Friday, January 10, 2014

cinta satukan kita

harini nak tulis lirik.. mmg suka ayat2 romantis, tapi nggak reti buat ayat sendiri.. kok.. nggak ada talent sebegitu kok.. mudahnya salin saja ...ahhh..


so, here we go:

cinta satukan kita


dia sepi di sini 
tak seperti yg lain
walau sudah takdirnya
namun dia tetap tersenyum

bahagialah bila
kau masih punya mimpi
hidup hanya sekali
berikanlah yg terbaik

merindukan purnama
bertahan walau didalam duka
bersyukurnyalah kita
masih byk yg sayangi kita

merindukan purnama
meraih cinta
cinta yg menyatukan kita

bahagialah bila
kau masih punya mimpi
hidup hanya sekali
berikanlah yg terbaik






Thursday, January 09, 2014

new place.. let's shine for them

Assalamualaikum u.. pekabau.. rasa cam nak tulis hari2 .. rindu kat hang tau dak? Mulai skrg,, aku panggil hang sayang la no..or maybe darling ker.. ikut suka aku la kann.. blog aku..

Normal la aku kan.. kalu aku sempat aku tulis la utk mu.. but kalu tak sempat.. ko sabar la dulu k syg.. byk jugak nak citer, but since my typing speed has decreased to only 80wpm.. maka ko redha je lah.. k?

Ok.. aku dah kat tempat baru which is at level 8.  dulu aku kat level 14. so dah turun byk level jugak ni.. haa.. keje masih sama in sya Allah.. kalu tambah keje means keje la jugak.. mak tak kisah, mak kan suka keja.. mak tau ni semua ibadah.. mak ikut kata mak mak.. eh.. ye la.. mak aku selalu ngingatkan yg apa kita buatpun.. anggap ibadah, in sya Allah berpahala.. ini pulak keje mencari rezeki, kannn?  haa..


keje ada dah.. but tak berapa teratur lagi.. wait till everything is organised and all.. i will really take this opportunity to shine.. sementelah mmg nama aku suria ni.. kannn.. adolah sumber2 shine di situ, kan? adoilaaa.. berangan sokmo.. sib baik aku tak cakap aku ada share suria klcc.. haa.. ko pasti gelak besau kannn.. heheh.. lama tak buat kelakau.. gelak laa.. haa


ada kawan yg kata aku kena mulakan and amik this as a step to move further up.. up up and away katanya.  do your best.. and make sure u check with your boss on yr monthly performance or whatsoever.. hmm.. good yek.. bagus ada kawan2.. akupun takmo la perasaan semalam tu terus men demotivatekan aku yg sukakan keje aku ni kan.. hmm

Dah la dulu.. byk ngat citer pening aku nk nyusun ayat2 berirama nih.. fenattt..



adios sayang!!

Wednesday, January 08, 2014

kesedihan kekecewaan kemenangisan

aku dapat tau about the secondment on monday.  kena tukar dept.. kena jaga dept. baru..
semalam kena panggil to discuss.. tiba2 kata aku keje teruk.. and boss baru ni kata aku tak performed.. but dia kata opis akan bagi byk lagi chance and chances.. hmmm.. really demotivated me when i heard that.. aku ni sedih sgt since dapat berita tu... aku keje bermati2an.. aku kan suka keje aku?

pagi ni mmg dah beria nak pindahlah.. nak start new.. katanya lagi.. if i dont perform, they will consider to let me go... uih sonang bonar.. den kojo 10 taun dah haa.. sabar je lah.. terima ni sebagai cabaran kata kawan baik aku.. hmm.. cabaran kan.. cabaran oh cabaran.. ini cabaran tak diduga utk 2014..


hopefully ada sinar di sana.