Wednesday, February 19, 2014

salahkah salahkah salahkah..

dari jauh ku berlari mengejar mimpi2.. berat rasanya ku dapatkan semua.. dari situ kusadari.. mungkinkah saat nanti.. cintanya kita berdua.. bisa kumiliki.. salahkah salahkah.. salahkah salahkah salahkah... salahkahhh?


biarkan dunia berputar... seiring waktu berjalan.. sampai saat nanti tiba..ohhh..  waktu merestui.. cinta yg terlarang.. untuk kita berdua.. aaaahhh..

penah dengar lagu rossa and hafiz ni kan?  cam best jer.. cinta terlarang katanya.. heheh

sekarang ni tengah byk masa, bulehlah den letak lirik sambil2.. sok kot2 dah bizi.. update pun idak.. heheh.. nasib la labu..


nak citer kes hari senin.  kan aku nak start bersenam balik on monday.. nak jadi kisah dgn penuh semangatnya pegilah aku ke gym yg terletak like 5 minutes walk saja from my office, ye loh.. dekat opis senang sikit kann.. so.. aku pun pi lahhh.. check in bagai kat fb.. pastu tukar baju, cari kasut, keluarkan.. sekali cari seluar trek.. tak ado.. boleh?  nak golak lagi den haaa.. adoi laa.. cemano bleh takdo suar dalam beg gym den ni.. huuu.. kisah kasut bawak lain2 pasangan buat den berhati2... ini tak de seluar.. adoilahhh.. ini mesti kes faktor usia la.. pelagi.  baru tingat.. hari jumaat aku ada janji dgn kaklong maza .. nak pi main badminton kat  BBS on saturday.. so, aku pun keluarkan trek tu dari beg and put in another bag and took back home.. pastu lupa giler nak gantikan on monday.. terus je pi keje...  pastu abis keje terus pi gym.. kononnnn..

apo la kan.. dah sampai gym, rugilah tak buat apa2.. so akupun mandi je lah.. heheh.. dah mandi masuklah sauna dalam 20 min.. adoi..  lama giler tak masuk sauna.. rasa cam lembik badan dah kena wap tu.. huuu.. mmg lembik.. abis tu nak watcemana.. redha je lah, atas kelalaian sendiri tidak mengecek beg gym kannn?  
masa aku dah siap2 nak balik, staff kat reception tu tanya.. cepatnya aku workout.. aku citer kat dia.. dia gelak jer.. heheh.. nasib den laa..

okeh.. insaf dah.. make sure u check your things ye su?
semalam pulak aku sempatlah join kelas banghra.. yeah.. aku cam suka plak kelas tu.. rasa cam kuat benau bergerak melompat style banghra la kan.. nampak kat tv dorang buat cam senang, cer ko terai.. kalu badan cam aku ni yg comel and montel ni.. memang giler best la kan.. dengan tangan di angkat ke udara sepanjang masa.. harus lenguhlah lengah gebu aku nihhhh.. aduhaiii.. bestnyaaa.. (nak kasi positip).. terasa peluh melimpah ruah keluar.. baru best buat exercise kalu baju basah.. berbaloi2 katanya kannn?


ntah bila la badan aku ni nak turunkan lagi 20kg tu.. mengapalah susah sgt.. at one stage cam tak bergerak2 dah jarum timbang tu.. rasa aku nak hentak kasi pecah.. heyy.. ganeh bebeno... taklah.. tu tulis jer.. aku idaklah rupe itu.. aku sedar diri.. makan banyak, makan enjoy... senam kurang cemananya nak turun.. kan kan?



i guess what is important is that, i keep on doing it.. slowly but constantly.. in sya Allah akan turun, but make sure i eat as i shd saja.. ngehhhh.  bila dah umur cam aku ni.. mmg keeping fit is soooo important.  i guess at any stage also u need to be as fit.. ye tak?  aku nak buat banyak mende lagi dalam hidup aku ni.. in sya Allah..



tapi aku dok pikir, bila la kanda nak join aku start exercise.. ada kata nak start main badminton haritu.. tapi sampai ni.. haram nak sama2 pegang reket.. how is that?  mmg lah cuti tu cuti, but cuti tu lah masa utk kita amik peluang beriadah.. mmm.. i guess dia lagi suka lepak2, pi mancing sampai itam di tengah laut tu baru best.. well.. mmg dia takde pun inisiatif nak sama2 dgn aku.. yg dia nak.. cuma pi pasar, minum kat pasar and then tido during weekends.. apolah punyo bosan.. bila cakap ke dia.. alasan dia.. dia penat keje.. well.. sapa yg tak penat?  lama2 aku sendiri sudah bosan ngajak.. up to you lah kanda.. i will always be here if you wanna join me.



Tuesday, February 18, 2014

what shall i do.. i love u

dialah yg aku inginkan.. dia cinta yg ku dambakan.. namun semua hanya tinggal mimpi terpisahnya cinta.. setelah sedar dari mimpi.. harus kuterus hidup tanpamu.. kini ku pasrah.. segalanya tentang cinta..

sedih amek lagu tu.. den macam nak nangih tiap kali dongar.. cemano lah shila amzah bley dapat idea buat lagu camtu kan.. maybe real life punya experience la tu kan.. hewww... i wonder. bila la jodoh shila amzah and dengan siapalah dia berjodoh.. Allah je yg tau kannn?

as usual.. i do not have that much work in the morning... if i m so lucky, i might not have anything to do in the afternoon.. can you tell me how do i live like this.. mana tak aku menjiwang dengar lagu2 kalu hari2 rupa ni?  i wish i have more work.. i cannot stand it like this... bowinkkkkkk... ape kehey pi keje takde keje?  abis la aku cam  ni..






Monday, February 17, 2014

mandi sungai mandi laut .. mandi junub.. haaaa

korang suka mandi sungai?
uih.. aku suka.. sejak kecik aku mmg suka mandi sungai.. bukanlah umah aku takde paip masa aku kekecik dulu... ada laaa.. tapi sesekali abah.. oh abah.. bawak kami pi mandi sungai tu macam .. bestnyer.. kami pi sungai tua.. dulu kami panggil sungai temponek.. entah kenapa.. nowadays that place is called ulu yam.. best woo.. air dia jernihhh, sejuk and nyaman.  sungainya stretch panjangggg. i love the nature so much and that's why i like to mandi sungai.  Kecik2 dulu kami pi sana kayuh beskal je ramai2 adik badik.   banyak ngat kenangan kat situ.  abah penah tangkap udang putih kat sungai tu.. pastu abah bakarkan udang tu dan kami berebut2 adik badik makan.. heheheh.. such a sweet memory.. ntah am and isham ingat ke ntah mende ni.  aku bila ngenangkan zaman kecik2 rasa sayu jer.. abah dah takde.. tinggal kenangan je yg akan aku simpan sampai mati..

huk3.. tacing lak.. ngehh.. aku ni kan kuat sememeh?  korang taktau?  tau kannn?  well.. selain sungai aku suka laut.. as much as i like sungai..laut sgt best pada aku.. mendamaikan bila tengok luasnya, bila dengar deru ombaknya bila sunyi... both pun nature kan?  bila ada peluang bercuti, aku cuba cari yg kat tepi laut.. so.. pasni kita pi mana?  let's find pulau pulak.. kita gi pulau tioman amacam.. huih bab berangannn... yeah.. berangan dulu, pastu bitau kanda.. kanda kata process, aku process lerr.. cari la tempatnya, flightnya, lodgingnya.. etc etc..



ni muko den maso nak pi PD taun dulu2.. macam sonokkk jer kan..



ni lak muko den balik dari PD tu.. muka gatai tak?  eww.. bibirrrrr.. keh3



ini kat pantai remis kot.. ye la.. pantai remis.. 
tak leh mandi, tapi cari kerang.. ngehh.. tu la nature kannn?

  
so, let us start planning for this year's holiday.. kita gi pulauuuuuuu.. 
bercanda di pasiran pantai tauuu.. 
hepi niii


ukiran impian

dengan nada lagu dah irama.. kuluahkan jua rasa kecewa .. pada cinta yg dahulu kita .. ukirkan bersama.. di ruang asmara.. di bumi yg nyata.. di ruang asmara.. di bumi yg nyata.. di dunia kita..

awie... oh awie.. i just love your songs.. including this one lah.. ukiran jiwa.. hmmm.. best kan?  azmeer anak kecik den yg baru nak masuk 12 pun bila lama2 dengar lagu awie dah mula suka kat awie.. boleh?  heheh.. pengaruh mak dia la ni.. ke per?

apa nak citer sebenarnya tadi?
i m sure if i keep on telling how i feel, you all might get tired right.. asik sedih sedih and sedih.  what if i just say.. i am also tired?  lets just pretend i am happy.. well, in fact, on the outside i am happy.. ada ke org nak kata this is mid life crisis?  hehe.. lantak kome lerr.. 



yeah.. lets continue living.. 
always have been living my life happily and cheerfully.. ngeh3.. 
will keep it up then.