Friday, April 11, 2014

sunyi sepi

ada hari2 yg kita rasa sunyi sepi..  walaupun kita dikelilingi selautan manusiapun kan?


rasa kosong, rasa cam lolosss gitu.. rasa tak cukup..
kurang kasih sayang gitu.. agagagaga.. lelebih lak ko su..  hehehe.. tapi sebenarnya itulah yg aku rasakan
sesuatu itu yg biasa ada tiba2 takde, jadi satu macam sepi kok.. haa gitu laa.. 
kadang2 aku terpikir.. aku ni ada penting ke pada dia?
dah tak berapa la kot.. hari2 pun makin tak dipedulikan
wasted energy thinking of someone who dont even care if you are there or if you ever exist at all..
huuuuu


bye,  nak nangis kat washroom jap..




Thursday, April 10, 2014

Kadangkala

petikan dari fb ust. Pahrol M Juoi:
kadangkala ada suatu masalah yg Allah takdir dalam hidup ini bukan utk diselesaikan, tetapi utk kita "hidup bersamanya".  itulah saluran kita merintih dan berdoa kepadaNya.. sentiasa!!


hmm.. aku mulai merasakan aku harus teruskan hidup.. eh, kalu tak teruskan idup cemana pulak, tu kan nikmat hidup diberi Allah terus hidup.  bangun pagi2 ada tak kita ingat nak ngucapkan syukur Alhamdulillah dapat bangun dan ngirup udara dan diberi nyawa utk terus menyedut udara Allah.  bangun mandi solat, siap2, cari kanda nak cium tangan nak pi keje.. selalunya dia siap dulu.. pegi dulu.. tapi kdg2 aku pi dia dalam bilik air lagi.. kdg2 dia tengah solat subuh lagi.. so aku tinggalkan saja.. yg bestnya kalu dia nak pegi aku dah siap2 nak pegi jugak, dapatlah aku cium tangannya, aku peluk dia.. aku tak lepaskan peluk sampai lebih 20 seconds.. haaa.. baru lepas.. ada la hikmah2 peluk more than 20 seconds tu.. nanti google tauu..
anak2 pun begitu.. ameer selalu pi skolah cepat amat.. capai tangan umi, cium and belah.. naik beskal terus ke sekolah.. kdg2 je dia amik cococrunch taruk susu sejuk for bfast.. makan cecepat.  amal plak selalunya tengah mekap waktu aku pi kje.. so aku pun jerit je la. "mal.. umi pegi" and selalu gak aku kata.. "jgn tak pi sekolahhh.. ko tu nak peksa taun ni".. adoiii.. akupun tak paham apa yg best tak pi sekolah sebab amal mmg suka main game sokmo.. ya Allah.. mmg aku ni lemah sgt bab didik anak, anak2 dah remaja aku tak reti2 lagi.. ramai je nak nasihat tu ini.. but yelah.. tengok keadaan, mana aku boleh buat, aku cuba.. aku lebih pada buat kawan je anak2 ni.  hope anak2 pun sudi je berkawan and share.. kandalah kalu aku nak mintak tolong tegur anak2.. ntahlah.. mmg mendidik anak2 tu tanggungjawab yg besar.. lagi2 kalu takde ilmu cam aku nih.  aku ingat dulu aku remaja.. nak memberontak tu takdela kot.. main komputer tu jauh sekali laa.. kat sekolah je la keje aku.. if tak, kat padang or kat gerai mak menolong mak meniaga..  huuu.. itulah hidup aku masa zaman remaja.. tak delah byk sgt cubaan cam budak2 sekarang yg dgn gamenya, computernya.. dgn macam2nyer lah.. apa yek?


haaa.. dah jauh menyimpang su.. apa yg ko merepek niii?
lantaklah.. sementelah idea mai mencurah2.. ko tulih je la kannn... 

ok.. lets see what else ust. Pahrol MJ tulis kat fb dia.. yg best2..

jika dalam hatimu ada iman, kau tidak akan mudah dikecewakan
jika dalam hatimu ada cinta, kau tidak akan tega mengecewakan..
bila ada iman, pasti ada cinta.. dan di situ pasti ada bahagia!!


begitu takdir tertulis utk mu suriani.. cewahhh



Wednesday, April 09, 2014

selamat pagi malaysia

wahhh.. opening is selamat pagi.. macam ada host.. who is the host? me la me.. sapo lagiii..
now i got lots and lots of time.. ye ke.. no laa.. keje byk gak.. but i cannot get it done coz info tak lengkap.. so terpaksa tunggu ia datang or diberikan kepadaku.. mean while, aku tulis la duluuu.. aku kan type fast.. hahaha.. takmo bitau speed, kang ada yg kata speed je tak accurate buat mende.. adoi laa

well bab mencari salah, mmg best mencari salah org.. tapi bila cari salah org. adakah akan membuat kita jadi betul.. tettttt... tak gak.. kalu ko salah.. ko tetap akan salah di mataNya.. huuu.. ya la kan.. so, lebih baik kita cuba baiki diri kita.. perkemaskan ibadat kita.. perbanyakkan amalan kita.. hehehe.. aku ni cakap je pandai, sendiri nak bikin.. beratttt.. batu besar setan ada sana taruk.. aku plak mmg kaki leka.. ya Allahhh.. Astaghfilrullahh mahapin aku Allahhhh...


aku pagi ni pi kinik... aku sakit.. idakkk.. aku pi teman mira the puteri novelis gi buat check up.. eh.. dia pi buat bloodtest and also urine test..  
rasa cam nak buat pregnancy test jugak.. hehee.. padahal baru je abis period ko. ngada2 tak?
hai laa.. mira ni sakit tulang belakang, dia pun ada sakit apa tu.. apa la nama sakit ni aku dah lupa plakkk... time nak tulis lupo lakkk.. Allahumma solli ala saiyidina Muhammad .. aduhaiii.. haaa.. thalasemia. tataulah correct or not the spelling.. but aku mmg simpati, sebab selalu jugak dia tak sihat.. bila dah berjiran dgn dia, barulah aku sedari bahawa aku ni seorng yg dikurniakan kesihatan yg cukup baik ya Allah.. thanks so much.. aku sgt2 bersyukur.. semoga terus diberikan kesihatan begini dan lebih lagi.. dah Allah, mintaklah semoga Kau berikan Mira kesihatan yg baik juga ye.. doa je la aku mampu wahai sahabat.. huuuu.. siann
tulah dia nikmat hidup kita yg some other people tak dapat rasakan.. 

pastu nak citer bab keje.. aku mmg suka keje.. lantaklah org nak kata apa.. but i just love my work, my work place.. and i feel also at home when at work.  bagus jugak rasa diperlukan di tempat keje.. apa yg kita buat jgn mintak dihargai.. anggap semua tu ibadah yg harus kita jalani dgn sebaik2nya.. seikhlas2nya dan tanggungjawab tu letak tinggi2.. walaupun 226 org lain pun mungkin boleh buat mende yg kita buat tu.. what the heck kan.. yg penting cuba perbaiki diri dan cara kerja.  mmg aku ni bukanlah seorang yg feveret, tapi aku cuba, cuba dan cuba.. mmg sangat susah nak please everybody.. but. if dapat finish up all your work on time, bosses tentu tak kisahhh



tiba2 tingat kek yg shila buat.. aduhai.. aku mmg kalah dgn kek tauu.. lg2 kek yg shila buat tu ada aising.. hhehehe.. mmg la jadi salah satu sebab aku gebu nih.. gebuu.. takmo kata gemuk tauu.. gebu jer.. ahakkk

still bengang where to go lepas  keje.. since tak pi gym tu dah.. huuuu.. bila la dapat pi cari gym baru niiiiii.  mean while, just do everything with care.. dont eat too much, just move a bit fast.. ahahahhaa... mapuhhh.. i need my exercisesssssss.. oh Allahhhh



ptg2 balik keje pi titwangsa jogging seround dua.. cewahhh.. takde gang la tapi.. takuttttt



dah la dulu.. later i will write more.. okey?




Tuesday, April 08, 2014

terbaik?

bila baca ni aku jadi confuse.. selalu dah disogokkan buat yg terbaik, buat terbaik.. tiba2 ini:


how sekarang?


Monday, April 07, 2014

never get to clean up the mess i made

too young?? too dumb??
to realize.. that i shd have bought u flowers. and held your hands.. shd have given you all my hours.. when i had the chance.. taken you to all the parties cause all you wanted to do was dance.. now my baby is dancing.. but she's dancing with another man...



jangan kerana ego yg terlalu tinggi, org tersayang pergi.. haaaa...

kadang2 kita rasa kita dah buat terbaik utk org sekeliling, tapi kita tak cek bajunya.. sesuai ker.. elok bergosok ker.. kadang2 kita dah masakkan, tapi sesuai tak dgn selera kari dia kita bagi gulai masak lemak cilapi.. kadang2 kita pikir kita dah cukup seksi dan menggoda.. tapi adakah dia berselera tengok gaya kita lagi?  adoi laa.. mmg banyak yg kita nak kena perati kan kat org2 yg kita sayang ni.. ntah apa2 la kan.. tengoklah apa jadi kat acu sham and liza.. yg dah 18 taun kawin boleh berpisah sekejap jer, bila tiba2 perasaan itu datang.. dan ko akan rasa kesunyian.. ko cari dia.. dia dah takde sebelah kau.. masa tu mana ko nak cari lagi...

so, sementara dia masih setia dgn kau.. silalah hargai dan belailah dia... dia masih ingin dihargai, dia masih mau di layan berborak.. dia masih ada di situ utk ditanya apa kabarnya.. dia masih hidup utk sama2 solat jemaah.. dia masih ikhlas menggosokkan bajumu.. dia masih sudi memicitkan andai kau sakit kepala or pinggang or betis.. ahhhh.. rasa nak nangis tatkala aku menaipkan ayat2 ini.. huk huk huk


keheningan malam membangunkan.. kepayahan jiwa meluahkan.. andai kau jujur memahami.. tiada ku menjauhi.. 
ye .. rasa cam nak menjauhi.. hehe.. asik kita terhegeh2 tak syiok nyerrrrr.. 

aku kau dia

nafasku bermulanya langkahku
menghembus kata dari hatiku
di manakah dirimu menyatu kau dan dia
dalam hati yg mencari cinta

usah kau tangisi perpisahan
aku merasai cinta 
aku kau dia bahagia rasa
bersatu dalam cinta yg membara
biar sakitku karna cinta
ternyata untuk yg sempurna

berat pula rasa bersatu
walaupun sedar akan menghilang
di manakah diri ini memisah kau dan aku
hanya cinta kekal yg ku harapkan
usah kau tangisi perpisahan
aku merasai cinta

aku kau dia bahagia rasa
bersatu dalam cinta yang membara
biar sakitku karna cinta
ternyata untuk yg sempurna

di dunia ini hanya utk sementara saja
pasti ada kerana kita berdua
namun hati tak pernah mengharapkan
kerna ku tahu dirimu kini mencintainya

biar sakitku kerna cinta
bahagia aku kau dan dia




takkan lelah mendampingimu..

pernah tak terpikir laki/pasangan korang jemu dengan korang?
aku dulu tak penah pun pikir sbb aku rasa aku sendiri tak jemu.. sbb aku sayang giler kat kanda aku tu.. tapi lama2 terbit jugak perasaan "ye kot" dia dah jemu laa.. apa buat pun rupa tu gak respon dia.. 

last2 aku redha je.. 
buat je lah macam biasa.. 
terima dia seadanya.. and kalu tak tahan.. kacau la dia sikit2.. if dia berubah.. ok, if not.. tahan je laaa..
hehehe
asik tahan2 je kan.. iyerlah.. hidup ini penun dengan cobaan, cabaran dan tahanan.. ye ker.. heheee
mapuh la kot mana pun..  and he said.. life has to go on.. 


tu je la cerita harini.. macam takde idea.. ke lauttt