Thursday, May 16, 2013

huggable

ada terbaca posting kat fb kemaren..


when all i ever wanted is to be loved..
oh so jiwang nak mampus.. huhu



and the thoughts of getting all these are now just so blurr in my imaginations...




Wednesday, May 15, 2013

holiday lagi jom..

aku byk keje, but aku still nak buat entry, yeah.. for me who can type as fast as i think.. bukanlah masalah mencari time to do one entry.. hahah.. so belagak, kan.. no lah.. just saying, i can find time to put one story anytime...


so this time aku nak citer pasal apa ye.. oh yeah.. my next holiday away from the office.. this time it's going to be negeri singa di bawah sana.. my new dept ni.. i am so liking my job now.. so, this new dept is where i start a new life.  a new sets of frens, a new attitude (??) and so on and so forth.. this next trip is no more with financial services, now i am in the pm dept.  no need to explain but i am liking my job even more coz i am specialising it to just that.. which is .. just that.  takyah citer lah kan.  but what i am saying is there's more responsibility i am taking now.  cewahhh.. well... all the shuffling makes me thinking.  aku ni sampai bila macam ni?  but then, there's always a challenge if we want something so badly, we tried so hard, we prayed for it.. we ask for help.. pasti Allah tolong... so here i am.  out of the secretarial tasks which i am not so fond of anymore now.. to the systems coordinated thing.  hmm.. nak naik pangkat tu agak melampau la kan.  but then.. if i do something i like, and dont mind the challenge.. apa2 pun aku tak kisah.. takde sapa nak marah as long as i get things done in a timely manner..



eh, kan melalut tu.. i wanted to tell about our next office trip tu USS Singapore, but dah pi detail pulak ntah apa2.. haha.. so much time su???.. beberapa hari saja lagi.. cant wait.  hahah.. jakun yek?




this time semua wanita, 2 buses tuu.. enjoying ourselves kat situ.  i cannot imagine.  hopefully lutut aku ni dah lebih baik and aku, ira, sheila, kak nita and all the rest of the pm team will enjoy sakan di sana. 

cukup la dulu.. byk nak tulis masa tak cukup.

A30039559


Tuesday, May 14, 2013

patah seribu hatiku bila mengenangkan..

suka giler lagu ni.. mendayu2 berirama mendendangkan isi hati penyanyinya..
 
Lirik Lagu Patah Seribu
- Shila Amzah


Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikan kata kepadaku
Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu

Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah kulupa
kerna engkau telah pergi

Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua
bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan

Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi
Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu
dan juga buat diriku
Pergilah…


lagu ni takde la kena mengena dgn aku sbb aku bukannya bercinta yg kena tinggal ke per kan.  bofren aku dulu sebelum kawin pun tak penah tulis pada aku suratpun..heheh.. tak patah seribu lagi hati aku ni tapi still kena tabah sebab dah lebih dari seribu patahnya.. ahak.. you wanna know why aku jiwang nih.. perasaan hangin sbb kanda semakin lama semakin tak berapa nak kisah bab nak bermanja2 an.   (tak termasuk nak main,ok.. cer jgn cepat buat conclusion)  .. bab nak bertanya kabar, or bab nak tanya awak sihat ke, sakit ker, dah makan ker.. cemana awak, ada cukup belanja tak.. nak pi situ sini.. 
gurau2 laki bini tu idaklah kedengaran pun lagi.. mmg for the last 5 years kira dah takde la itu semua.  unless if our conversation is with others around.  akupun selalu amik kesempatan jer bila ada org nak rasa kemanjaan dia.  hahaha.. so very bad of me, kan?  and so very hypocrite of him.  i can always kira how many times dia nak suap aku makan since kawen you.. hahah..
oh so pathetic my love life. 


laki aku mmg macho.. hensem bak kata sesetengah org.  dikenali sbg lelaki yg sgt disukai ramai di tempat kejenya (mengikut kata ofis mate dialah).. tapi kat umah.. seorang yg sgt dingin.  aku dah malas nak cakap dah or nak gegurau dah so be it laa.. kalu rasa nak sayang aku as your wife.. tulah... kalu tak nasiblah.. aku terima jer.  yg lain2 aku redha je.  org kalu takde kat situasi aku.. takkan paham.. katalah apa2 soh aku pikirkan kebaikan dia and ingatkan kisah2 manis dulu2.. yes, aku dah buat... now masa utk terima saja.. maybe Allah duga aku cara cam ni la kot.. aku mmg redha dah. 
so... nak hoo haa berseronok borak2, kawan2 la tempatnya.  some times if i am with him alone or at home, aku rela diam saja daripada borak and menjadi hangin dan bersentap dingin dgn kanda.  anak2 pun dah paham.  kat umah, aku rela tengok tivi dlm bilik dari dok sebelah dia and senyap tak menikmati citer dgn penuh semangat sbb dia itu ada di sebelah dgn seriusnya.. it can't be that bad, su.. yeah it is bad.  for me at least.  aku nak manja2 dgn laki sendiri tapi tak dilayan.. selalu saja ditolak.. aku terima and aku adjust la serba sedikit.   sib baik anak2 and mak and adik badik aku ada and all my frens can always melayan aku.. abis terukpun nangis je la sendiri... huuwaaaaaaa..