Wednesday, May 28, 2014

syurga idaman..

penah tak korang rasa dgn amalan korang tu, korang akan masuk syurga?  huuuu.. aku takkkk.. dosa den banyakkkkk.. adoyaiiiiii..
aku rasa aku ni terlalu sikittttt amalan nak dihitung ke syurga.. how how how.. tapi kita tak boleh berenti mengharapkan syurga tau.. situlah akhiran hidup yg sgt2 best .. 



bila dikabarkan tentang betapa hebatnya akhirat dan di situlah kehidupan kita yg lebih kekal sebenarnya akan bermula.... maka ingatlah kita.. dunia ni cuma sikit jer, cuma cubaan utk kita dapatkan yg lebih hebat di sana.. dah tentu2lah bukan mudah utk kita mengelak cubaan2 syaitonnirrojim yg dah berjanji menjerumuskan kita.. 
huuuu.. howeverpun.. kita kena usaha utk jadi terbaik, bertaqwalah kepadaNya..

adoi.. mak tak reti nak tulis lah.. 



later we continue k?




Tuesday, May 27, 2014

x-men ... my men

hari sabtu 26/5
kanda bizi.. anak2 sekolah.. aku je rasa cam tak sihatttt.. aduih... mmg tak sihattt, bukan rasa lagi.. kanda nak pi keje dia kata badan aku panas.. sampai demam ya allahh.. kepala beratttt.. macam ada batu besar dok sana.. bangun je nak nangis, baik aku tido je lelama sampai badan dah lega sikit.. kol 9 lebih baru bangun.. tapi tak bley terus bangun, beratttt.. so lepak2 golek2 duluuu.. ya Allahhh.. beratnya rasa.. kecewa pun ye jugak.. hahaha.. kecewa macam bercinta la pulak.. hmmm

dah lega sikit msg along if she wanted to join me gi pasar.. siti keje lak weekend ni.. so aku dgn along je la.. along byk nak beli barang.. siap soh aku beli barang dapur aku gak.. hey.. aku mmg takmo beli barang dapor.. sbb aku ni berkira kannn.. heheh.. gitulah, so aku beli yg aku nak masa je dulu.. tak berapa ada mood, hati tara shedap... so.. aku layan bfast je kat pasar..

update fb lebih kurang and waited for all of my family members to come back.. masya Allah sunyi sepi hidup aku.. aku tido lagi.. bukan tido pun.. merenung shiling je mengenang apa yg dah berlaku.. hmmm.. life goes on.. whether you like it or not.. aku dah buat yg terbaik.. sekarang aku redha jer.. apa jadipun aku kena tabah hadapi...

ahad 27/5

badan dah lega sket.. tak buat apa2 pun sabtu sbb semua org sibuk.. aku je yg lentok, so tunggu seharian rehat. ahad baru lega.. kanda kata nak bawak gi movie.. motif? 


ada pameran autobots lak.. so merasalah tengok optimus prime and bumble bee. suka tak.. suker kannn?

nak kasi aku and anak2 enjoy kott.. hmmm.. ikut lahh.. akupun dah lama tak jalan2 movie with semua kanda, amal and ameer.. selalu tak ckup jer.. so pi midvalley.. mula2 nak pi klcc ntah kenapa pi tukar pulak venue ke midvalley.. aku suka jer.. tapi aku mikirkan luasnya tempat tu buat aku rasa letih awai2 lagi.. layannnn.. sib baik kanda ada parking khas situ coz ofis dia punya kannn.. heheh.. baguih tak, baguih kannn.. syukur alhamdulillah.. ramai tak suka situ sbb parking space yg terhad la jugak kannn.. 

kami pi bfast dulu.. late one, lebih kepada brunch.. pastu pi beli tiket.. citer x-men.. okey lah.. i enjoyed the story, pening2 gak sebab pakai 3d spek.. ngehhh.. dah la pala berat2..heheheh.. byk songel la kau su.. naper tak enjoy je.. nape tak happy kan diri jer?  

 dua2 tak mau di amik gambar dah.. but umi dorang ni jenis nak jugak abadikan kenangan.. so ginilah rupa..
ameer taknak minumpun.. masa ni tunggu masa nak masuk panggung dah.. dia sedih sebab ayah takmau belikan dia henfon lenovo yg diidam2kan.. sian tul nengok muka monyok nahan air mata. dah 12 tu.. tapi cengengnya just like me.. haaa.. samo lak..


contoh ketua keluarga yg sgt hepi bersama2... main tipon tauu.. bukan borak2 sgt punnnn.. aku dgn anak2 borak2 sambil makan2, gurau2.. dia tit tut tit tuttt.. sepatah tak cakap.. 
hehehe.. ngata dulang paku serpih.. aku lebih2 memang aku lebihhh



balik dari movie, semua kalut nak balik umah.. ameer sibuk nak ajak ayah pi tgk lenovo gak.. gi la kat nsk selayang tu.. kot2 dapat murah. adoi laa.. anak2.. ayah layan je kendak anak tu la dia.. terbeli jugakkkk...
pastu baru beli barang2 dapur terus kat situ.. adoi laa.. asik beli barang dapur je kan.. asik abis je kann.. heeee

malam apa buat yek.. ohhh.. tgk tivi.. tido awai.. letihhhhh.. esok keje.. semoga semua baik2 saja.. aku berserah jer..

tulah dia aktiviti ujung minggu den

Monday, May 26, 2014

permaisuri

mahu terus menjadi jantung
menjadi nadi cintamu
sampai ku mati
kau satu di hati...

jika benar cinta itu buta
biar ku buta kerana cinta
biar hati memberi cahaya
dan kau pasti permaisuriiii...




bestnya jadi permaisuri bagi  someone kannn..  kita akan selalu dihargai.. di beri keutamaan.. diberi itu.. diberi ini.. hmm.. ada ke org nak layan kita cam permaisuri.. even permaisuri pun dia tak penah jumpa.. sekadar tngok gambar jer..  layan lebih sikit takut benar kita naik kepala, pijak kepala, ye ke?  kita nak ngadu sikit dah malas nak layan.. kita nak mintak manja skit.. hmm.. udah lemas laaa.. ish ish.. 
kalu akulah.. org layan aku baik.. aku akan layan dia 1000 kali lagi baik... takkan rugi berbuat baik pada org..  kalu org tu tak reti menghargai kebaikan kita, takpe.. teruskan jer (cewahhhh),yeah.. Allah kan ada utk membalasnya.. tak di dunia.. in sya Allah ada akhirat tuk kita merasai balasan kebaikan itu..