Friday, April 13, 2012

demam selesema

azmeer anak kecikku semalam mengadu kat aku dia demam.  demam ye dik?  siannn... tulah jgn main lagi futsal tak pakai kasut kat sselayang permai tu tengah2 hari yer?  tak.. adik tak main lagii.. demam betul ni dik, panass badan adik.. ye la mi.. ameer rasa tangan umi sejuk sgt..  siannn adik.



tanya kanda nak bawak gi kinik tak anak ni?
kanda kata just bagi panadol soluble cukup.  ye ke? ntah2 anak ni nak extra perhatian kott.. hik.. matilah kata aku hint2 ajak pi bawak anak2 jalan.. takdelah.. so kandapun bancuhkanlah pansol itu.. taraaa.. lega dah..
umi masak jejemput and daging burger ameer makan lajuuu jer.. hehe... dah lega lah ituu



anak2 aku jarang demam sebab aktif sesangat.  tapi ada jugaklah virus yg lebih aktif dari dorangkan.. so aku kenalah akur.. mmg dah time nak bermanja2 lah ituuu.. sayang ameer!!  abang dia akmal plak skrg mmg asik solat maghrib and isyak berjemaah di surau you.. sejuk rasa hatiku.. insaf kejap mengenangkan aku tak ke surau.. hehe..

Wednesday, April 11, 2012

borak2 di surau.. kau apa kabau?

aku bukanlah org yg byk sgt masa berborak time keje.. aku selalu curi2 masa sambil2 keje nak borak.  takdelah aku terhegeh2 pi tempat kawan2 nak borak2 panjang dgn dorang.  kalu aku ada appointment bisnes kan.. aku pilih time lunch.. nak present marketing plan ke, nak cerita PB ke nak bagi customer try PB ke.. semuanya aku buat time lunch or after abis keje, ptg or malam.  maklumlah.. aku paham sgt.. aku bekerja makan gaji... keje pulak melambak, mmg tak sempat kalu nak borakkk manjang.. haiyo.. 




aku buat keje, abiskan cepat2 sebab takmo keje bertempek2 kalu aku terpaksa cuti sbb abah aku or mak aku tak sihat.. tu je selalu sebab aku amik cuti.. terpaksa.. paham2 jelah.. org tua2 yg sakit ni kan.. kalu korang tak tau lagi, abah aku mengidap kanser paru2 tahap 4, sgt sedey kesihatan abah.. tapi tak mau dah duduk or pi cek di hospital.. lebih rela apa2pun di rumah, katanya.  kami redha dgn pendirian abah tu.. dan cuba bantu dia dan buat yg terbaik utk menggembirakan abah &  mak.  



tapi aku tak kisah kalu org bengang2 kerana tak senang.  mmg susah nak please semua org.  lagi2 kalu dah mmg bengang kat kita, kan kan.. cari cara jer... sebenarnya nak citer pasal sorang customer aku ni.. Kak Ai namanya.  ini testimoni dari dia sendiri.  sejak memakai PB, dia rasa ringan badan.  dia ni seorang pengidap sakit kencing manis and also sakit jantung.  dia ada appointment setiap bulan utk memastikan kesihatannya terjaga.




  dia memang mula2 beli dulu sebab kesiankan aku... ya allahh.. kau lindungilah kak Ai ini sebab dia telah membantu aku pada awal bisnes PB aku dulu.  dia mengaku mmg dia sgt susah nak turun berat, walau 500gram pun.. tapi dia rajin pi bersenam.. pegi berjalan2 di pagi2 hari sebelum pi keje.  selepas 2 bulan dia memakai PB, dia sendiri mengaku dah turun 4kg kau.. satu perubahan yg sangat ketara pada dia... dia sangat gembira setiap kali aku bertanyakan progressnya sesekali berjumpa dengannya di surau.  akupun tumpang gembira mendengar bila dia kata nak tempah baju2 baru sebab semua baju2nya sudah loose giler dan macam baju pinjam rupanyer.. ahaks.. suka tau.. 
yelah aku ni tak buleh kata aku makai balik baju lama.. nanti org bengang sebab dorangpun dah lama makai baju lama dorang (konsep dorang tak berduit nak beli yg baru.. hik and hantar surat layang kat aku sebab bengang..  adoi mmg sohih tak ckup keje punya p0mpuan).. 
aku berazam nak pakai ini satu hari nanti.. nanges tuu

itulah dia....aku tegaskan lagi di sini.. Premium Beautiful ini dapat memberi keyakinan kepada pemakainya.. yg penting kesihatan dalaman 70% dan kecantikan 30% akan memberikan 100% keyakinan diri..



dapatkan PB set anda sekarang, kerana semakin anda berkira2, semakin bertambah lemak yg ditakuti berpenyakit!




call / sms 014-7242 338, 
email suriani0621@gmail.com 
for free trial/consultation



Tuesday, April 10, 2012

Pameran Pengantin 2

Memang banyak permintaan untuk Premium Beautiful or PB  masa pameran pengantin baru2 ni... buktinya ramai yg datang ke booth kami sgt excited nak buat ukuran badan mereka dan mencuba sendiri produk hebat PB ini.  Ramai juga yg ambil peluang bertanya soalan2 yg berkaitan dengan pembentukan badan, bagaimana PB berfungsi utk kesihatan badan mereka dan bermacam2 lagi..  excited you!!




Let's just let these photos tell the story.. ok?


Pameran Pengantin  6 -8 April, Putrajaya International Convention Centre (PICC)




checking the booth No. ours is O1B




i am so liking this set.. so teringat time i got married last time.. way way back.. hehe




jehan, ferr, me, azlin and bev.. together everyone achieve more!!





Azlin & Afni.. first day duty




Idrina & Ferr

3 beautiful ladies of PB booth



our team semua muda2 you.. akak je yg terlebih muda, ahak.. 
we have worked together hand in hand for this exhibition.. and it was a success!!


looking forward to more "pameran: like this in the future..
so, lets do this together and join our group to make our future a better one


call me for your appointment - 014-7242 338


Monday, April 09, 2012

pameran pengantin 1

i had so much fun during these 2 days i was on duty.. macam2 kerenah di pameran pengantin ni.. but i learned a lot about women.. they all mmg suka nak cantik dan menawan and also very berjaga2 bab kesihatan jugak.. good for you ladies!!


nanti akak tulis lagi .. ok