Thursday, September 05, 2013

macik kayo lah..

haha.. akupun tatau how la, if i dont upload a pic, i cant start a story.. so, itulah dia letak je motivasi membakar kalori di atas tu.. actually mmg aku sgt suka satudua menjak ni.. badan dah rasa semakin mudah diturunkan.. huhu.. ye lah tuu.. i need to do more and more.. just dont stop yet.. lengan ko besau su.. sedar sket.. do more on that.. awwwwww...


ok, berbalik pd tajuk tu.. recently was my along's bday ke 55.  so, dia akan jadi ongkaya soon.  opps.. she's taken la, m sorry guys.. walaupun abalongku itu sesekali je muncul, kan?  well.. lepas bday along on 3/9 ni.. she's going to take up all her epf money and u know how it is la kan?  aku mmglah bukan seorang yg mata duitan, but aku takkan tolak kalu along nak bagi weh.. heheh.. along banyak plan tau.. sejak dia mai dok dgn mak ni, aku kesian gak tengok dia.. most of the time she's telling me it is soooooo stressful living with mak... heheh.. been there, done that.  i've been accompanying mak for more than 12 months earlier lepas abah passed away.. aku paham sangat.. well.. kita sabar je lah kan, its our mother tuu.. i am so glad i have my mom to advise and to bebel me when ever she gets the chance.. hehehhe.. anak apa la aku ni kan?

well, melalut lagi haaa.. so, bila ada je kawan2 yg umur dah nak dekat2 limaploh tu, kami kat opis ni cuba2 la rapat.. hehehe... idea giler si sheila comel.. ye lah, kalu kawan baik pasti kita dapat sikit2, abis2pun bila dorang amik 40% duit epf tu.. dapat belanja makanpun jadilah..  heheheh.. giler ko sheila.. aku tak penah terpikir rupa tu..  sejak ko bagi idea tu, aku selaluuu je terpikir.. mmg betul lahh.. next person shd be kak nita, kak norita and... sapa lagi yek.. matilah kena baling ngan kasut nih.. aiyakkk.. larikkk

along nak belikan siti, her only doter a motorbike.  dah cakap siang2 dgn aku, nak ajak aku pi beli nanti.. aik.. reti benaulah aku bab2 tu.. tapi aku iyerkan saja.. sebab sapalah lagi along nak ajak, ye tak.. so, aku kata, kalu nak guna nama aku plak, 25% kono bagi.. oh so mata duitan ku rasakan sekarang.. but along kata ok je.. walaupun dia tau aku memain.. oh so best along ni kan?  so, once dah beli motor, i heard she's going to buy one for herself also.. senang nak bergerak katanya.. nak amik lesen apa sumer bagai.. adoiii.. so ambitious.. aku suka jer



along makan laksa penang kat BBS malam tu kami bawak dia cebrate.. suka dier!!


mak and along.. mak anak sulung, alongpun anak sulong.. so, muka sama kannn?


Tuesday, September 03, 2013

dalam diam ataupun bisu



suka sgt dengan lagu2 najwa latif ni, especially lagu baru dia ni.. buat aku rasa macam remaja semula.. hey, pesalahnya plak.. sesekali mengembalikan perasaan itu.. hee.. but this song is really catchy to me!!


I Love You – najwa latif

Mungkin kita pernah rasa tentang cinta,
Yang takdirnya bukan untuk kita
Mungkin ini adalah cara meluah cinta,
Tanpa berkata atau berpandang mata,

Mungkin aku mencintaimu
walaupun engkau tak pernah tahu,
Mungkin aku mencintaimu
tanpa lelah atau pun jemu,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if i miss you,
Even if i can’t have you ,
You know i’ll always be there for you,
Mungkin kita tak bersama di takdirkan,
Tak mengapa asal kau bahagia

**chorus**
Biar aku mencintaimu
biar tiada siapa yang tahu,
Biar aku mencintaimu
dalam diam ataupun bisu,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if i miss you,
Even if i can’t have you,
You know i’ll always be there for you.

I’m sorry but i love you




 

















Monday, September 02, 2013

lepas raya

so many things happened.
so many pictures taken.
so many memories kept.

can you imagine how long i've not updated this blog of mine. oh how i missed it so much.. huuu.

lately ni rasa semacam la.. korang rasa tak?
heee.. takkan korang tak rasa?
takde mendelah.. just being over sensitip jer.. nak apa ntah.. nak mengadalah tuuu.. heee






tak byk open house aku pi.. ntah lah.. raya taun ni rasa cam hambar jer.. walau org selalu kata dah dewasa ni (taknak ngaku tua tuu... ahaks).. mmglah tak best dah raya.. no... aku ni mmg suka raya, seingat aku akulah org yg paling looking fwd bila nak raya.  tapi taun ni mmg aku rasa lain macam.. sgt tak best.  huuu.. dont know why.. i just dont feel the spirit any more..





mak buat kenduri doa selamat on third raya.. sama dgn besday ameer la kononnya.  ramai gak sedara mara datang.  letih rasanya sebab ketupat jadi pelik.  yg pulut tak jadi sebaiknya, yg ketupat nasik plak ntah apa ke rupanya.. semua ni buatkan aku rasa tak sedap jer.  mak lagilah.. dia yg monitor apa jenis masakan nak hidang kat para tetamu... hai lah.