Thursday, December 18, 2014

beli baju sekolah

Harini pi keje rempit.. balikpun rempit gak separuh jalan.  Nasib baik la dapat tumpang kanda merempit kann.. layan sajalah kecepatannya kann?

Aku macam tada apa2 plan lunch tadi.. ehh.. macamlah aku ada plan selalu kan.. hehee.. try la cuba2 msg kanda ajak lunch.. yeah.. ajak lagi .. byk kali sudah sebenarnya.. jgn la kau kata aku tak cuba spice up my married life.. i always try to make it happenings.. tapi tu lah aku je la yg selalu kann?  Maybe dah tiada keghairahan la itu.. aku lama2 dah tau.. huhuu..

Eh lalut jauh haa.. laki aku stuju lak nak lunch sama2.. so aku layankan sajalah.. dia mai 12.15 katanya.. tpi msg aku 12.25 so aku pun jalan lajulah ke kl sentral.. dia mai dgn tren la kan.. bukan jauh mana opis dia dgn aku.. sepelaung giant jerr.. ekekek.. so kami pi makan kat la cucur kau.. makan nasi tomato tuu.. sebenarnya aku lapau jugak.. aku rasa nasik tu sikit ngat.. Masya Allah.. sabau ye su.. aku belikan kanda kuih kuning rasa nenas tu.. sedap katanya.. sibbaik kanda suka.  Mmm.. korang nak rasa kesedapannya korang check out la cucur kl sentral.. kuih warna kuning ada kelapa salutnya.. nama patik tak tau.. tapi sedap.  Siap makan dalam 20 minit dia nak balik laa.. takde la nak borak2.. kalu aku tanya tentu dia jawab.. "awak ajak lunch je kan?"  .. hehee.. so aku malas tanya.. aku try mintak kanda belanja aku topup.. hehee.. dapat la 60hengget.. sonok lak.. dah reload dia kata dia bley claim .. punya lah untongkann?

Ni malam ni aku dgn kanda and the boys ada kat restoran AK 47 tepi sekolah menengah.  Ingat nak stop minum lepas beli barang dapur kat nsk dan beli baju skolah ameer kat selayang mall.  Bila order.. tiba2 dua2 anak bujang aku order nasik goreng pataya jugak nih.. adoi.. tunggu laa..  Taun sekali ni beli utk Ameer je lerr baju skolah... Amal dah tak payah beli baju dahh.. oh so grown up my first baby nii.. huuu.. lega dia dah abis spm.. ntah apa dia nak buat abiskan masa nunggu result ni.. time aku dulu mmg aku keje cari duit.. kat kedai nenek kot kat klang.. pastu ada keje kilang jugak.. kilang kayu kat jalan hassan, klang.. oh kenangan sangat kan?  Masa tu duduk dgn along.  Siti masih kecik lagi time tu.. sesekali pi tolong nenek kat kedai nasi ayam kat bandar klang.. uih mmg time remaja macam2 gak aku buat tau.. maklumlah org susah.. kalu dapat bantu mak abah cari duit.. aku takkan lepas peluang lorr.. kan kan?

Bukan main panjang citer kenangan lepas spm.. i bet korangpun da tak ingat apa korang bikin time tu kan?  Masa tu aku ingat aku terkena demam campak.  Sakit dowhh.. kat atas kepala penuh kudis2.. punyalah sakit Allah je yg tauu.. tu lah pengalaman demam campak.. jauh lak dr mak ngan abah kat selayang.. huhuu.. tapi masa atuk aku meninggal.. mak abah datang menziarah terubat jugak rindu dan mengadulah aku kat abah.. "abah ha sakit ada kudis kat kulit kepalaa.. " ..huhuu.. rindu abah pulak tiba2.. semoga abah dlm kalangan org2 yg soleh di alam sana.. ha sentiasa doakan abah ye abah.. aku mmg manja dgn abah.. abah panggil aku sayang abah.. sampai ke tua ni rasanya kasih syg abah tu pd aku.. huhuu..

Itulah antara kenangan zaman abis spm aku dulu.


Ni masa tingkatan 4 kot.. nyengeh aje kan?

Beza tak dgn sekarang?

Ok lah.  Kanda ajak balik.. ngantuknyerrrr..


Wednesday, December 17, 2014

bangun harimauku.. ehek

 Waktu ni 7.38pm.  Dah sampai umah.. hangin jer rasa sbb kanda msg kata dia masih kat opis dia.  Dia nak tgk bola dgn kawan2 driver dia.. hmmm.. aku nak tengok bola dgn dia malam ni dgn anak2.. agaknya dia mmg dah jemu dengan aku.. yea lorr.. dah abis keje balik laa.. padahal dia tau aku balik awal sbb balik dgn siti anak buah aku yg tumpang aku sbb balik awal.. sedih tak korang rasa.. hukhuk.. aku ni memang sokmo terasa sedih kalu bab laki aku.. selama ni tak retipun nengok bola tetiba lakkk.. ngek tau ngekkkk..huuu



Biarkanlah kann.. maleh mikir dah.. lama2 pikir bisa sedihh... aku ni bukan jenis sedih.. aku ni kalu bley takmo sedih.. aku org yg hepigolaki.. ngehhh


Aku layan bola dgn anak2 je laa.. bangun harimau bangun.. teruja dgn team rimau kita haa.. rembatan2 yg mencabar cer tengok.. dahsyiat jugak pasukan siam wehh.. hensem2 lak tuuu.. sabar ye farizal.. jaga gawang kita bebaikkk..

Dah.. aku x mandi lagi ni.. maleh tol la nak bersiap lawa2 sexy2 laki tak balik lagi haaa.. ekekek.. laki oh laki.. 
half time nanti lah aku mandi.. kennn?




Tuesday, December 16, 2014

hari ini hari selasa.. apa yg kau rasa

hai sayang.. apa bikin?
apa lagi la kau buleh bikin wahai blog ku yg kusayang.  aku tak berapa nak menang tangan la nak menaip pagi tadi kat fon pintar tu.  hari ni kan closing utk separuh bulan december.  walaupun begitu rasanya sibuk, aku masih sempat berpoya2 dengan kawan2 mayaku kat fb.. eheheeee.. cewahh.. idakler susah mana.. pagi tadi pas bfast dgn ira dgn kak nita, on the way jalan ke opis, stop jap amik pic selfie bertiga.. aku post jer.. wajah ceria boleh menceriakan yg lain.. tu jer la punnn..  kami mmglah kawan2 pi minum sarapan since lama.. tapi sejak dua menjak ni terpisah plak bab bfast nyer sementelah aku asiklahh lambatttt.. geram tauu..

harini kanda nak merempitkan aku cepat sampai lerr.. so sempatlah bekfast sambil update citer2 terbaru kawan2..

tu jer terdaya harini.  nak balik ke?  ingat nak gym tapi aku senggugut daa.. peyut sakit amatt.. macam tak pegi la kot gym.. potong betui kan.. kalu ku layan lari kat treadmill nanti tentu perut aku rasa cam nak jatuh.. oh tidakkk.. aku sayang perutku iniiii...

gambar lama tiada kaitan dengan cerita entry ini.. aku suka amat seluar ini, walaupun buat kaki aku nampak pengkau.. ekekekek.. lantakkk

Sunday, December 14, 2014

jalan2 sambung silaturrahim

Pagi tadi anak2 tamau bangun.. so aku ajak je kanda pi pasar berdua.  Mula2 dia nak pi sorang beli lauk utk stok je.. dia soh aku masak nasi goreng.. tapi aku bitau takde rencah dah.. dia kata telo jer pun jadilah.. last2 tak de jeki gak aku nak buat nasi goreng sebab nasi dlm periuk tu suda tercemar.. atau bahasa kasarnya.. basiii.. huhuu.. tu maleh masak tuu.. masak beria kdg takde nak makan.. tak makan tak abis lah.. tak abis.. basilah.. huuu.. sebab aku malam takmo makan nasik dahhh.. aku nak usaha kurangkan makan nasik.. starting jumaat baru ni.. aku dah start.. harap2 aku dapat teruskann.. asal dapat makan buah or minum air i guess i m okay kot.. hehee..


Ni la muka aku pi pasar tadi.. kanda makan laksa utara aku lak makan bubur nasi campur dgn sup ayam.. sedap tauu.. if korang nak tau.. aku mmg suka makan bubur nasik.. bubur perisa semua suka.. especially bubur lambuk.. uih.. beshh.. aku ni semua pun suka kann?  Maybe mudah sebab makan apa je boleh.. tiada pantang ngat.. tapi kalo pi pasar selayang tu.. mi sup ujang.. lontong.. mi jawa and bubur adalah pilihan hatikuu.. sedapp.. cubalah sendiri okehh?  Lupa lak amik pic bubur tadi.. asyik je makan sebab berduaan dgn kanda mmg tak bercakap la punn.. dia buatla muka siyes tu kan.. ehek.. maleh gak aku nak ajak borak.. sebab kemungkinan utk tidak dilayan amat besar kann?

Siap2 makan kanda kata nak pi masuk pasar cari ayam and all barang basah.  Aku tamau ikut.. aku nak beli sayur and beli barang2 aku.. so we splitted and go separate way janji tggu kat keta once done.

Sibbaik aku takde lama ngat.. kalu lama tentu dia call lah supaya aku tak lewat sgt.. hehee.. pi pasa mana bley cepat2 ye tak.. nak beli kena tengok2 jugak yg tak beli tu..kann?

Kanda tanya masa balik umah whether nak trus pi umah angah ke tak lepas dah twrlanjur ke saujana putra umah Ana, anak sedara dia.  Ana buat kenduri sempena anak dia sudah selamat bersunat 10 hari lepas.  Dah tentula aku x lepas peluang nak gi umah angah.. ajaklah along and mak sekali.. siti lak keje so dia x dapatlah join.

Mak and along kemain suka.. terus jer deme bersiap.  Aku simpan2 barang dpur terus gak bersiap.

Kat umah Ana jumpa lah dgn anak2 buah yg lain.. Mona and Budiman.. cucu teman udah berderet wehh.. apa nak buat.. udah takdir jadi nenek di usia muda.. kahkahkah.. ferasan lak mudo.. kena jugak sesekali fikir gitu baru semangat nak hidup dan pikir positip nak ngumpul pahala kannnn?

Bila dah settled umah Ana.. trus gerak ke Taman Mesra umah angah.  Nunggu pulak dia depan umah sbb angahpun pi kenduri sunat rupanya.. hahaii.. ramai sekali bersunat musim cuti2 ni kann?  Ramai menjadi anak teruna dah kann?  Tunggu laa pulak haa.. sibbaik tak lama..




Balik umah solat asar teruih naik katil letihhh.. golek2 sambil baca majalah.  Jap je dah maghrib.. oh teringat esok bukan cuti lagiii.. ohhhh.. hmm.. ahhh

nak peluk

Selamat pagi minggu wahai blogku yg sunyi.. sesunyi pagi minggu ni... agak ey ramai tak mangun lagi mentang2lah hari cuti niii..

Apa kes harini?  Takde la apa kes..biasa2 je kes ni.. awal2 dulu mungkin bangun nangish la kan.. lame2.. dah macam... hmm ok.. ye saya terima saja.. sedar diri lah suriani.. kau bukanlah ratu permaisuri hatinya lagi.. hukhuk

Nak tido selalu nak pelok bantal kalu sensorang.  Kalu berdua nak pelok dia lah.. baru aman hati tenang tido.. tunggu dia masuk tidopun satu hal punya lah lama.  Mmg habit dia suka tido lewat2 alasannya tak mo tido watcemana.. so aku sebagai kekasih ni tunggulah since boleh gak aku baca2 majalah ke.. ngaji ke sambil baca maksudnya... online fb ke.. chatting grup ke.. macam2 gak bley buat sementara aku nak terpadam kan?  Time dia masuk bilik naik katil adalah time yg kadang2 aku tunggu jugak.. kdg2 aku tak perasanpun sbb dah dalam alam tidopun.. tulah dia hari2.. kalu aku blom tido aku akan pegi kat dia kat sofa tu.. ajak dia tido.. and as always.. he would say "tido lah dulu..".. janganlak ingat aku tak ajak or tak remind him yg aku ni nak tido sama dia.. but tu lah.. amik postip jer lah.. yr husband is your king in the house.. all have to be under his liking or favour.. so.. kau kena tahan.. kau kena shabbar.. jadi apa nak buat?  shabbar lah kann.. at times aku jadi lebih senang tido awai2.. bukan sengaja mata ni.. tapi aku buat supaya badan ni betui2 penat.. so... naik katil jer.. baca tu ini.. zass ke alam lain sudaa..

As always sebagai pompuan yg manja dan mau dimanja.. tentulah suami tempat mintak manja.. ntah kenapa lately aku nak manja sokmo.. ntahlah nak mati ke per.. buat pangai haa.. jadi.. aku mmg tau dia tak berapa kisah ngat.. yeah.. for some guys they really sukakan pompuan yg manja2.. aku plak dapat dia yg macam takde apa2 feeling kadang2.. so aku je la yg termanja2 terhegeh2.. dia selamba je.. maybe kalu nak main je nampak dia respon.. kalu biasa.. hmmm.. gitulah dia selamba..

Apa lah kan?  Ko bukan tak kenal dia cemana.. dia sgt tinggi sifat ego dia.. sifat special dia tu.. respect him as he is jer laah.. and some more.. people when umur dah almost 50 if he cannot ubah.. i guess dia takkan berubahlah..aku tetap doa semoga dia jadi suami yg lebih mesra dgn aku dan lebih menghargai kehadiran aku.. walaupun begitu.. aku akan terus doakan dia diberi rahmat Allah dalam menjalani hidup kami sekeluarga.  Sayangilah aku sebagaimana aku mahu dia.. if itu yg Allah nak bagi.. aku terima saja..

Bab nak tido nak pelok dia mmg aku akan cuba pelok tiap kali.. walau dia selalu jugak kata "tidolah" dan aku paham dia takmau dipelok.. mmg sedih kalu direject suami sendiri walau nak pelok sekadar nak tido bukan nak main.. tapi aku tetap sedikit sedih.. bila hati retak sikit2.. selalu dibiarkan retak tiap kali.. mungkin hati tu lama2 terbelah kot?  Mungkin kan?  Allah sajalah yg memelihara hati aku ini.. Kau peliharalah rasa cinta aku pd dia supaya tak datang bibit2 nyampah dan selalulah ya Allah kau timbulkan rasa tak kisah walau apapun yg berlaku.. amiiiin ya robbal alamiiiinn..

Pagi2 ahad dah buat entry sedih.. apo lah kau su.. biarkanlah blog ini jadi tempat aku mencurah rasa hati.  Bagi yg punyai suami yg penyayang.. yg rajin memanjakan.. hargailah suami anda tu.. buatlah apa yg menjadi kesukaan dia.. gembirakanlah dia.. cubalah sedaya upaya memuaskan kehendaknya.. walau kdg2 kendak kita tak puas.. sebab bila kau mati dan suami kau redha akan diri kau.. in sya Allah syurgalah tempat engkau.. huhuuu..


Tu lah dia dulu utk kali ini.. if lajin wa tulih lagi.. daa