Friday, April 19, 2013

nak kulit cantik tak?

bila pikir2 bab kecantikan ni kan.. semua tau.. asas2 utk kecantikan adalah penjagaan kebersihan.  eh, apa aku cakap ni.. aku tak layak nak kata mende2 ni.. sebab aku bukan cantek.. awww.. ko cantek ker?  mm, ok.   ko je la cakap.  ahak.. since ini blog aku, aku je lah citer.. melalut tuuu..

okay, harini SK II mai kat opis akak.. so, sebagai a great place to work (gpw katanya) opis akak ni.. dia pelawala kitorang "GPW: Get your skin analysed with SK-II TODAY from 11am-5pm".. akak ni yg tak sabar2 nak pi analisis kulit tua akak nipun berialah pegi..  awai tu, kol 11 lebih dah terpacak situ nunggu.. ahak.  tupun kena tunggu turn ada 4 org lagi masih sama menunggu tau. 

agak2 kalu la akak pakai SK II, terus kulit akak akan cantik ..without mekap ok? cer tengok gambar bawah ni, pakai mekap ke tak?


 


tengok gambar ni.. akak mekap tebal ni.. walaupun badanku giant, akak tetap mau kelihatan cantik, ok?


adoi.. tiba2 tingat, kalu yg comel, haruslah sebut sapa?  yes. kak tunnn.. amik kau.. takde yg paling comey dah selain kak tun sekarang ni.. tak sanggup akak tauu!!


Tuesday, April 16, 2013

kunci ramlah

sukarnya untukku berpisah denganmu
kau kunci cintaku di dalam hatimu
meronta hatiku menangis kernamu
kau kunci cintaku di dalam hatimu
sehingga ku lemas bila kau tiada di sisi kuuuuuu..

bawalah daku bersama denganmu
dan janganlah engkau
biarku sendiri
dulu dan kini hingga selamanya
engkaulah kesayangankuuuu..

sambil buat keje sambil cucuk tinga.. tiba lagu ni.. hmmm.. taip je.. cam best.. dulu selalu gak nyanyi kat karok.. susah oiii.. tinggii



Monday, April 15, 2013

makin lama makin jauh

semenjak dua menjak ni kan, aku rasa hubungan aku dgn dia semakin jauh.  takde la nak mesra dah.  pantang salah sikit, marah ajer. akupun lama2 jadi malas nak bercakap.  biarlah diam2 je.  sebab asal cakap je, musti jadi macam hangin sebab dia nak tegas je, sedangkan aku nak berborak2 sebab aku nak saja2..  tak kiralah mende tu cakap2 yg sambil2 gurau2 and macam takde mendepun yg seriusnya.  

makin tua makin tak dipedulikkan.  makin jauh.  patutnya makin lebih rapat and makin dah paham. ini lah dia.. menyampahhhh!!