Saturday, March 01, 2014

sepi itu indah..

baru dpt kesempatan nak tulis guna my fon.. patut dah lama buat.. tp entah nape aku x buat..

there s always a first time to sometin rite?  Yeah lets do it now.. now or never.. ngeh..

aku dr pagi rasa sunyii.. mmg rasa sunyi.. ke rasa sepi.. ntahlah.. bukan kanda x penah pegi mancing tinggalkan aku.. dah selalu je kena tinggal .. tapi ntah.. kalini rasa semacamm.. sunyiii.. huk huk.. nangis kanggg.. huuuuhu



tapi kan.. kanda ada pun sama gak.. so maybe ada apa kalu dia tak ada?

Ngarut sokmo aku nii..
Sebenarnya aku ngantuk sgt.. nak tido.. tapi nunggu2 if dia nak call or msg.. ngehhh.. takdo la tuu.. rasa nak pegi jlan.. tapi macam x tau nak ke mana..

janji dgn along abd liza adikiparku.. mlm nanti baru nak pi karaoke in sya Allah kalu x de apa2 .. nak pi releasekan ketensionan asik kono tinggal.. apo la kan..

Malam ni cadang2 nak melalak 2 jam or lebih.. ok tak?  Hehee.. hiburkan hati katanya.. sambil asahkan bakatnya.. nyet nyet..

muko bosan pagi tadi hantar azmeer pi skolah sbb dia malas nak kayuh beskal..



Later i sambung.. 


Friday, February 28, 2014

apa yang aku cemburukan?

kanda semalam bitau.. sabtu dia nak buat part time... hai tinggallah aku takde laki lagi.. tak best tau perasaan kena tinggal ni.. huk huk .. aku mmg selalu sangat dah kena tinggal dgn kanda if he's going fishing .. now pi menjaring pulokkkk.. aduhaiii..  tak best tauu.. dok sensorang dengan anak2 and kanda takde.. kenalah mikio kan apakah nak dibuat?  besides going to pasar selayang or barkath corner or badminton or swimming.. apo laei la den nak buek.. hmmmm.. tak best kann?  sib baik along and siti selalu ada melayan ikut den berjalan2 jugak.. ni siti dah start keje, lagilah tak syiok.. kanda takde, siti pun takde.. hidup makin banyak lopong.  kandapun kalu aku kata takyahlah pegi abang.. meh la teman saya.. kita berkepit je dua harini. .. ingat dia sudi?  heee.. udahlah tu.. lepaskan saja dia nak kemana2.. aku tak suka digelar bini yg suka melekat dan tak lepas laki.. padahalnya aku tak boleh buat apa2 pun kannn?  ni lah namanya pasrah.. ngeh ngeh.. ingat erra pazira je pandai pasrah? suriani juga pasrah lorhhh

padahal kanda ada pun all those things aku buat tidak dengan dia .. heheh.. apa dehall?




kalu kanda suka mende tu.. org kata kenapa ko tak ikut? kenapa aku tak ikutttt?  ko pikir aku taknak ikutt.. dah tentulah dia taknak bawak aku.. tu yg aku tak ikutttt.. huuuu
kenapa kenapa kenapa



aku dah malas nak cemburu.. aku dah penah tanya dia.. kenapa abang macam tak sayang saya jer..
 tanya dengan bersungguh2 dan dia bersungguh2 pulak kata aku ni suka pikir yg bukan2.. 
aku penah juga tanya.. dia ada tak terniat nak tambah bini? dia mati2 dgn muka serius kata tak..
hehehe.. aku pun tatau nak pecaya ke tak.. heeee.. kepelikan.. sebab ada lelaki yg takmo kawen lebih?
that is my husband.. my cik abang.. oh kandaaa.. ngehhh.. aku simpan ni semua dalam hati dan jantung.. 




manis lembut bisikanmu
merdu lirik suaramu
bagai pelita hidupku

berkilauan bintang malam
semilir anginpun sejuk
seakan hidup mendatang
dapat ku tempuh denganmu

berpadunya dua insan
simfoni dan keindahan
melahirkan kedamaian
melahirkan kedamaian

syair dan melodi
kau bagai aroma penghapus pilu
gelora di hati
bak mentari kau sejukkan hatiku


jiwang tak? ntah sejak bila aku jiwang aku pun tak ingat dah.. since beberapa hari je kot..hik3

ini sebagian dari lirik lagu simfoni alam dari once mekel.. macam syahdu semacam.. i recently uploaded from 4shared... thanks 4shared.. lebiu so much!!

Wednesday, February 26, 2014

wa lindu luuu...

ko tau tak.. rasa cam lamo ngat tak menulis.. hati ini mmg rindu amat merinduimu wahai sayangku...
aduhai.. ada ke yg rindukan tulisan aku ni?
aku sesungguhnya sangat rindu jugak utk menulis kepadamu wahai blog ku yg ku tinggalkan seminggu.. hehehe

gilo mondo ko rindu ... heheh
ini, aku kuatkan hati menulis jua.. setelah aku dapat mesej dari cik sheila gebu pembuat kek keju dan yg sewaktu dengannya..
katanya rindu nak tau apa jadi dengan aku.. adakah aku sudah mendapatkan kasih sayang melimpah ruah? sehingga tiada lagi keinginan utk menuliskah rasa hati di sini.. owh so bagus kawan yg begitu..

kalu ada tulis maknanya aku tak hepi.. gitulah maksudnya.. tidak la wahai sheila gebu.. janganlah ko berprasangka begitu..  idak begitu.. aku suka aku kan tulis.. aku hibapun akukan tulis.. aku gila .. apatah lagii.. huk hukhuk.. memang aku suka menulis.. walaupun bait2 yg aku tulis tu ntah apakebenda akupun tak pasti apa ker..

recently takdo kojo.. tu yg beria kann.. skrg bila bukak je, nak wat entry baru.. ehhhh.. ado kojo masuk.. kojo kono diutamakan kata bofren aku.. haa.. taulah bofren aku tu bab keje mmg lain2 tak heran dia.  aku ajak pi tengok wayang ada je alasannya.. ajak bofren yg lain kang.. haa.. aku ramai bofren tau.. aku je yg milih2.. agak2 laki aku marah tak kalu aku bitau aku ramai bofren.. i doubt he would care.. huhuuu..

tak kisahlah.. nak citer pasal apa ntah kali ni.. dah bukak blog, ada entry baru..tatau nak citer apa plak.  aikkk?




jangan korang ingat aku betul2 ada ramai bofren lakkkk..tidakkkkk