ntah cemana dia.  nak pi keje pagi tadi pun cam moyokkkk jer... maklumlah org sakit.  soh amik mc, takmo katanya nanti kan nak hanimun nak cuti la pulak lagi. hmmm.. nampak tak?  terasa macam apakah bila segalanya jadi semacam.  jagalah kesihatan kita smua.  makanlah ubat jika doctor dah nasihatkan.  jgnlah dibiarkan bini tu sorang je yg makan ubat tiap2 malam dan awak pulak macam tak pernah pedulik selama ini.  hmmm.. bila kita teringat sorang kawan kita laki dia masuk spital masih koma time ni.  pun becoz of bp la jugak.  tetiba collapse sbb pembuluh darah pecah selepas dia bangun dari minum2 dgn kawan2 dia.  huhuu.. bersama2lah kita menjaga kesihatan.. tu jelah nak pesan.  kdg2 bini cakap mmg takmasuk dalam kotak pikiran langsung.  tak register, but bila dah terkena, dua kali, silalah berhati2.  Allah bagi ujian la tu, Allah nak bg peluang kita mendekat lah tu. huhuuu

Monday, March 27, 2017

enjin mengaummm

jumaat malam masa tengah layan maharaja lawak, ally mai rumah.  ally kata mami dia ada kat depan umah opah.  sonoklah ameer sepupu dia mai melawat.  byklah aktiviti deme nak buat tu. ally anak angah aku, kakak nomor dua yg tinggal di klang.  cuti dah nak abish baru mai.. tu lah dia.  yg cuti anak, yg nak kena bawak berjalan ialah pak or mak, maka kenalah anak2 tu bawak bersabar2 ye tak?  tu yg sudi bawak, yg macam aku ni, takde pun nak bawak ameer gi jenjalan.  rasa bersalah pulak haa..  nak wat cemana.  aku tak senang.  padahal selalu gak aku ajak dia join kalu aku berjalan.  selalu dia rajin gak ngikut.  walau kdg2 aku yg bengang kannn?



esoknya sabtu, along ajak pi sapan kat pasar.  aku kabor kalu pasar tak dapek, sebab aku nak menganto keta aku yg dah seminggu berbunyik cam keta sport kau.. verum bum bum semacam je.  bak kata along, bunyi macam moto bot.  along nak ikut jugak pi merepair, so bawaklah dengan angah2 sekali.  workshop Ng kat area barakath tu tak bukak lagi. kami park betui2 depan tu and kami cari makan.  nak pi barakath nanti tak nampak lak kalu Ng dah mari, so kami makan je la kat warung depan workshop tu je.  propah giler nak kejo org bukak kedai kita nak terjah dia awai2 sebelom dia amik org lain punya kereta kannn?  kami makan nasik ayam kat depan tu.  along makan mi sup, tp mi nya dah semacam maybe dah lama katanya.  eh, macam2.  last2 along mengabiskan nasik ayam si nina yg tak abish.  aku lak meluru gi ke Ng bila dia dah mula bukak pagar workshop dia.  last2 Ng tengok dia stuju yg mmg ejos keta aku yg masalah.  and also, dia tak buat sebis repair ejos and mesti pi kat pakar ejos jugak. so, dia recommend satu kedai, kat area barakath near simpang bendahara... so, kami pi lahh.. ijal exhaust.  pakar exhaust it seems.  adik tu soh tinggalkan keto sbb dia kena baraikan jugak baru tau apakah masalahnya.  makin nak sampai kedai ijal tu tadi, enjin ni makin lama makin teruk derumannya, kauuu..  bila mekanik tu, nama halim tu soh tinggalkan keta and nomor tipon, maka aku takde apalah dalam pikiran, melainkan jalan ke pasar or jalan balik.  ntah kenapa alogn and angah main ikut je apa kata aku, moh la kita balik.  bukannya tak buleh tunggu cab or tunggu kat kedai2 situ je, tapi sebab aku pikir akan amik masa yg lama sgt nanti, deme ikut je la aku balikk.. sian along yg kaki sakit.  angah and nina jalan ok je, cuma peloh2.  nak buat cemana.  teksi sebijik pun takde kau.  semua dah keluar bekerja or mmg tak keje sbb byk jugak yg aku nampak teksi ada parking kat rumah2 jer. hehee.. jalan jalan berpeloh wey.. but aku dah biasa jalan jauh2, cuma this time tengah paneh near kol 11 gitu.  apa la kan.  dah sampai umah.. mmg tiak basah weyyyy.. baru betui2 exercise kau... along terus kata nak pi beli eskrim kat kedai aceh tu, beli air sarsi and macam2 lak dia beli sebab kehausan.  eheheh..







pastu kami melepak umah mak.  aku sidai kain yg basuh pg tadinya.  tetiba laki balik dari keje.  dia trus je ke blakang bawak moto.  tak lama tu mamat workshop tu called, kata "akak, keta akak dah siap" .. dalam hati aku.. wahhh.. dah siap.. cepatnya.. maknanya takdelah teruk beno masalah kembaraku ituuu.. laki aku pun dengor aku cakap tipon terus kata jom kita pi amik. semangat dia kan.  aku lagi la semangat.. seminggu bawak kembara tu dgn bunyi enjin motobot sgt tak best u know.  walau aku rasa bunyik tu best, special, tapi dia punya kelajuan terganggu giler beb.  tekan2 pun tak mau pegi melainkan berbunyi mengaum yg lebih kuat je.  lain kali beli betui2 keta sport la baru ada bunyi deruman sport itu dan kelajuan yg best jugak.. ekekekek.. mimpilah nak beli keta sport beb.  aku syg sgt kembara ni.  byk sgt kenangan yg baik indah manis semua dengannya.  akan ku jaga kau kembara.  slow2 lah aku repair yek?

malam tu senyum je along bila aku kuar bawak dia nak pi amik siti balik keje.  dia kata.. sakit kaki dia jalan kaki siang tu tak abis lagi, keta aku dah siap repair.  bagus la kann?  pehtu bawak along pi beli barang2 niaga dia.  nak makan kat donut western food, tak jadi sebab kedai tu penuh sgt, tak leh masuk kami yg ramai2 nak makan nanti dgn angah satu family and mak.  so, kami pi nice seafood.  lepas makan, kami balik, angah pun balik terus ke kelang dgn abang ngah yg balik keje tadi terus bersiap pi join kami kat nice seafood.













jiwang jap

dikau bak salju ditiup bayu
kan rebah dipangkuan bumi
ku yakini kasih
restui Ilahi

bagaikan siang tiada mentari
bagai malam tiada cahaya purnama
tanpamu tiada erti hidup berdua
ke akhir masa kau kucinta

bagaikan syurga tanpa bidadari
kau ibarat hembusan nafas terakhir
pulanglah sayang usah kau berpaling
di sini ku pasrah menanti

ku doa kau hadir
raja mahligaiku
hidup mati cinta kita bersama

berangan pepagi senin yg syahdu seperti menantikan lelaki yg dikasihi balik kepangkuan kita lakan... sungguh seronok rasanya kalu kita menyayangi dan kita juga disayangi sebaik2nya seperti yg kita maukan.  yg kita selalu maukan ialah kita disayangi lebih dari kita menyayangi katanya.