Thursday, November 27, 2014

fenin

semalam balik keje kepala berat giler.. fenin ya amatttt.. tatau apakah yg telah terjadi.. maybe i took too much sugar in the teh tarik yg aku minum.. adoi.. fenin yg macam rasa nak mual nak muntah tu.. tak bleh tahan rasanya... tak pi gym pun after office.. teruih cari tren nak balik.. pastu tingat tak bawak kereta semalam.. so, nekad je la kalu nak jalan ke nak taxi ke sampai umah.. pening pening pening.. i can remember how i felt semalam.. bawak2 tutup mata je dalam tren.. aduhaiii.. ya Allah sakit amat..

sampai batu caves jumpa siti aishah.. bitau dia nak tumpang..and dia ok.. since dia jiran sekampung.. and aishah dlm perjalanan bercerita yg dia dah jadi ibu tunggal.. aka janda.. oh so kesian.. ramainyha yg hidup berumahtangga tak bahagia.. and aku nampak since dia dah janda.. dia rasa lebih bahagia.. dari cara dia bercerita.. oh so macam2 dunia.. amik iktibar jer and buat pengajaran wahai suriani.. and be thankful u still have your husband with u.. hmmm

sampai umah aku lepak dulu umah mak.. pening giler.. mak picitkan kepala.. nak muntah.. ku tahan2 jer.. lapau pulak.. ish perut ni.. balik umah, konon2 nak tido.. eh tak buleh la sbb dah nak maghrib.. siap solat terus makan.. punyalah lapaq dengan pening.. maybe lepas makan lega kot.. eh tak maunyaaaa... aku baring2 je lepas makan.. nak tido pesal tak bulehhh?  ya Allah.. apelah perasaan ni..

sampai ke pagi tadi aku masih pening bila aku sampai opis.  kanda hantar dengan camry kol 7.15 dah tercatuk kat depan lobby 1 sentral.  adoiiii... ira plak cuti, so takde gang nak bfast...


Tuesday, November 25, 2014

berdua hanya kau dan aku...


ceritakan padaku
cerita yg terdahulu 
kisah cinta yg pernah kau tahu
sempurna selalu pada kau dan aku
ceritakan semua cerita kita cinta bersama kisah terindah pernah ku rasa
selama pernah jantungku bernyawa
berdua
hanya kau dan aku
andai ini hanya mimpi tinggalkanku begini, biarku terusku lena sampai kau tiba
andai ku hanya bermimpi biar aku begini sampai ketemu lagi aku di sini ohhhhhhh
ceritakan padaku ceritakan padaku selalu kisah yg tak mungkin pergi lalu
selama akan hidupku denganmu.. bersama.. mengharungi semua
andai ini hanya mimpi tinggalkan ku begini
oh biar terus terlena sampai kau tiba ohh
bawa daku ke angkasa memetik bulan bintang 
bawa ku terbang bersama jangan kau lepaskan jangan kau tinggalkan semua
ohhhh biar saja begini
biar terus ku lena sampai kau tiba



selamat pagi darling..

Aku lambat bangunnn.. adoii.. 7.15 baru toing terjaga.. adoi kalut sungguh.. lena sebab badan letih semalam first day buat exercise balik kat gym agaknya.. hehee.. lantak kau.. yg penting aku dah terbangun dan haruslah bersiap cepat2.. alamak.. barang2 gym x siap lagi.. haa.. sekali lagi kalut.. jgn x bawak seluar sudah.. kehkehkeh..

My life will always be like this i guess.. i must make full use of my free time.. if gi gym can release the stress and make me happy and at the same time mengurangkan lemak dan berat badan.. yeah.. go for it su.. u are one healthy and sexy lady.. lantak lah how people treat you.. u must always remember that you have Allah.. and all will just be another test from Him.. kann?

Oh yeh.. lapaq pulak.. just had cuka kurma and jus delima for bfast at home before i rushed out.  Ameer pulak demam tadi.. shiann anak2 umi dua2 tu.. cuti2 sekolah umi takde nak layam.. umi kene keje jugak.  Ayah dia kata nak bawak pi klinik.. oh baguslah.. ayah kenalah amik tanggungjawab tu harini.. bukan selalu adik demam.. tq kanda..

Tren aku dah smpai bank negara ni.. aku rasa macam lambat benau haa.. sempat ke nak grab bfast nanti?



 This is sarveesh.. my consultant kat celebrity fitness nih.. comey kann?
New place to hang out and have fun.. 


Monday, November 24, 2014

cinta kasih sayang

Hai alls.. pekabau?
Korang dapatkah kasih syg yg korang perlukan?  Dapat?  Oh baguslah.. tulah yg buat korang lebih senang idup dan hati lapang dan tenang.  Nak citer kat sini harini kisah aku semalam.  Aku rasa sungguh bodoh dan sungguh tak dihargai.  Why kenapa ko pikir gitu?  Kerana aku cuma ingin dicinta dikasih disayang dan diberi perhatian tapi org itu tidak mempedulikan.  Aku harus menyalahkan gajet2 yg ada yg sangat mengganggu hubungan kerana pengguna gajet itu lebih mementingkan konsentrasi pada game dan tidak mengendahkan org sekelilingnya terutama sekali aku yg mmg ingin berkomunikasi dengannya.

Aku dah siap mandi.. tau yg kami nak pi sarapan kat pasar tapi aku duduk dulu depan dia.. tanya kenapa tak makan semalam nasi macam tak luak pun sejak semalam.. abg tak makan ker?  Diam.. tit tut tit dok tekan game candy crush tu.. aku tanya lagi.. aku pasti dia dengar tapi dia teruskan juga menekan2 skrin yg berwarna-warni tu.. yg sungguh mengasyikkan tu.. aku kata.. abg main lah terus game tu ya.. saya ni macam tunggul jer cakap sorang.. tak guna saya ada kat sini.. abg teruslah main jangan pedulikan saya..
hati aku tiba2 jadi sangat2 sakit.  Jadi sangat2 tak diperlukan.. jadi sangat2 marah kenapa candy crush itu lebih menarik dan lebih membuatkan dia leka dari melayan isterinya menjawab soalan.  Dari berbual dengan isteri dari melihat isteripun sudah tak berapa mau lagi.. melainkan tunduk melihat skrin henfon itu.

Kau tak perlukan aku lagikah?  Aku tak secantik game itu warna warni dgn bunyi2 yg menarik.. aku mmg dah takde potongan lagi.. melainkan potongan2 lemak yg tebal di perut pinggang dan lengan.. semua sudah tentulah kerana aku ini sudah terlalu lama menjadi isterimu?  Hancur luluh hati saat itu.. mmg tak boleh aku bendung lagi.. bersaing dengan games dan gajet mmg aku jatuh corot padanya sebab aku ini sudah jatuh nilai di hatinya.  Sedih yang amat aku rasa.  Aku lari tinggalkan dia.. dia tetap kata awak ni apalah.. awak ni .. ntah apa aku dengar itu saja ayatnya setiap kali aku komplen.  Sama.. defending himself as "awak ni kenapa?".. macam aku yg sudah termakan racun yg buat aku cakap yg tak sepatutnya aku cakap.  Aku msg along aku ajak sarapan so along pun ready.  Aku tinggalkan dia supaya hati aku tak sakit dan supaya dia rasa bagaimana jika aku tak ada..

Dan sekarang aku pasti.. dia mmg tak pedulikan aku..

Malam aku balik rupanya diapun keluar juga.. aku tggu dia balik.  Aku tanya kan lagi apa yg berlaku.  Dia buat macam tak ada apa berlaku.  Aku tanyakan juga.. apakah dia sudah bosan dgn aku.. jawapan.. awak je yg selalu pikir begitu.. sedikitpun tak memandang muka aku bila dia jawab soalan aku itu.. kenapa taknak pandang?  Bersalah?  Hmm.. mungkinkah ada yg lain yg sudah bertakhta di hati dia?  Sampai dia dah tak pedulik apa saja nak buat pada aku?

Katalah yg aku suka sangat pikir negatif.. dr mana datang pikiran negatif kalu aku hari2 nmpak dia lebih suka games dari aku.  Lebih suka layan grup wassap dari bual dengan aku.  Bila2 aku tanya dia akan marah2.. bila aku tanya.. semuanya dia jawab biasa jer.. tak tahukah aku yg kau dah malas melayan aku?  Bodoh sangat ke aku nak menilai?
Aku dah tak larat nak tanya lagi.. mmg salah aku lah semua ni.. aku mmg bukan isteri yg baik.. cukuplah.. aku ni harus terima apa saja yg ditakdirkan utk aku. Aku perlu sabar byk2.. perlu syukur ada dia sbg suami.. perlu redha dgn ketentuan Allah utk aku. Ya.. begitu.. tabahlah.. sabar sabar sabar

Kasih sayang turun 75%.. down down down.. semilan belas taun sepatutnya mengeratkan lagi tapi aku rasa sangat jauh dan menyampah.. maybe dia 100% pulak nyampah kat aku jugak.... ya Allahh Astaghfirullah.. Kau saja yg Maha Memahami hatiku ini..