Wednesday, May 07, 2014

bila ingat dia...

bila ingat dia, itu RINDU..
bila menangis kerana dia, itu SAYANG..
bila selalu mendoakan dia, itu CINTA..

walau saat ini aku belum bisa menjagamu..
ku yakin Allah selalu menjagamu..
sehingga aku tak khuatir..
kemanapun dan dengan sesiapapun engkau pergi..
aku di sini menjaga kesetiaanku..
ku harap kau di sana setia pada janjimu..
semoga tak lama lagi saat indah itu..
hadir sepanjang waktu...
aamiiinnn

copy pasted from fb .. best kan?  aku rasa dia tulis sementara nunggu masa nak menikah.. 
oh so sweetttt

****************************************************************


orang yang mencintaimu
tak akan dengan sengaja menyakitimu
orang yang menyayangimu
akan menjaga perasaanmu

cinta bukan hanya diucapkan
tapi harus bisa dibuktikan
bila tak sanggup membahagiakan
maka harus rela melepaskan

setuju?





rintihan kalbu..

hi.. kenapa sunyi  ni.. marahkan saya ker?  ye la tu.. kalu macam ni cara saya tau awak marahkan saya kan?
hmm.. saya mintak sori yek.. ntah apa pulak salah saya kali ni.. apa2 pun.. saya tentu tak berniat nak sakitkan hati awak tu.. sebab saya benar2 sayangkan awak.. 
agak2 ayat macam ni boleh buat novel cinta tak?  ngehhhh... takyahlah su..


rintihan qalbu - qalam band

ku rasakan sepi hati
bila kau tiada di sisi
ku rasakan hampa hati
bila kau tiada di sini
meneman hidupku menemaniku

tak ada yg bisa menyintaiku
seperti kau mecintaiku
tak ada yg bisa mengerti hatiku
seperti kau mengerti aku ohh

seperti detik kita di sini bila kau jauh dari ku
seakan detik tak bererti 
bila kau jauh dariku
aku seperti khayal
yg tak ada penghujungnya

tak ada yg bisa mencintai diriku
seperti kau mencintai
tak ada yg bisa mengerti hatiku
seperti kau mengerti aku ohhh


adios... rasa malas menyelubungi.. ingat nak amik long lunch nak gi movie.. ahahaha.. hmmm.. takde la nampak gayanya.. eat your heart out la su!!


Tuesday, May 06, 2014

kadangkala..


hari ni mmg aku takde idea la.. semalam pun.. in fact rasa kosong dalam kepala ni.. but still nak menulis.. sebab apa yek.. maybe stress kot.. rasa semacam.. rasa bersalah kot.. rasa sedihpun ada gak.. mmm.. macam2 lah.. mood ngengada dah sampai dah tuuu.. adoiii.. sapa la nak mujuk su.. layankan je lah pangai kau tu.. 


tengok bunga ni pun best.. cantikkkk jer.. sejuk mata.. if la ada yg bagi ke aku sejambak cam ni. kan best?  hmmm.. bulan depan tau.. bday aku.. haa.. jgn korang lupa lak.. bday aku ialah 21 hb tau.. bulan depanlaa.. bulan jun gitu.. haaa.. over nyer mintak org ingat..
useless ke hopeless aku ni?  but this pic is good right.. suker mak..

suka gak wordings kat pic atas ni.. tapi bunga dgn siput tu pun best aku rasa la kan, kann




hi bunga atas ni tak kurang cantik..  i dont really like pink. always like to think that pink is a lighter shade of purple.. coz i love purple.. is that ok or not?


oh dikelilingi bunga di taman or ladang bunga.. oh so sweeettttt.. i really like this pic.. i want to be like this one day.. cari satu tempat penuh bunga.. and then duduk tengah2 and then selfie.. aaaaahhhhh.. so good the feelinggggg.. kihkihkih..


nahhhh.. tulips.. purple tulisp to be exact.. who can resist tulips .. tell me


comel kan kucing ni.. siap ucap thank you lagi.. wal hal belum dapat adiah lagi tauu.. hehhe.. thank you in advance lah pada sesapa yg rasa dia tu telah mewarnai hidup org lain, menceriakan hidup org lain.. menggembirakan hidup org lain.  aku tataulah ada ke tak effect gitu kat org.. aku tau aku mmg membosankan kadangkala... muyak kata org banjar.. heheh.. nasiblah kan.. kdg2 dalam proses nak menceriakan hidup kita, kita dah membuat org menyampah kat kita.. huuuu.. kita redha je lah.. 






we are not meant to be together.. alahai sedih kan.. well.. itulah yg sebenarnya.. kita terimalah kenyataan ini ye Remi Ishak.. maybe kita buleh bersama di akhirat.. in sya allahhh.. hmmm.. 
berangan takkk?  

this entry is just me saying i got no idea to write but still i want to write someting.. huuuuu


Monday, May 05, 2014

dunia sebenar yg seronok

di dunia ni x perlu nak seronok2 sangat...
x sepatutnya.. keseronokan yg sebenar ialah bila kita dapat masuk syurga Allahh...
ye..
di situ tiada lagi amal2 yg soleh..
di situ hanya ada kegembiraan dan keseronokan jer
x de org yg berhasad2 dengki.. tiada penganiayaan..
yg ada hanya ucapan "salam"
Allahurobbi

takut dah harap kena ada dalam diri..