Wednesday, October 28, 2015

dah siap?

i m excited?
mmm.. ntahlah..
macam ye, macam tak, macam2 rasanya
malam esok dah nak terbang.
aku tanya ira..
betui ke ira..
ye kak.. betui.. kita akan ke korea.
ekekeke.. poyo je kannn?
dah lama tak berjalan2 makan angin.
asik2 pi pasar je ujung minggu.
sampai kawan2 sumer dah kenal suriani yg tiap2 minggu pi pasar.. ekekeke
nasib arrr..
sesuatu yg kita buat hari2, maybe tak dapat dibuat dek org hari2, cuma dapat buat seminggu sekali
ada yg kita buat sebulan sekali, ada plak org lain buat mende yg sama tu seminggu sekali
yg kita buat setaun sekali pun.. kadang2 org ada yg tak mampu buat.. jadi.. syukurlah wahai su.. sebutlah alhamdulillah, kau lebih beruntung dari berjuta manusia di luar sana.. syukur syukur syukur
alhamdulillahhh
oh yess.. benar tak statement tu?
malam tadi aku baru masukkan baju2 dan barang2 dalam beg tarik.
dalam ertikata lain.. i started packing
ekekek.. mmg maleh gilo nak packing.. cemana la kisahnya org yg kejenya asik travel tu kan?
mmg packing is not my thing.. not at all.
kalu nak balik kg perlis pun selalunya kanda yg angkat bag.. masukkan semua barang2 dia.. sebab dia selalu excited sbb balik kg dia la kann.. ekeek.. kalu dia dah siap letak semua barang dia.. dia akan bisinglah.. bila aku pulak nak siap.. barulah akupun mula mengemas.  kalu bila2 pun mmg dia akan tanya.. awak bila nak packing, awak bila nak packing.. hai hai..

kali ni kawan2 semua lapan org termasuk den.. ira, kak norita, bisma, kay, nora, amie and fiza.  Kak cik Laila tak dapat ikut sebab anak dia nak SPM, so kena lah dia berkorban.  masing2 dah plan how to pose kat sana nanti.  where to go.  what to bring.  aku je nganga.  coz tatau apa nak dibuat.  aku nanti akan bacalah itinerary yg dorang buat and folo je lah.  aku diberi task memasak kalu dorang nak makan.  ekekekeke.. masak beb, masak di korea.. ko mampu?  tempat yg kami duduk tu buleh masak lah kaedahnya.  membeli lah kami beras and all.  hehehe.. gunalah skill mu itu utk memasak.  aku akan bawak jugak sambal ikanbilis and cilapi aku yg kering itu, utk tambahan lauk2.  maybe malam ni nak pi beli kopi ke, coklat ke semekut ke buat tambah2an.  kan?  duit nak tukar sikit lagi balik nanti.  ontah cukup ke dak tukar tak sampai sejuta kau.. ekekekek.. sedap tak bunyiknya.. i bawak sejuta  utk belanja.. padahalll duit korea mmg berjuta2 lemon kekdahnya.. heheheheh..

dah plan nak amik pic yg cantik2 sebab scenery mmg sgt cantik diciptakan Allah ukt makhluk2 mengagumi dan mengingati kebesaranNya.. Allahuakbar.. tupun jadi sebab kenapa kita bagus pi travel ni kann?  sebagai tanda menghayati kebesaran Allah. gitu.. i m so liking the idea of travelling to a cold country.  even this time baru autumn kat korea kan.. in sya Allah kita cuba buat terbaik utk memeriahkan suasana nanti.  dgn itinerary yg dah siap bersusun.  dan fiza and ira akan brief kita sebelum kita bermula jalan2, maka legalah sikittt..

pepehalpun, kami berdoa semoga trip ini akan berjalan lancar dan memberi manfaat utk kami semua.  in sya Allahhh.. doakan kami pi balik selamat okey semua..
yg ditinggalkan jangan lah merindui.. sekadar seminggu.. tapi kalu nak rindu ape salahnya ye takk.. heheh

i love you guys.. mmuuaahhhh..