Friday, February 06, 2015

KK kundasang day 2.. desa dairy farm

Bangun pagi sojukk.. subuh kol 5pagi.. ntah kol brapa aku solat pagi tu.  Sabah mmg terbit and terbenam matahari agak cepat dr semenanjung.  Let me make a confession about this trip.  Aku dah mula belajar solat jamak takhir and jamak taqdim.  Solat2 yg akan memudahkan para musafir berkelana cam aku and gang2 aku ni.  Jangan pulak kata sebab kita berjalan makan angin dia jadi solat jamak takyah.. tu salahh..  Thanks guys.. especially kak ita and bezzma yg byk menggalakkan dan buat aku confident utk menjalankan ibadah aku tuu.  Alhamdulillah sesuatu yg baru.

So hari kedua bermulalah penaklukan gunung kinabalu oleh grup kundasang kk.. ekekke.. Silalah tgk pic2 yg ku uplodkan ni.








































Thursday, February 05, 2015

KK Kundasang day 1

Hari sabtu pagi kami dah terpacak kat kl sentral.  nak naik erl ke klia2. jumpalah kak ita, ira and then nora, kawan ira.. cantik orgnya.. anak2 pun dah besar2.  
so, geraklah beli tiket and naik tren ke klia2.
dalam tren pun sempat2 posing and borak2 bertanya family masing2


dah berkumpul semua.. check in luggage, jalan2 cari bfast dulu.. lapau giler beb


dah dalam flight, posing dulu lorr.. ekekek.. sonok pulak reramai rombongan.. masa tu pun dah havoc kau.  
meh kita kenalan dulu.. pic atas ni.. yg depan sekali tu kay, bezzma, amie tony stark, fiza, me, nora (tudung pink) ira, kak norita and kak chik laila (akak kak norita).
cukup 9 orang.. wa ingat mula2 8 orang.. kehkehkeh.. 


kami sewa van toyota hi Ace, ira and fiza gilir2 mandu.. besh dorang ni.. superb drivers!!


van pun luas giler.. boleh buat menari dalam tu kauu.. ehekkk.. tanya lah berapa bnyk lagu kami menari dalam tuu?


dari KK nak ke kundasang tu jauh gak la, amik masa, so dalam perjalanan stop for lunch and solat bagai.  jamak takhir jamak takdim.  cuma jangan buat jamak takyah yerr.. belajar2 lah sebab islam itu mudah dan memudahkan, lagi2 dalam bermusafir.. 
kami ni musafir la kannnn?


nasi goreng kampung menggatal namo ey.. lots of anchovies.. maklumlah ikan bilih murah katanya.. adoiii..


dan sampai di destnasi.  kami dok di D'Olundus View Lodge.  kalu nak tau olundus tu maksudnya cantik.. dalam bahasa dusun.. aku tanya2 kat akak yg jaga kounter kat dairy farm tu lerr.. ekekek.. tanya la kalu tak tau ekkk?


bergambor lagi.. kak ita dua beradik dgn kak chik ni kaki posing, pastu pantang tgk aku dgn kamera, menyelit ajer blakang.. wefie katanya.. gelak sakannn


view dari bilik pun sgt cantik.. masa kami sampai ni almost 6pm.. dah golap.. cecepat amik pic.. sebab 6plus dah maghrib sana..


siap2 mandi.. sojukkk.. borak2 and then gi dinner kat bawah tempat tu.  lapau dah memasing.. 
cer tengok muka masing2


ayam masak halia

daging masak black pepper


buat asap kat mulut..  kuar wap tauuu.. ekekek


balik bilik, dorang ajak amik pic of your socks.. tu dia.. tido lena tak haa?  
sojukkkkkkkk