Friday, June 06, 2014

when i was 17..

ingat lagi tak masa umur 17 korang suka buat apa?
aku cam biasalah.. dgn hal aku lah.. form 5 kan nak spm?  still spm kan panggil?  hey .. aku spm tak corot ngat.. boleh laa.. aku tak ler pandai ngat.. aku takde bofren time tu.. keje aku byk nolong mak kat gerai jer.. melayan siti and family.. aku suka sekolah.. tapi malas belajar.. mapuh.. aku rasa mak abah pun tak delah beria2 nak aku study ke apa.. but itulah.. kalu nak tegas.. tegaslah dgn anak2.. so.. aku mmg enjoy life

korang tau tak pompuan if masuk syurga umurnya di sana 17?  aku baru tau.. yg lelaki lak 33 jer.. time tengah gah la tu.. 33 tak tua tak muda ngat. elok2 je dgn pompuan yg disukainya (or pompuan2) berpasangan kat syurga, 33 and 17.. hmmm.. 


ini bukan aku 17 taun.. tapi gadis ni 17 taun umurnya.. aummm.. aku time tu bodo bangat.. ehh.. even now pun bodo lagi wehhh.. sokmo terkena jer.. heheh

nikmat syurga .. meh kita belajar mehhh
jangan berhenti utk terus berubah menjadi lebih baik, su!!


Wednesday, June 04, 2014

kenangan ketika hujan lebat



ingatkah kau bila kali terakhir kau merasa sangat bahagia bersama org tersayang?
apakah peristiwa itu masih cuba kau simpan erat2 dalam memori atau cuba kau padamkan kerana merasakan ia sudah tidak penting lagi?

masihkah kau ingat kali pertama kau berlari2an di dalam ujan bersama dia.. menggunakan payung tetapi tetap basah kerana ujan terlalu lebat ketika itu..
tapi kerana terlalu inginkan makan di tempat itu.. hujan tetap ditermpuh juga.. basahlah kamu berdua bersama2.. tapi hajat utk makan terlaksana juga.. nak makan di situ jugak.. hehehe
apa daa.. makan mi rebus tuuu.. hebat tak kisah cinta itu?
anything you will do for the ones you love.. so, cherish the memory u have together.. 


Tuesday, June 03, 2014

like i care.. i really dont

bosan ya amatt.. meh la borak dengan ku wahai kawan, wahai sahabat.. aku ini kesunyian.. kala aku benar2 ingin kau hadir berborak denganku di mana kauuu?  saat aku bizi kau sibuk nak borak.. bila aku dah free kau pulak buat2 tak free.. hmmm.. geram geram.. tapi siapa kita nak kawal org kan... so.. lantak hang la.. nak borak meh.. taknak borak dah.. aku buat je keje aku.. mentara takdak keja ni.. which is updating my blog.. hahaha.. if i update my blog.. i mean if i do have new entry, means i m so so so fuckin busy la kan.. mapuh propah.. its the opposite of course.. sometimes u feel people need you for sometin only.. if not, they will not even look at your name pun.. betui tak.. at some points mmg geram giler.. aku ni mmg teruk.. aku ni mmg kejam.. tapi aku jadi gini sebab aku menyampah dah.. buat baik ke org sokmo.. but people will do the other way round to me.. tu pasai kita kena ada ramai kawan.. baru hidup ni lebih bererti.. aku ni mmg suka berkawan.. macam2 jenis.. eleh.. semua org pun ada ramai kawan laa.. ye tak ye.. heheh.. ontahlah.. nak cari kawan aku selalunya yg sama kepala laa.. baru bley ngam.. ini.. nak kawan dgn aku sebab aku nampak cam baik, aku nampak cam easy going, aku nampak cam notty.. adoi.. ada ke aku notty?  hmm.. ada lak yg kata suka aku sebab aku sexy.. adoi laa.. mapuh.. i m just being myself jer.. if you like me, ok.. if not, you can just leave me and go the fishin away... okey?


bosannnnnnnnnn... 
rasa cam nak amik cuti laa.. tapi semalam cek dgn kanda.. dia kata nak pi mana punn.. awak ni cakap cam awak ada duit .. hmm, bila dia kata gitu.. harus aku diam.. aku sayang duit aku. heeeh. so takyahlah gi mana2.. sian gak anak2 cuti sekolah 2 minggu tak bawak berjalan.. but then.. ayah knows what best for their kids.. i will just follow.. m tired!!




Monday, June 02, 2014

serba tak kena

semua buat tak kena
semua cakap tak betul
semua lah
semua
pantang tersalah sikit
bila hati dah tinggal sikit kat kita



kasih ku berjanji selalu menemani
saat kau bersedih saat kau menangis
kan ku jaga segenap cinta yg ada utkmu

selama nafasku masih berdesah
dan jantungku terus memanggil indah namamu
takkan pernah hati ini mendua
sampai akhir hidup ini
kasih ku berjanji selalu menemani
saat kau bersedih saat kau menangis
kan ku jaga
segenap cinta yg ada
percayalah
satu cintaku untukmu..