Friday, January 04, 2008

First day at Pasti

Semalam cuti... in fact the day before yesterday, aku cuti gak. Saja ngabiskan cuti yang banyak...


ewah!





Semalam adik masuk tadika 6 taun. Kesian dia, setahun menunggu nak sekolah since dia berenti sekolah masa umur 4 taun dulu. Tapi nasib baik dia tak nangis or buat perangai kat sekolah baru dia, tadika pasti tu! Dia dah macam biasa jer. Aku cuma nak pastikan ada kenderaan dia nak pegi dan balik hari-hari, tu yang tunggu tu. First day ni, kenalah abiskan bayaran semua yuran dia... terebang jugaklah duit aku dekat 4 ratus weh, takper, itu semua pelaburan masa depan, kan kan?





Anak masuk tadika mmg besar bayarannya.. sib baiklah dah 6 taun, taun depan darjah 1 plak. Takdelah lagi duit keluar banyak gitu.. Sib baik umi & ayah dedua keje, kalu tak, tentu ayah ngeluh panjang time-time gini!





Ameer dengan uniform baru, manis kan?

Pakai baju size XL dengan kopiah yang ketat sebab takde size. Dia kata dia suka sekolah tu.. "feveret Ameer!".. gitu!

6 comments:

  1. pasti, jangan tak pasti. kat kopiah siap tulis pasti tu...

    caiyuk caiyuk

    all the best untuk ameer, and akmal, and umiameer, and ajak, and opah, and atuk, and bla bla bla

    ReplyDelete
  2. Mak su..
    all the best to you too!

    ReplyDelete
  3. eh kenapa uniform skolah ni nampak macam baju hospital?nasib baik ada poket depan dan manderin collar.kalau tidak mcm hospital(mungkin sebab kaler kot)
    jangan marah kak hehehe

    ReplyDelete
  4. sekolah faveeret ameer!

    tempat harapan juga impian ayah dan ibu disandarkan demi kebahgiaan hari mendatang.

    ReplyDelete
  5. Waaaa..sudah sekolah tadikaaa??sy tak skola tadika dulu w.pun umah blkg tadika. tp dulu tadika tak blajar apa pn

    la ni tadika dah best..pasti pn dh byk ajar yg manfaat..idup ameer

    ReplyDelete