Wednesday, August 13, 2014

ampuni kurangnya syukurku

kusadari kadang ku lupa
mungkin ini nafasku yg terakhir
ampuni kurangnya syukurku
maafkan kuragu kasihmu



mouth

what would i do without your smart mouth
drawing me in and you kicking me out
you,ve got my head spinning, no kidding, i cant pin you down


what's going on in that beautiful mind
i'm on your magical mystery ride
and i'm so dizzy, dont know what hit me
but i'll be alright



i give you all of me and you give me all of you..

Tuesday, August 12, 2014

sayang

Harini aku smpai umah kol 7.15malam. Lewat sbb aku singgah pasar malam and ujan lebatt.. hahaha.. ujan lebat menyebabkan aku dan siti (dia tumpang keta sport aku dr batu caves) kena jalan slow2 dlm pasar tu utk membeli dan terpaksa bersaing dgn payung2 yg lebih besar utk x basah.. kihkihkih.. sonok gak sesekali kena mandi ujan.. basah abis kasut baru aku tau.. seluar pun basah, beg akupun basahh.. apa yg x basah?  Ntah.. yg dalaman tak basah la kot.. hik.. gatai!!

Ehh.. sampai umah rupanya kanda x balik lagi.. kat pasar mlm tadipun x jumpa.. rupa2nya kanda lg lambat ujan2 nih.. naik motosikal la katakam.. kenalah tggu reda sikit baru redah balik.  Amal and ameer suka bila aku bitau ada belikan karipap giant utk dorang.. tak lama tu kanda sampai.  Kami layan tgk citer "rindu awak 200%".. and ada part pak mentua panggil mak mentua.. "sayang, u tak kesian ke dengan menantu u ni?".. tiba2 aku tingat nak tanya kanda..
"Semua org panggil wife dia sayang, bang.. kenapa abg x nak panggil saya sayang?
"Tak payah.. panggil cam biasa jer dah lah"
"Abang panggil saya apa?"
"Leha lah"..
Takde la merasa nak dipanggil sayang.. bukannya aku tak biasa.. tapi kadang2 teringin gak.. tak pernahpun seingat aku dia manggil aku dgn perkataan tu.. sedih pulak rasanya..
Well.. aku dah usaha, kan?  Maybe kalu dr lepas nikah dah mula panggil syg baru lah lekat kottt.. nak tukar sekarang mana bulehh... terkeliat lidah.. aku anggap dia sukakan leha sudahlah.  Aku ini cuma isterinya yang tak bisa membuat dia itu berubah hanya kerana aku mahu sesuatu yg berbeza.. oh nggak bisa.. tidak.. no..

Panjang kisah sayang.. yg x berapa nak menjadi..
redhalah su.. eh.. leha lah.. saleha.. sayangku saleha.. mmm









Monday, August 11, 2014

kad pengenalan diri dan hati

Olla buenas tardes.. como estas oi
Haaa.. mula la aku berhujah banjar.. ehh.. tu bukan banjar ler.. tu spanish.. aku blajar masa keje dgn company jv utk buat petronas twin towers dulu.. ramai nau bosses spanish.. so belajau le sikit2.. buenas tardes tu selamat petang.. como estas oi tu maknanya apa kabar harini?  Haa.. aku bley ingat sikit2.. jadilah.. kenangan lama tuu..

Intro je dah 114 baris ayat.. sebenarnya aku rindu nak nulih.. tapi aku macam tak berapa nak rindu nulih sini guna hp pintar ni.. but then.. rindu nak menulis lagi kuat.. so aku tulislah juga guna hp ni buat entry ini..

Aku cuti harini.. sempena harijadi azmeer ke 12.. nak kena pi buat ic or kad pengenalan utk dia.. dah remaja anak kecik aku ni.. huu.. kena redha dia dah membesar.. selalu ingatkan diri yg dia tetap anak kecik aku yg akan aku peluk2 jugak walau dia dah besar panjang nanti.. mak mak sgt kan?  Dulik apa.. anak den.. if he doesnt like to be hugged.. what can i say.. nangis je la..

Kanda pun cuti.. aku yg minta dia amik cuti.. buat apa cuti byk2 tak gunakan.. ni lah pun peluang sesekali dpt cuti sama2.  So pegilah kami ke jpn gombak kat sblah masjid amaniah tu.. aku buat ic baru jugak.. since ic aku macam dah berkurun and kjaan mesia nak kena tukar ic lak every other year.. sibbaik 10hengget jer renew.. kalu 65hengget bak kata siti anak buah aku tu..  harus aku tggu lagi 5 taun.. kalu idup lagi la kann.. hehee..  neeway.. jpn kena tggu sebulan baru siap ic azmeer.. aku punya lak renew amik masa 2 minggu.. hoho.. in 2 weeks time ic den akan ada 2 pic okeh?  Heheh.. org dah lama tukar.. ekau baru nak excited su?

Pas siap hal jpn.. kanda aku ajak pi dentist.. dr selvam baguihh.. tak sakit.. nak scaling pun tak sakit ngat.. so geraklah kami pi dekat area warta tu.. buleh kami nak register adik reception berbangsa india tu kata no scaling without appointment.. oh sungguhlah macik frust nonggenggg.. dah cuti and time still morning nihhh.. nak ngamuk ke nak calm down?  Hehee.. kena lah cool jer.. tapi sibbaik kanda mau setuju cabut gigi geraham dia yg katanya dah goyang.. itulah dia nak kasi dr selvam duit pertama dia pd hari itu.. kanda cabut gigi.. 70 hengget tau.. still sama rasanya harga since few years back.. .  Kejap je cabut.. dahh.. kalu dapat vuat scaling tadi.. aku cadang nak ajak ameer and kanda buat sekali bertiga.. hmmm... takde jeki la nak nganga depan dr selvam.. lain tawun la dokterr.. i appointment kasi bikin dulu.. wokey?  amma.. sari.. set.. kami gerak ke pasar selayang pulak nak belikan kasut skolah amer dah buruk amat.. entah cemana pakai kasutpun tataulah anak den nih.. tapi nengon kaki tu jenis lebar ke tepi.. mmg ganas cara tu.. rasa ni dah kali ke 3 kot tukar kasut.. hehee..

Kedai kasut tak bukak lagiii.. mapuhh.. nak niaga ke tak ni?  Org semangat nak beli kasut kedai lak x semangat nak jual.. rupa2nya bulum kol 10.. maka baliklah kami.  Kanda pulak baru cabut gigi dgn kapas kat mulut tentu la x selesa kann.. so sampai umah dia tido.. ala cian kanda ku.. tido lah dia till zuhur.. aku lak layan wassap sambil lipat kain sambil tv.. huhui multi tasking tak hengat.. kehkeh.. pastu masak.. Akmal balik dr sekolah cam hangin je sbb semua org kat umah dia je kena sekolah.. hehee..  nasibla nak.. umi pun suka je kat umah.. tapi ayah masih nak umi keje bantu2 dia.. so.. layankan je la time cuti sekali2 ni kan.  Siap masak kandapun ku kejut soh solat dulu.  Siap2 dia solat dah boleh makan.. sonok dpt makan lunch sama2 satu kuarga.. good feelings!!

Uih.. kemain aku nulih haa.. ckup la kot.. nak fb jap.. pastu nak poey kedai kasut later2.. kanda dah tido balik.  Tido yo la dio kan.. jeles nihh.. adios