Friday, March 21, 2014

kelemahan


kita mengadu... mengadu.. mengadu.. org jemu... baik kita diam jer.. tahan.. ngadu padaNya.. 


Thursday, March 20, 2014

letih

Nak tulih apapun tatau.. aku dah nak tido tapi kanda tamau tido lagi tuu.. malam jumaat ni.. meh la tido awai.. hmmm.. dah tanya kol brapa mau titun.. kol 12 katanya.. skrg 10. 45.. makan ati tau tak.. dia layan tv lagi best dr layan aku.. huhuu.. gitulahhh.. so.. akupun fb lah.. boringgg.. akupun karanglah entry baru .. .

Gigihkan?
Satu hari ada byk updates haa.. hey.. bila idea itu mai.. it cant be stopped.. so.. aku nak tulih apo ek?  Yeahh.. nak tulih pasai my new dance class.. belly dance pulak youuuu.. i dah joined tadi.. kat mana?  Kat gym ler wehh.. mano laeiii.. hehee.. tapi harini since it is the first class.. instructor from iran okey.. nama nancy.. she bitau laa how it worked.. what is supposed to be and what is the no no in belly dancing.. wahhhhh... menarinya 15 min.. lebihnya dia ceramah.. but it was fun.. liked it.. heeee.. bab menggelek ni aku mmg la sukaa.. gym dulu kat maju junction dulupun aku joined gak belly dancing.. suker la kannn?  Hmm.. buat yg kita suka tentu rasa lebih berkesan.. kan kan?


Aku x de amik pic harini.. so guna pic ni je lah.. bygkan aku pakai camtu n menari gelek.. aaaahh  gelek la gelek laa.. tutup aurat tp menggedik katanya.. hehee.. tak sesuai okey?  Haha.. jgnlah bygkan.. tiba2 aku tingat plak satu kata2 yg dipetik oleh ustaz apo ntah kat fb.. biarlah pakai gelobos nampak gemuk drpd pakai ketat and nampak kurus.. malulah dgn hantù ponti yg pakai gobosh... kihkihkih..  arghhhh.. terasa i tauu.. sampai terkesan di hati den kato2 ituuu..

Aku x de la pakai ketat.. tapi aku cuba pakai jgn gelobos sgt.. agagagaga.. tetap x ngaku tuuu..  melalut kan.. adoi.. nak citer pasai belly dance dan ngarut pasal baju pulokkk.. heeee



Ni beratur sblum banghra dance.. tarik perutttt.. heheh




Daaa.. ngantuk sudahh.. gd nite all.. semoga mimpi indahhhh..



penunduk suami

aku mmg mengamalkan ilmu ini.. tak cayer?
lantak korang ler.. hehehe
aku manja tuuu.. tapi dia tak suka aku manja2.. nasiblahh.. dapat laki tegas.. manja bila ataih katil sajapunnya adoiii.. hehehe.. jgn korang tak biasa okey?  maybe at some points of life.. lelaki akan jemu dgn pompuan yg sama.. in my case maybe.. but aku tetap tak jemu menggoda awwww... tu je la punnn.. kdg2 menjadi, selalunya tak.. agagagaga..

so, senyum.. hmmm aku mmg baru2 je belajar senyum.. mak aku kata jgn senyum lebar2 nau.. sikit2 jer.. adoilaa.. aku tak reti sikit2.. aku hentam kasi 100%.. abis senyum aku gelak lerr.. mmg kalu dengan gang, aku lah paklawak.. eh, maklawak.. penah macik2 aku soh aku masuk that show.. apa tu.. raja lawak.. adoilaa.. but aku bukan planned one.. all spontaneous gitu.. ahak..

romantik.. hmm.. tak kot.. laki den tu.. den buek apo pun dio tak heran do.. buek sodih ado laa.. but den ado sikit jiwang laa.. tapi tak kena mengena dgn memikat suami.. so kat sini tak relevant lah.. hheheh.. nasib kau la labuuu.. wangi dan pakaian cantik.. hmmm.. kat umah pakai sekemas yg buleh ok... make sure muka siap bermekap.. at least lipstik and celak, at leastttt.. sembur jer minyak wangiii.. aku plak kalu menyembur.. mm.. sesedap idunggg.. kehkeh.. 
kalu dah cantik semulajadi tu.. hmmm. ko bangun tidopunnnn nampak dah cantik gitu.. aku tak ada la yg ituuu... aku redha jer.. 


and sexy tu ditambahkan.. bila kurang berkesan menunduk cara atas.. hmmm.. sexy tu semula jadi katanya?
mapuhhh.. perasan tak some peole tu pakai baju kurungpun she still look sexy?  aku cam tulah.. adoilaaa.. korang.. aku berangan dowhhhh.. i wish i am as sexy as caterine zeta jones.. hehehe.. i want to be.. but taulahh.. aku je perasan dah sexy.. lakiku tengok.. hmmm.. ntahlah.. aku pun taktau nak express how dah.. too long together kotttt.. aku berusaha jer.. semua Allah punya keje.. nak menundukkan suami pulok katanya..  boleh ke ustaz.. heheeh.. menegakkan pandai la aku.. 


aku sekadar menyampaikan mengikut apa yg aku tau.. abis2 aku bodek dia dengan masakan aku.. nak bodek apa punnn.. semua dia dah bagi kat aku.. tak syukur je lagi.. mmm.. 



excited tak?

Wednesday, March 19, 2014

next office trip - mana tuuuu?

bergetar jiwa.. menghadapi mimpi2 .. sukar dipercya.. pintunya terbuka.. di sini jua.. memori tercipta.. walau seketika.. terjalin kasih kita.. mungkin di sni.. kita kan terpisahhh.. kenangan bersama.. tiada ku lupaaa...

yg terpahit jua termanis... semuanya bagi ku terindah.. ku ingati buat selama-lamanyaaaaaaa.... 
jiwang plakkkk.. lagu shila amzah niii.. tapi den suko


tu lah lagu nak berpisah.. aduhai sedihhh.. apo la kau merepek su.. nak berpisah ngan sapo?  no laahhh.. org berpisah pun aku sedih.. kalu aku sendiri ntahlah.. takpek nak bayangkan.. heeee.. udah2 biarkan yo.. jgn sodih2.. nak pi dating tak jadi pun sedih tau.. ini pulak dah lama bersama nak berpisah.. mapuhhhh.. nangis berharian kalu den laa.. mau tak berenti nangis di hati.. cewahhhhhh.. tu la dia penangan berpisahhh




ni sebenarnya nak citer opis punya next trip.. cewahh.. cam nak pi LA jer kan.. ya lorr.. taun lepas pi Universal Studio Singapore, hopefully taun ni dapat pi Phuket or Bangkok ke kan.. tapi itu cuma igauan mimpi kami je la.. especially aku.. but then.. dorang decided nak pi Kota Kinabalu.. oiii.. aku suko amek.. tak jadi pulak.. ontah apo la yg menghalang.. dahhhh..tukar pulak ke Penang.. naik cruise to nowhere.. in may ni.. hmmm.. jadilah.. aku bukan ada kuasa punn.. aku ngikut jer.. dari tak dibawaknya kan.. kat dalam cruise tu macam2 ada aku dengarnya.. hmm.. aku dah penah dulu naik cruise masa aku dengan bank, masa mula2 keje dulu.. duluuuuu.. aduh lamo gilo.. but i can still remember.. masa tu pi melaka and cruise to nowhere gak la.. bila dia kat selat melaka.. dia berenti tengah2 laut tu.. nenong2 gak laaa.. apo lagi kan.. macam2 ada kat boat tu.. ada tempat berjudi, ada tempat makan.. ehhh.. macam2 laa.. kenapalah tempat berjudi yg paling aku ingat?  heheee.. tu yg paling meriah kot.. tapi taku tak ler pegi.. aku tau halal haram okey.. heheheh.. ada tempat games jugak.. aku ni pi situlah kot dgn kawan2 masa tu.. masa tu muda belia bulum kawin punnn.. ngehhh.. 

aku harap kalini aku akan enjoy dgn kawan2 macam aku enjoy kat USS last year.  susah payah aku nengok committee member berusaha menjadikan trip ni.. in sya Allah aku doakan semua berjalan lancar yek.. 


haa.. ni dia boat angan2 kuuu.. hehee


ni crew2 nya.. ok takk?


ni acara dalam plan.. hehehe.. bawak swimming suit tauuu.. 



ni dia muka2 excited nak pegi jalan haaa... heee.. terkenang dennnn.. miss the moments

ok lah.. aku sayang keje aku.. aku sayang opis aku.. aku sayanggggg... aku mmg penyayang kannn.. ngeeeee


Monday, March 17, 2014

sampai ke tua beb..

apa nyer smpai ke tua.. ko dahpun tua.. heheheh..
idakk.. nakkan kasih sayang cinta manja tu sampai ke tua.. agagagagaa.. padahal bukannya boleh dapatpun kalu sekarangpun ko tak dapat suu.. heheh..
but aku berangan jer la kan.. manalah tau.. ada jeki sampai ke tua aku dgn kekasih aku so loving, so caring.. so sweetttttt.. haaa.. aku doa je la haaa.. Ya Allahh.. kau kabulkan permintaan aku tuk bersama kekasihku sehingga ke jannahhh.. aminnn



gitulahhhh... 

weekend yg sungguh membosankan

Entah kenapa rasa bosan.. nak kata kanda keje.. idak.. ada je sama2 cuti.. itulah.. hmm...

Bangun lewat sket... kanda ku kejutkan soh pegi mtg pibg sekolah ameer.. dia boleh jawab tanak pegiii... adoi.. aku ni segan giler nak pi sbb ayah budak2 ni yg selalunya amik berat sgt.. aku folo jer dia bab mtg2 skolah ni.  Well.. akupun bukan rajin sgt.. tapi aku dah kejutkan okeyyy?

Spt biasa ke pasar la tujuannya.. aku rasa ke pasar or ke mana2 tempat makan je yg aku dapat ajak kanda pi sama2.. lain2.. hmm.. teruskan usaha.  Entah kenapa susah sgt dia nak layan aku bawak berjalan.  Kalu kat umah mau borak2 tu takper gak.. iniii.. hmm.. ko leka dgn hp ko.. aku dgn keje aku.   Kanda maka  laksa.. ameer makan roti canai and aku as usual makan mi sup kat kedai ujang kat fudkot pasa selayang.. pi beli barang2 basah . Ayam ikan sayur and mcm lah.. Dia tggu aku kat kereta.. so kami 3 beranakpun bliklahh.. dah siap2 request nak aku masak kari ikan bawal tau.. aku tak kisah masak walaupun aku ni dlm kategori malas yg amat bab masak.. tp kanda selalu kata aku masak sedap utk merajinkan aku masakkk.. so layannn..  come to think of it.. lama gak aku tak amic pic masakan aku and up load kat insta/fb.. kenapa yek.. oh yer.. kanda penah tegur la kot.. aku x kisahpun dia main game and x dulikkan aku yg nunggu dia nak tido smpai lewat2.. tapi dia cam dengki pulak bila aku masak2 and uplod pic.. so much of a supporter u are to your wife kan?  Maybe tu sebab aku lama x upload pic.. baru aku teringat.. Any way.. he is not going to see me uploading anythingpun dah lagi.. tau sbb apa?  Lu pikir la sendiri..

Siang tadi.. lagi buhsan tahap cipan.. Allah saja yg tahu .. ujan jer since early morning ... so x dptlah pi bfast luar.  Along mai hantar jejemput bawang.  Aku tambah masak nasi goreng since x ckup anak2 ku and kanda nak makan walaupun sepinggan besau along hantar jemput2 tu.  Kanda dah mnum dia pi keje.. ada OT maka geraklah dia keluar.  Aku bitau tghari nak keluar dgn along .. dia ok jer.. takde ihh takde ahh.. hmm.  Kadang2 aku terpikir.. tak jeles ke lg dia pada aku?   Ataupun tak sayang dah kot kat aku?  Hai hai hai.. korang musti kata takkan la cam tu.. dia x tunjukk.. yo iyo lahh.. aku yg melayan hari2.. aku terasa tau.. tak dihargai sbg isteri.. huuu.. berat kann?  Just sbgai tkg masak weekend or tukang gosok baju or ... hehee.. ini lah dilema dah kawen lamo sgt.. ke dilema kawen lelaki yg x kisah perasaan bini.. mana satu? Apa2 pun aku tanggung je lah dgn redha.. doa hari2 supaya jadi mcm yg aku nakk.. doa kuat2.. amin ya robbal alaminn..








Cukuplah dulu.. sok ingat nak bangun sahur puasa .. in sya Allah.. jom titunnn.. mimpikan yg best2 yer?
Adios..