Wednesday, September 19, 2012

snikpik.. makan angin lagii..

korang suka kan makan angin.. akupun suka nyahh... ni yg tak sabar nak gi makan angin ujung bulan ni..
pi dgn dept aku la.. FS away day gitu.. yearly event ni.. cant wait.

taun ni buat kat langkawi.. macam2 ada kat kepala aku nak buat apa kat sana nanti..




Tuesday, September 18, 2012

apa citer cuti2


Kata cuti... haruslah bergembira katanya.  Aku mmg suka cuti.. weekendpun dah suka.. ni pulak ada tambahan sehari lagi senin tu.  Hari mesia on Sunday, so dapat cuti extra gitu.  I loike bab tuu.. bila dapat cuti dan rehat, diharapkan kepala kita balik fresh when we go back to work ye tak.  Ini tak .. bila balik keje semula, aku rasa amat2 berat nak mulakan tugas.. wahhh.. teruk betul perangai ko kan su?  Cepat2 ubah...... astaghfirullahhh.. Ni kalu citer dgn mak ni, harus ditarbiahkan aku balik.. ingat.. keje tu ibadah.. kalu buat ibadahpun ko liat.. cemana nak dapat pahala Allah?

Okeh.. kita citer pasal hari2 cuti dan aktiviti pun best yek..  sabtu aku dapat jemputan kawen anak kak napisah.. kawan komuter aku tu.. tak pi pun.  Kanda malas nak bawak.. aku mmg suka pi dgn dia, dah dia tak pi, akupun layan malas laa.. sori sgt2 pada yg menjemput.   aku masak laksa lagi for the 3rd time now.. ukt kanda, akan ku lakukan apa saja demi kasihku padanya.. cewahhhh..  lepas dia makan laksa tu yg dia takmo pi kenduri kawin tuu.. adoii.. kak nita siap called tau bitau the menu since she went already at the kenduri.. huhuu.. 

Mak  dah siap2 nak pi kajang umah macik inah, ada buat tahlil and makan2 raya.  Mak tunggu my sister, am (makyang), to pick her for this event.  Aku tak pi pun.  Lepak2 je, layan kanda.. kahkahkah layan apa ntah.. malam mak balik dgn nek ucu sbb dia nak balik lewat sikit.  Nek kamar (nek sedara i) pun ikut mak.. nak lepak umah kami sehari dua.  Mak suka sgt ada kawan yg boleh speaking banjar dgn dia.  Dah lama sgt tak berborak dgn org kampung or sedara mara dia yg lama2, kan?  Macam2 kisah diceritakan kembali.. menggamit memori la tuu. 

Ahad pagi kami pi pasar selayang, eh, ye ke?  Ntah tak ingat.. eh, tak kot.. kanda keje, no no.. mmg tak pi pasar.  Kami lepak2 je dgn mak, sarapan dgn mak & nek kamar.. mak buat kuih jemput2.. almost lunch angah called katanya nak datang dgn along sekali.  Wahhh.. seronok dapat kumpul ramai2 dgn adik badik semua.  Dah rindu dgn siti nina, baby angah tu.  Dapat gak main2 dgn dia.  Hari tu dia kena cubit dgn aku and nangis kuat2 sampai ke ptg.  Kesian dia.  Padahal bukan first time aku buat gitu kat dia.  Nak tukar angin la kot baby nina nih.  Angah and abg ngah tak keruan dibuatnya.  Ingat senang bela baby? Haaa...tula dia.  Dah petang tu, angah and along nak gerak balik, siti zen and family came beraya pulak.. seronok hatiku berjumpa kawan baik macam siti.  She's my fren since primary school tau.   I went to her house last week dgn rosma.  Makan memacam dia masak.  This time i didnt cook special pun for her, just kuih2 raya je.. teruk aku, kan? Huhu..

Malam tu, kak long maza,my cousin, called, tanya kenapa tak mai umah dia.. dia buat lagi makan2 raya... wahhhhh...  aku plak dah makan, tanya kanda, dia kata ok.. so  kami pun bersiap2 la dgn mak and nek kamar sekali kami pi la kota damansara.  Kak long kalu pasal masak.. mmm.. mmg handal sihh... puaslah makan mi jawa.. nasi impit kuah lontong, macaroni and kuah spageti, roti jala and all sorts of food.. wahhh.. kenyang beb.. senak lagiii.. inilah rezeki namanya, kan?

Senin is more like tido bangun lewat supposedly... tapi mak dah call awal pagi katanya cik inah dah sampai to bring nek kamar back.. so i have to come to umah depan to greet her and the family.  Hmmm.. ginilah bersaudara.. kalu kita dok dedekat, kenalah tunjuk muka, tanda hormat... once dorang balik,  kami sekeluarga went to pasar selayang for breakfast.  Since takde plan apa2, we bought dvd, 4 keping kauu.. layannnn.. citer apa?.. madagascar, spiderman the amazing, expandables 2 and wrath of the titans.. mmg hari menonton sampai lebam kauuu.. hik.  Petang tu acu (my youngerst bro) came with his family.  
Makan ramai2 lagi and borak2 and layan dvd lagi..

Tu jela aktiviti yg tak semenggah akuu.. but at least i was surrounded with my family and org2 tersayang .. i feel great nyahhh.