Friday, December 16, 2016

selamanya diuji

aku cinta kamu 
lebih dari hatiku mampu
pasti jiwa takkan bisa
hidup tanpa hadirnya kamu
sungguh dahsyatnya 
cintaku kepada kamu
aku mohon jangan pergi
menyiksaku dengan rindu

cinta dua hati 
selamanya takkan terpisah
kau dan aku punya cinta
paling terindah di dunia
sungguh dahsyatnya 
cintaku kepada kamu
aku mohon jangan pergi 
menyiksaku dengan rindu
tiada yg bisa
mengisi ruang di hati
aku mohon jgn pergi

jiwa ini perlukanmu




jiwang lak potang2 jumahat nih.  system dah totop.  mata pon nak totop.  tahankan je sambil layan lagu2 kat hempon.  mmg nak tololap.  seingat aku pernah dah dulu letak lagu tu kat blog nih.. tapi takpelah.. aku suka, kan.  layankan saja.  dorang ada buat photoshoot tu kat belah sinun. amik pic utk letak kat opis punya fb wall, sempena kismas katanya.  aku dr dulu mmg takde gang nak melayan mende2 gitu.  last ntah berapa taun dulu masa nak raya ada lah sekeping dua amik dgn budak2 typist and shira.  shira best.  dept dia sporting.  semua pegi sekali gus.  dia kabo boss dia yg beria2 kumpui dulu tunggu kamera ready dia dah ready dulu.  mmg jeles dgn dept dia.  selalu sepakat.  lain org lain rezekinya kan?  lain org lain ujiannya pulak.

ujian belaka kita nih hidup.  bila baru takde ujian? bila dah mati.kann?  aku dah letih nak hadap ujian kat opis.  aku dah redha je.  cewahhh.. macamlah berat benau.  aku rasa kalu takde ujian2 cam tu kita tak kenai org yg baik or org yg betui2 baik. or.. org yg buat2 baik utk nampak cam baik.  ada je yg macam malaikat kononnya dialah yg paling baik.  kita ni semuanya tak kena kiri kanan atas bawah depan belakang.  cer tengok dia.. tengok kelakuan dia.. tengok pemakaian dia.. ikutlah dia kononnya.. pd hal.. fail.. gagal.. hampeh.. haa.. apa lagi.  terbukti hang lah yg paling hebat.. Allah nak tunjuk kat semua, sekejap je dapat balik bahagian kau yg tertunggak masa buat kat aku dulu.

aku camtu la jugak.  less talk. more smile.. less shouting more crying.. ekekekek..











Wednesday, December 14, 2016

cuti2 belum lagi

postponed lagi katanya..
apa nak buat.  kita ikut org cam tulah.
so, trip kita ditunda ke tarikh yg ditetapkan yg lain.
so, kita takmo la buang masa buang cuti.
kita pegi lah keje
sementelah kita kena ganti timing pulak
sebab kita makan gaji keje
bukan cam dia keje meniaga


hampa jugak, tapi nak buat cemana
terus teringat kata2 bijak dia
hidup ini tak semudah yg disangka
jadi aku redha jer lerr
kalu kali ni tak menjadi jugak trip
harus saja aku melupakan segalanya
kumpullah segala duit dan kekuatan
utk terus terbang meninggalkan malaysia





ebit lew

cuti2 aku amik peluang membaca buku2 tentang kasih sayang, membina keluarga mengikut sunnah Rasulullah saw.  buku2 dr ustaz ebit lew mmg best.  byk sgt yg tak pernah terpikir dalam benak ni dah dapat dirungkai.  cewahh.. bukanlah bijak mana nak memahami.  yg penting baca dan cuba pahami.. ini org membaca buku malas.. nak mintak datang mukjizat tiba2 pandai mana nak dapat?  ekekekek.. ada bini tak kasi kasih syg.. tapi pikir kenapa bini selalu melawan sentiasa hangin.  cek balik hati kita.  hati oh hati.  milik siapakah hati ini.. kata sudirman.. padahal dah tau milik Allah SWT belaka, ye tak?