Friday, November 04, 2016

mungkin sukar utk difahami..

ku congak apa yg didepanku
sebelom atur langkah
ku tahu kan kemana
tak mudah aku kan diperdaya
dengan pujuk dan rayu
hasut ku keduniamu
sesungguhnya ku lebih dari yg kau tahu
baik buruknya sesuatu
selalu difikirkan dulu
biar berdentum langit runtuh
dah menghempap diriku
tidak tergadai tata susilaku
yg menggambarkan siapa diriku
biarlah bergoncang bumi di telapak kakiku ini
namun takkan ku rubah pendirian
yg membuat aku menjadi aku
mungkin sukar tuk difahami
kerna tak tercapai akalmu
jgnku kau sasarkan sebagai mangsa
yg kau sangka mudah direbah
santunku bukannya ku lemah
mudahlah merosakkan dari membina
mencemarkan dari memulia
tak menghirau dari mengendah
sesungguhnya ku lebih dari yg kau tahu
baik buruknya sesuatu
selalu difikirkan dulu


-elyanataktercapaiakalmu-

nak stori sikit tentang kawan fb den semalam.. dia msg kata.. nape suka sgt guna ayat2 yg selalu menyakitkan hati, selalu melekehkan org, ayat2 yg ganas2?  dia kata dgn Allah boleh mintak maaf, tp dengan org kalu org tak maafkan.. ya Rabbiiiii.. dia kata aku selalu macam menyindir.  dia kabo aku selalu post kat fb byk yg muslimah, yg berkaitan agama, iman.. tapi aku sendiri bila berbual hanco..
terkejut tak aku?  of cos.. tak pernah org kata gitu kat aku... aku tau aku agak kasar, but if nak kata aku asik2 menggunakan ayat2 yg menyindir bila berbual, maknanya dia belum  kenal aku.  aku mmg suka bergurau.  lagi2 engko tu sapa?  aku takkan sengaja nak menjadi lemah lembut... sbb bukan diri aku pun.. so.. i can just be myself.  pakai emoticon yg gelak2 besau sampai terkuar tekak tu katanya menyindir dia lak.. selalu menyindir bila aku sebut alahaiiii..   pegi la  kau kawan dengan org lain yg sesuai vocabulari nya dgn kau.  rock benau kononnya.. tapi tak boleh terima watak aku.. takpelah.. aku pun terpaksalah memblokkan dia.

nasihat den.. kalau nak berkawan.. terimalah kekurangan kawan2.. kerana kita pun bukannya baik sangat.. kita buleh nasihat.. but kita kena nasihat dengan berhemah.  kata2 mencerminkan peribadi kata mamat tu.. maknanya dia tak berkenan dgn peribadi aku.. bersbarlah su.. tak suka tak apa.. maybe aku pun tak suka kau kalu gitu.. ramai lagi yg lain yg tak mikirkan sgt bab2 tu.. but mikirkan yg elok2 je bila berkawan dgn kita.. itulah yg kita jaga dan teruskan berukhwah fi sabilillahhh..

aku tak heran la bro!!









Monday, October 31, 2016

cendawan goreng.. oh teringinnyaaa

korang penah makan tak kat giant batu caves?
heheh. kalu korang penah pegi sana, kat food court dia.. ada la stall jual cendawan goreng tupung.  sodap.  den mmg peminat.  selalu tak sompek yo kalu lambat2 ke sana.  kalu sebekas tu RM5.00 puas kauu..

maybe sebab aku puasa, semua yg aku suka tetiba tebayang lak di ingatannn.. ya Allah.. percepatkanlah masa ke bukaaaa.. ekekekek



mengapa dia tak belajar?

aku mmg lah bukan isteri yg baik
aku ni tak rajin masak sangat
aku ni tak rajin mengemas sangat
sebab tu la aku tak boleh jadi bini kau yg baik... tapi aku dah bitau.. ko nak jugak terima.
aku dah kata takmo dah dengan kau kerana aku tau aku tak boleh nak penuhi kendak kau.
tak kisah konon, kau nak jugak berbaik2 dgn aku.. tapi nampaknya kau buat pangai balik
aku dah utamakan kau pun dah baik, kau kata aku macam2 pulak.
aku tak boleh baca hati kau.. jadi aku ikutlah kata hati aku mengikut situasi.  kalu ko tak puas hati, cakap elok2, jgn kata aku mcam tu.  macam aku ni tak boleh ditegur baik2.. bila aku melawan.. baru kau nak pelan2 cakap.. pegi jalan laa.. sakit ati ni tau.. aku ni takde perasaan ker?

aku mmg dah tak nak kat engkau, mmg dah menyampah
tu yg aku decided nak berpisah
tapi ko pujuk2 konon ko nak berubah.. aku ni pujuklah hati sendiri kot2 mau baik menjadi seperti yg aku harapkan.. tapi.. hampa.. hampas.. hampehhh.. bencik dah datang balik bila ingat

mananyer berubah..
bertambah ada.. org kata jgn isap rokok dlam rumah, kau dah selamba.. mmg kau nak aku mati dulu kan?  ini bini la.. bukan jiran sebelah rumah yg ko boleh buat tatau je bila kau menyampah
boleh kau bahasakan je bila kau tak suka
sakit ati aku tau tak.. aku dahulukan kau pun aku kena.. lebih baik aku kendiankan ajer ko baru kau rasa.

aku nak tengok cemana kau nak layan if aku tak pedulikkan kau lagi
aku boleh je hidup sorang2.. tapi bila kau nak berambus dari rumah aku tu?