Friday, September 20, 2013

memandang laut mengingatkanku kepadamu






sambil layan lagu2 judika sambil buat keje.. huuu.. syahdu..

ku akui sungguh beratnya
meninggalkanmu yg dulu pernah ada
namun harus kulakukan
kerna ku tahu ini yg terbaik

ku harus pergi meninggalkan kamu
yg telah hancurkan aku
sakitnya, sakitnya
oh sakitnya

begitulah sayunya liriknya
huu.. lagi dengar lagi sedih..






wei korang buat apa yek, time lunch gini?
aku banyak keje.. so, teruskan je buat keje sambil layan judika
sebenarnya mmg nak lepak in the office je, sementelah ira, my bff tak sihat and dah balik dapat mc.. sian dia.. dua tiga hari ni dia stress giler sampai demam2.. akibat keje.. huu.. i am so glad i am not doing that kind of job anymore.. really, it does stress u out till u feel sooooooo.. nak lari from the work!!

cintaku lebih besar dari benciku
cukup aku yg rasakan
jangan biar, jangan biar
cukup aku ohhh

so, any plans for the weekend?
kalu ikut kanda, semalam cek, dia takde apa2 plan pun, besides tido lewat and makan lepas aku masak lunch and tido semula.. but, fortunately, abangngah aku yg hensem tu.. ngajak kami pi bagan lalang.. tak pernah lagi pi ni. so, we all planned, me familia and along, ct and the gang and abg ngah's family... hmm.. one homestay for all of us esok.. hopefully the internet can be used.. if not.. hmmm, mati kutu dennn.

aku suka je pi berjalan ni.. sejak tau yg melihat laut boleh memberikan kita pahala.. aku selalu je teringin nak pi dgn org yg tersayang.. heee.. org tersayang tuuu.. adoi. well dorang ni, i mean along and angah ada plan nak mencari kepah.. oh so not me.. pepanas tu, korek2 pasir, i really do not dig this kind of activity.. baik aku buat istana pasir kat pantai tu lagiii aku suka.. haaa.. ewwww.. sebab along nak sangat pi cari kepah, kupang ke pebenda tu.. esok aku nak tengok berapa banyak dia buleh cari. hehehe.. aku as usual la, pi pantai nak kenalah pakai bikini..hehhee.. nak mandi kannn? last aku pi pantai was when ye.. dgn kanda and the boys.. tapi kanda sibuk keje and tinggalkan kami kat hotel. but aku enjoyed mandi laut dgn ameer time tu.. huuu.. best jugak ombak sgt besar time tu..

bosan giler niiiii... nak tido till 5pm boleh nggak?

Wednesday, September 18, 2013

ngantuk



aku sudah makan tadi, makan nasi goreng kunyit kat lombok dgn bff aku ira.. lama benau tak makan di situ. lombok ialah satu warung makan sebelah sri kota dekat brickfield ni.. aka di belakang, eh, depan kot.. depan ofis ku ini. sambil makan sambil borak, sambil chat dgn gang kat fb.. sambil komen itu ini.. serba sedikit.. cewahh.. macam tulah time lunch, sambil makan ler konon nak jenguk2 sikit wall kengkawan. kot2 ada yg best, kena like and share whatsoever.. haaa

haruslah kan... time keje sgt terhad.. unless u are a very talented multitasker.. which i think i am a bit.. yeyehh.. prasannn

motif entry ini ditulis ialah.. aku mengantuk sebab sudah makan dan minum dengan jayanya.. lalu mata ini melayu dengan sebab nak tido.. bukanlah salah mata sebenarnya kerana dia cuma menjalankan tanggungjawabnya.. otak sudah bagi signal all is nice and clear.. so, sila tido or at least mengantuk and berada separuh sedar.. ohhhh.. i really need the rest..huuuu



Tuesday, September 17, 2013

berjauhan buat aku rindu..



biasa la kan.. bila org ada kita menyampah.. bila takde, kita rindu.. oh so complicated.. jemu pun iya.. but tulah dia.. my own feelings.. i cant hide it anymore.. probably he would notice it too. i m sure.

but if i dont do anything, it's my bad... i've done my part. now just let Allah decide what's going to be out of us. kejap ok, kejap buat lagi.. sampai bila.. shdnt you be the same.. if you love me.. be the same.. hmmm.. people change katanya.. so, shd i change too?

kanda pi surabaya waktu kami tengah gaduh2 dalam senyap. office trip.. aku rasa released jugak masa dia takde.. sebab aku boleh menilai betulker aku perlukan ketenangan yg sekejap ini.. hai, tak taulah nak kata apa.. did he call? not once.. whatsapp.. no.. aku cek status kat fb je.. sungguh sayang bini, kan? redha je la hatiii.. hancurrr!!

life can be so complicated. you have him, but you dont own him.. yeah, only Allah yg memiliki hati kita semua ni.. takde sapa boleh kata kalu Allah sudah tulis begitu begini. aku redha je. mencinta seadanya.. selagi masih diberi kesempatan.

malas nak ubah apa2 dah.
kalu jodoh kuat tetap berjodoh.
yg tension tu simpan saja sampai mati..

aku enjoyed the time when kanda takde, so bad of me, lantak, its the truth.. kurang bau asap jugak.. heheh.. bawak kakak2 ku berjalan2, shopping, gi movie.. sementelah aku je yg ada kereta dan boleh drive. yeah..sonok.. aku tak masak 3 hari tu.. i know akmal was mad at me for not cooking, but kat umah mak, ada banyak sgt makanan coz along buat makan2 sempena dapat duit epf dia haritu.. along and ct byk spent time dgn aku.. takdelah sunyi ngat.. well, aku rasa cam dah biasa rasa sunyi ni kot. bukannya boleh diajar org utk mengingat kita setiap masa, but ntahlah.. mmg betul kata org.. bukan masa yg lama yg akan menjemukan,tapi setiap pasangan itu yg mau atau tidak mengembalikan keseronokan bercinta.. eleh.. menyampah..bercinta sorang takde feel.. haaa..

mampuslah dah tua2 katanya nak bercinta lagi.. adoi.. well ko dah tak perlu, ko punya pasal, aku still need the love and attention.. like i care what others think? masalah aku ialah kanda tidak pikir sama macam aku pikir.. tu jer.. and i cant seem to make him realize that. tu jer. end of the story!!