Monday, December 31, 2012

2012 pwc family day

lamanya akak tak update blog.. bizikah?
itulah dia.. kebizian melanda katanya.

kalini akak nak upload gambar2 masa family day 2012 opis akak, pwc, kat sunway lagoon dec. 8 yg lalu.
here are the pictures.. makin lama makin boring pwc punya family day.. this is so sincerely coming from the bottom of my heart.. hahaha.. sapa kisah ye tak? if not genting, it's sunway.. but org kata ko ni tak bersyukurlah su.. ya allah.. astaghfirullahhh.. heheh

kanda lambat, so kami bertiga menumpang shira dulu, kanda nyusul kemudian.. that's why dia takde kat pic ni... thanks shira!!


                      irfan the cute boy.. anak ezza yg sgt sporting!!

shira, kak nita and me



aerobics sessions.. best keluar peluh jantans betina you!

see how happy we were?


breakfast jugak walaupun tak lapar.. ada ker?


tengok belon irfan tu.. mama dia suka la tuuu..

when we decided to go into the "rumah hantu".. seram ker?.. layannn


my two sons were busy swimming/playing their hearts out, so, pic dorang takde langsung kat sini.. heheh, adik2 and cousin farah je yg with us all the time

do you notice my hubby looks soooo macho dgn rayban tuu?
awww.. jgn makan hatiii


i was in this with fatin, farah's sister when this pic was taken by shira.. i cant believe it also.. ok? pejam mata when that thing almost killed me.. acahmakngah!

at the birds parks... and the birds were sooooooo eksyen.. i guess they dont like us people at tall



pwc staff and their family members.. all having their fun?


pakat buat sukati kami jer.. hehe.. shira and me after laughing at "jongos"!!


waiting our turns to ride the ATV.. i liked and enjoyed the ATV
sooo much.. rasa nak
beli satu bawak jalan2 di petang hari

gambar tengah menunggang ATV tu takde la pulakkkk.. jadilah.. gambar promo sunway akak pinjam.. hehe



farah and me.. anak and amak.. can?


encik nak beli tisu ke calendar 2013? 
soalan dr org buta di atas niii.. heheheh..
kena tukar sunglass wehhhh

Tuesday, December 18, 2012

mak oh makku sayang

mak skrg tak berapa sihat.. dah masuk 3 minggu tau dia gitu.  susah ati setiap kali nak keje.. aku kuatkan iman je tinggalkan dia pi keje, tawakkaltu alallah... pada Dia aku mintak tolong selain anak2 bujangku yg berdua itu.  

mak sebelum tu pi bercuti 2 minggu kat umah akak2 ku, along and angah kat klang, sorang seminggu dia lepak2 di rumah anak2 dia sana.. 2 minggu cuti tau.. ko mampu.. tentu tak mampu kalo ko keje, kannn.  balik tu, makyang (akak no. 3) amik tido semalam pulak umah dia sbb masa tu akak pi cuti genting, kan.. takkan dia nak dok sensorang plak.  selepas akak balik dr genting tulah mak mula sakit2, demam, tak larat, lembik, muntah2 pastu takde selera nak makan, cirit birit, semua masuk sekali.  sedih menengokkan sebab mak tu kalu tak sakit, walaupun slow, semua dia boleh buat, even mengemas laman rumahpun dia lalu tau.. ini bila sakit, abis down system dia.. sooo the very akak kesian. mak siap nangis bila akak picit2kan badan dia katanya dia demam bersebab.  apakah lagi sebab selain sebab demam rindu yg paling utama ye tak?  demam emosi yg sgt dalam.. aduhaiii..


akakpun berapa punya sedey bila dia kata begitu.. huhuhuhuahhhh.. bygkan berapa lama dah abah pegi, almost 7months now.  sapa yg tak rindu, ye tak.. lebih2 lagi dia yg dah berpasangan dgn abah dekat patpuluh taun lebih... haruslah tangkap sedih ya amat bila sesekali datang memori ituuu.. akak selalu gak mimpikan abah.. tapi mak kata dia tak pernahpun dapat mimpikan abah.. lagiii lah tangkap rindu, ye tak? 



sejak 2 tiga harini akak tengok dah ok sikit.. ada hari dia mintak nak makan itu ini, cecepat akak belikan or masakkan. well, mak nak apa saja, akak akan usahakan.. sapa lagi kalu bukan anak2 yg patut menceriakan makpak dia, ye tak.  anak2 yg lain benda lain dorang buatkan utk mak, yg akak ni, apa2 termampu, akak cuba lah buatkan time akak ada masa or tak keje.. akak nak mak akak tau akak sedia je buat apa.. anything any time for her.. huhu.. sedey la pulak time ni..huaaaa. tadi dia makan satay and char kuey tiaw dgn akak sambil gelak2 and gegurau.. akak suka sgt.. shows that dia lalu makan and adalah tenaga.  risau tuu.. sbb baru tengahari tadi dia kata dia takde selera langsung.


batu dari phuket

kanda balik dari phuket (for his company trip) ahad baru ni tengah2 malam.  akak tunggu la punya lama tau..  tak sangka kanda nak belikan akak something special you.. heheh.. set tu ada rantai dgn loket ada batu2 permata, pastu ada cincin dgn batu2 permata and also earings dgn batu2 permata jugak.. heheh.. suka nyah.. kanda mmg sgt memahami dinda  kesayangan dia ni yg suka batu2 permata..

berapa kali aku tulis batu permata daaa?  cincin je akak dapat amik gambo buat kenangan haa

gebunya tangan akak, malu plak!




Friday, December 14, 2012

geram, stress nak memaki

masa harijadi kanda, dia pulak kasi aku present kereta tau.. toyota camry.  aku lagi minat CRV tp kanda dah nak bagi, aku redha je, terima dgn tangan dan dada terbuka... heheh..


ahak..  ko bengang tak aku citer macam ni.. bengang pasai apa.. bukan laki ko yg kasi akuu.. hehe.. relax la beb.. kereta jer, semua pun boleh beli katanya, ko simpanlah duit sendiri.. or buat business laa, kan.. apa2 saja janji yg halal.. ok?  tapi jangan risau, kembara aku tu ada lagi aku simpan.. aku tak trade in punn.. sayang nyahhh.. buat pi pasar or pi lawat kubur aku bawaklah.. sebab lasak, kan?



aku saja buat entry ini sebab aku hangin giler byk keje tapi gajiku ciputtt.. ada plak donkey yg ngaku gaji konon sgt lebih byk dari aku tapi dia ngangkang takde keje and paling terror bab menyakitkan hati aku je kejenya pagi ke petang..  species haram jadah!!  ni pulak opis aku katanya takmo dah ngambik staff baru, guna saja semua tenaga keje yg ada utk menampung tugas2 itu.  mmm.. projek byk, client bertambah.. keje pastilah byk.. but staff tak payah tambah sbb ada yg sgt berkaliber boleh buat keje utk 116 org.. hehehe.. stressss... ko mampu?

Thursday, December 13, 2012

3D2N Genting View Resort

kelas tak buat tajuk rupa tu?
hahaha.. sukati jerkan?  
blog akak ni ala2 jurnal aka diary akak jugaklah.. kalu tak simpan citer2 semua tu, takut memori ni akan terpadam.. cewahhh..



mula2 update pasal cuti gi genting.. genting view resort.  kat bawah, bukan kat tempat atas main2 game tu sumer, bukan.  kena naik cable car ke atas... kampung sgt rasanya sbb mmg org kampung kannnn.. hik..










tak kisahlah akak takpat pi korea lagi, dapat pi gentingpun akak dah bersyukur.  takdelah plan baikpun, just kanda punya holiday la kononnya.. dia kan ke asik keje keje keje jer.. ni dia nak cuti, dia nak belanja kami.. apalagiii.. amik cuti terus akak kauu.. jumaat je la, kan?  eh, naper tak bawah opah, i mean my mak?  dia pi bercuti umah anak2 dia kat klang, umah along and umah angah tau.. 2 minggu lagi.. ko mampu  nak bercuti 2 minggu? hehe.. tabik mak, enjoyed her stay there!!


kamal and wife, nurul .. thanks so much for having us and your kids dania & danish were soooo entertaining!!

terlanjur pi situ, jumpalah dgn anakbuah kanda, kamal namanya.  dia yg recommend kanda bilik semua.  i folo je.  yg penting dapat spend time with my loved ones.. my husband and my two sweethearts, amal and ameer.  kami amik 2 bilik yg bersambung pintu tu.. tatau nama omputehnya.. salah tulis kena komen dek pakar bahasa oh my english akak si sheila tu pulak kang.. heheh.. tapi yg tak syioknya genting tak sejuk.. akak nak sejuk, tak pek tau  sejuk.. hahaa.. sejuk sikit2 je nyah.. jadilah..

first day tak buat apa.. makan and makan and rehat je kat bilik and coffee house depa.  sementelah akak pun tak enjoy sgt sebab senggugut akak pulak tiba.. adoi laa.. hihi.. mana nak menahannya semua ciptaan Allah belaka ye tak.  sakit perut sakit lutut semua sakit manader syiok ye tak?  redha la lagi asik ke toilet je dah tua2 ni.  but all and all they all had fun.  





second day baru naik cable car gi ke atas tu nak biar anak2 enjoy all the games. amal yg paling seronok kot, sbb most of the games yg dia mau dia dapat.  amer plak kena ukur tinggi and ada kecewa jugak.  hahah.. i  had my own rides jugak tauu.. u jgn ingat i tak layan mende2 niii.. heheh.. actually bila fikir2 balik mmg rugi beli tiket all park tau.. sbb lebih enjoy kami kat outdoor games je.. masuk dalam konon2 nak try indoor semuanya utk bebudak kecik.. sungguh tak seronok sbb terbeli tiket all park.. pengajaran tuu.. hihi.. entah bila pulok la akak nak pi lagi ke situ.. mana tau ye tak?


malam kami pi makan kat goh tong jaya.. nurul isteri kamal yg tunjukkan restoren feveret dorang.  we enjoyed the food.. bila penah tak enjoy our food?.. sementara lalu kannn.. alhamdulillah diberikah nikmat makan.. heheh.  balik tu terus layan bola mesia lawan indonesia kan.. best tau.. jerit2 sbb tak sangka harimau malaya boleh menang.. alhamdulillah lagiiii.. hehe.. sedap tido malam tuu..

esoknya kami dah nak balik, but tingat bulum pi stroberi park... akak mmg suka tau taman2 ni.. lagi2 kalu ada sesayuran kauuu.. harus pegi.  heheh.. and also some souvenirs mmg syok oooo.. baruuu balik.  dalam bas balik semua pakat tido walaupun cuma 45 minutes ride .. hehe..





pasni kita pi mana pulak wehhh?












Friday, December 07, 2012

tak larat

lama tul tak update blog.  kalu akak tak update tu bukan maknanya akak takde idea..tapi sebab akak tak larat giler la tuu.  sungguh tak larat.  demam selesema and batuk beserta dgn "my blood goes upstairs" bak kata julie dahlan dalam citer dulu2 tu.. buatkan badan akak jadi lemah sgt.. tak larat nak bawak badan pi keje tau... paksa diri je at one point tu...  ngadu jugak kat ira shira.. bila akak kata ntah2 symptom2 menopos kot.. dia gelak jer!!  mmg la kan.. huhu.. baik aku sedar diri awal2 supaya dapat bertaubatttt.. hik!!

okeh.. back to the topic.. mmg akak tak larat few weeks ni.  kalu tidak berapa banyak benda akak nak tulis ni.  pasal family day ofis akak yg kecoh semua org nak bawak semua keluarga dekat dan jauh.. hihi.. pasal percutian keluarga kami yg cuma dalam negeri saja, pasal kanda nak pi company trip dia ke phuket dgn gosip pasal office scandal.. and so much more.. 

haa tu baru tajuk2 je tau.. bulum citer satu2 lagi.. harus berjela.. cukuplah dulu ni.  letih nak lap hingus akak yg asik nak meleleh sambil mata nak tertido kena ubat.. hihi. ngenangkan nak cover citer adam hawa yg baru dapat till episod 56 tu yg akak cekalkan hati ni .. cewahh.. sib baik akak dah cuti emergency harini. anak2 plak pi solat jumaat, mak kat depan tido jugak sebab letih merentas desa dgn aku menyudahkan tugas2 sepatutnya.  dapatlah akak tulis sebaris dua.. ha kau.. sebaris dua dpt lah 3 perenggan.. 

eh, sebelum lupa.. harini harijadi kanda.. sayang kanda.. malam ni nak belanja kanda makan malam special, makan apa yek..nanti pikirlah.. ok ye, babai!


on our honeymoon.. acahmakngahhh




Tuesday, November 27, 2012

sibuk ke.. taklah.. berlakon je

ko dah nampak aku tunggang langgang, ko lagi tanya.. heheh.. aku tak marah la.. aku mengalu2kan pertanyaan kau itu..tanyalah, tanyalah lagi.. 

apa punya intro.. 
akak sibuk sesangat sibuk sebab tetiba big boss nak semua by end of the month.. pastu try by end of the week.. pastu.. adoi.. berduyun2 la keje datang .. takper.. akak suka ada keje, takdelah akak melangukkk tak tentu hala macam sesetengah org yg kejenya asik cek baju and gaya org samaada style kampung ke, style mekap org ni kena ker..check nak beli kupon makan utk 1 keluarga ker.. cek fb twenty four seven ke.. kannn?

time tak bizi.. sempat posing lagi di tepi workstation!

skrg pulak, keje 4 org kena buat dua org. akak dgn thela.  we back up each other, pastu tambah lagi 6 bosses baru nak handle, tak ke haru biru akak.. semua plak jenis yg nak dan dan tuuu jugak.. mmm..lu pikir la sendiri bak kata nabil tuh.  mmm.. dah seminggu akak stebek tau.. bukan akak suka sgt stebek ni.. tapi akak rasa sejam stebek tu lagi byk dapat buat dari 1/2 hari waktu biasa tauu.. betapa amannya bila semua aura2 jahat dan mengganggu itu sudah balik..hihihi.

ini entry ni pun akak mintak akmal bagi akak sejam guna pc. dorang bagi plak tuu..  heheh.. ye la kesian kot kat umi dorang yg cam nak mengadu kat blog.hahahha... pastu plak, punyalah lama akak tak pi mengunjungi blog2 feveret akak since akak sibukkk ini. fb pun ala2 je akak mengkomen, tu pun tru hp je tauuu.. tak sompek bonar den.. insap kojap!  harap2 keje2 akak akan berkurangan by hari khamis since akak nak amik cuti ikut kanda bercuti pulak.. haa.. tu je yg buat akak excited skrg ni.. waiting for friday to come and still dont know what's in store for the kids and myself di sana ituuuu.  cepatlah ko datang wahai fridayyyyy...

gambar dulu2 time pi berjalan kat air panas 


one more thing.. i miss my makkkkk.. dah masuk 2 minggu mak lepak2 di klang umah along and now umah angah.  call selalu tapi lain tau calling2 and being around.. mak takde nak peluk cium.. makkkk.. ha rindukan makkk.. kami merinduimuuu.. balik laaaa.. huhu.. 

mak posing dgn mi jawa di foodcourt pasar selayang