Monday, May 05, 2008

Kenduri nikah kahwin

Hari Jumaat, memang tak sangka nak kena pi kenduri. Nasib baik aku pakai baju kurung. Trus pegi dari opis nih.. kol 5.30 gitu. Nak nikah kol 8, lepas maghrib. Anak sedara kanda.. Rizal, eh, anak sedara aku la jugak, kan? Anak abang ipar dari Perlis nuh. Dapat bini orang Beranang, Selangor ke NS ke, sempadan kot. Anak ADO daerah Gombak tu… Kira bertuahlah dia.. apa yang bertuah? Hentah.. tatau. Kalu tengok umah pak mentua dia, mmg la jenis banggelo.. (cemana spelling?), cantik interior and exterior umah ADO tu. Tentu dorang nantipun akan ada umah cam tu jugak.. part ni aku jeles giler.. Aku dah super duper senior nih, still dok umah kecik, takde interior ke xteror ke, just umah nak tido and berteduh ujan panas! Eh, kenapa aku komplen? Makan pakai cukup, bersyukur je la kan?

Kakak ipar aku kata.. si Rizal dah ada share kat MacD, ye, dia keje kat situ, as AM now, but ada share ni.. macam grand je bunyiknyer ek? Baguihlah, dah kawin nanti, jaga umahtangga ko, jgn sket2 nak gaduh-gaduh, nyusahkan ati mak bapak!

Ini adalah atuk kepada pengantin, pak mentua i, boring lepaih makan, org borak2 dia tak berapa nak dengar, so, dia layan cuci mata je

Host malam tu, siap announce, lepas nikah tulah.. ada majlis berinai.. ke hapa tah, dorang buat announcement.. Pak XXX, since 8.30pm tadi, sahlah Rizal jadi menantu dia, dan Pak XXX baru dapat tukang kebun baru.. ahhh.. amik ko! Tukang kebunpun, tukang kebunlah, janji ati depa senang, tak gitu?

Kenduri umah org kaya mmg lain dari org biasa.. yelah, kan… aku jarang dapat jemputan dari org2 kaya, so, segan giler la. Nak pakai baju apa? Takde yg seswai masa kenduri esoknya tuh. Dah memang aku ni jenis simple, malu pulak bila org lain tu pakai lip lap lip lap.. Lepas ni kena buat collection baju lip lip lap and carik tudung lip lip lap spesel nak gi kenduri.. biar la lain sket dari biasa.. tak gitu? Heeeeeeii.. tak koser!

Tu belah pempuan, belah pihak lelaki, aku tak pegi la, ekonomi tak mengizinkan. Aku nak simpan duit nak gi rombongan cik kiah ke pantai timur.. nanti will update.

2 comments:

  1. aku share jugak lah, mekdi.. how aa?

    ReplyDelete
  2. Akak dulu pernah lah pergi majlis kahwin org kayo2 ni...tersipu2 kita dibuatnya...yang datang tudung lip lap lip lap...baju mak oiii....glamornya...kita sempoi aje...

    Tapi buat derk aje lepas tu...lepas makan...balik...heheheh

    ReplyDelete