Friday, December 13, 2013

relakan saja sayang..


ku relakan jiwaku dimiliki oleh mu hazama.. keh3

Ku sangka hidupku selamanya kelam
Terbelenggu ikatan tanpa manisnya cinta
Memaksa diriku menapaki jalan
Arah yang tak pernah ku mahu dalam hatiku
Kini kau pun hadir memberi cahaya
Membangunkan ku dari suramnya mimpi ngeri
Menuntun hatiku ke palung asmara
Seakan ku hidup kembali dari matiku
Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari
Ku relakan jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menghidupkan aku
Yang mampu melarutkian setiap sepi hatiku

Hati bukan untuk dimiliki
Tapi hati untuk dicinta dan mencintai
Ku relakan cinta aku padamu
Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari
Ku relakan jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menhidupkan aku
Yang mampu melarutkan setiap sepi hatiku
Seandainya waktu
Tak pernah pertemukan aku dengan dirimu
Akan ku biarkan mati hatiku selamanya
Sehingga kau datang membangunkan aku
Ku relakan jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menhidupkan aku
Yang mampu melarutkan setiap sepi hatiku




sonok dengar lagu ni mula2.. macam biasa je macam tak ada apa2.. tapi bila dengar byk2 kali.. uih besh yo... tingat tingkahlaku hazama dalam drama yg aku tengok tu.. mmg suara dia sedap beb.. kalu tak, takkan menang af kannnn? 




makan lepak makan exercise.. balance kah?

tinggalkan ku perlahan2 ku terima
semakin ku sakit semakin kau bahagia
mengapakah aku jadi lemah
sungguh ku tak sangka
ia membawa jantungku bersamamu

lagu hafiz memulakan bicara blog harini..

ntah apa kesnya.. tinga ni mmg dok mendengar lagu2 feveret je la kannn



ni tengah tunggu mayang di ulik my good fren datang ke kl sentral utk sama2 lunch.  oh talking about lunch is about food, right?  dah lapauuu.. su bukan boleh lapau.. idak ler begitu.. dah memang suka, hobi.. kahkahkah.. ada ke hobi kau makan su? heheh.. nasiblah





posting dibuat sehari selepas dating dgn mayang.. lambat.. tp malas nak create new.. amik lahh.


mayang mmg sokmo cantik kan.. bila amik pic sebelah akuu.. masya Allahhh.. tengoklah idung aku compare dgn idung dia.. huiyoo.. tentu aku lebih senang bernapas.. kih3.. aku bersyukurrrr..



Tuesday, December 10, 2013

sekolah and kenangannya.. sonokkah aku?

kau simpan hatiku dari dajah satu
darjah satu
dari darjah satu aku suka kamuuu...

sapa tu yek.. yg aku suka dari darjah satu
manader.. aku skolah rendah tak reti suka sapa pun..
aku memang tak reti cintancintun zaman sekolah okey.. in fact sampai ITM pun takdo.. hehe
sekolah rendah aku main jer kejenya.. pi sekolah was such fun to me
one day if i missed my school.. oh rasa cam.. would be missing soooo much.
gitulah.. belajarnya idaklah berapa sgt.. sebab aku takler lembab ngat..  hehe..
eh, berlagaknya ko.. sorry lah.. aku tak pi mrsm macam akak aku.. penilaianpun dapat corot jer
sebab aku pi sekolah enjoy main je lebih.. but.. now anak2 pun aku tak control sgt.. 
yg penting dia tau tu pendidikan yg asas.. yg lebih penting apa? 
aku bila ingat2 balik mak abah aku takde beria2 soh aku belajar sampai nak tahan time aku nak main2 dulu.. so, i guess i've become what they thought me to be.. if we enjoy the subject, then kita boleh dapat lebih banyak ilmu... tak gitu
some people beria laaaa.. mendesak anak belajar gitu gini.. but well its up to you all laa.. nak anak pandai sapa yg tidak.


ni masa tunggu cikgu kelas tak datang lagi. bila datang lambat dia kensel kelas.. ahak.. tapi ni kelas menari, seronok, bukan belajar amik peksa.. tu yg seronok.. hik



Monday, December 09, 2013

berapa kah tinggal masa kita ada?

selamat pagi dunia... cewah.. selamat pagi blog

my life began at 40, so it has started some years back.. cewah.. takmo kasi tau berapa.. macam ko tu lawa nampak muda yg org tak bley guess.. hahahha..   seriously, i m proud to live my live for more than 43 years now.. ntah berapa lama lagi iduppun kita semua tatau ye tak.  so, we shd be living to the fullest.  do good for the world, if not.. just for ourself and the one near to our heart.. haaaa...

recently aku mmg rasa badan aku dah berubah byk... slack2 semua udah longgor... tau la kalau suar dah longgor, jalan pun tak selesanya punnn.. tapi aku malas la nak pi beli seluar.. skrg sibuk beli baju kurung moden je kauu.. hmmm.. perasan cantik sbb kawan2 kata bila dah kuruih, jgnlah pakai baju yg bebesau sgt.. nanti mcm baju pinjam.. konsepnya kan... aku plak bab motivasi diri ni.. mmg suko la kannn.. lagi plak bila dah tau where to buy the baju kurung and its quite cheap la kann.. i can buy one pair every month, kekadang 2,3 tuu.. mapuh kalu fb fren aku nama haktuih hakaku tu kata aku membazir mengenangkan ekonomi yg tak berapa bagus skrg ni katanya.. jimat2 suuu.. ye la haktuihh.. will take note.  

ni la gambor2 baju2 dibeli almost setiap bulan.. 


me and my team mate, zainun, posed coz both of us were wearing red that day, without plans katanya..


this one, me and me cousy.. maza.. at our niece's engagement day..  she also supported me a lot by giving discounts beli product dia.. kih3.. love u kak long!!

seriously serious.. if u ask me.. i rather wear pants all d time, walaupun tak naik motorbike pi keje kan.. but sejak dua menjak ni, cam rasa feminin la pulok.. heheh.. that's why la.. berangan badan dah kecik sikit la ni kann.. but kan baik tu, pakai baju kurung..cewahh... during weekends or malam, my feveret wear now tentulah jeans.. aku dah ada byk collections of jeans.. even purple color pun tauuu.. hik.


ok lah, will write again later... m so so so tight up with work these few months..  tu la pasaiiii