Friday, December 12, 2008

Cindy Vortex



Actually aku bagi nama dia Cindy Crawford, macam model dulu2 tuh, yang cantik muka dia, ada tahi lalat kat tepi bibir tu, sikit itam manis. Dia ni, sangatlah manja. Aku jumpa kat tepi jalan, near to my parking lot depan opis aku kat 1 Sentral nih. Merayu2 soh amik dia. Oleh kerana aku ni suka dan selalu kesiankan binatang, maka aku terpanggil nak amik dia. Comel ko! Pastu Ati plak galakkan aku soh amik, maka akupun bawaklah dia gi opis. Maka bermulalah perjalanan idup Cindy Vortex.

Anak2 aku lebih suka Cindy Vortex, macam nama watak kawan Jimmy Neutron, kat tivi semilan tu. So, aku layannn je la, kan. Lagipun aku dah amanahkan ke anak2 bujang aku menjagakan Cindy nih.

Semalam, jumpa Cindy tu pagi, masa nak gi keje, tentulah aku kena bawak dia gi opis dulu. Kalu aku tak amik, takut pulak dia dilanggar kereta ke, kena culik ke hapa, kan? Maka, akupun mula2 terpikir nak pass kat Ahin since dia kata anak2 kucing dia semua mati recently. Sian dia, maybe dia boleh amik Cindy, tapi rupanya dia tak dapat nak jaga/tambah kucing lagi. So, nekad je la aku bawak balik petang nanti. Puaslah aku, Ahin and Bav main dulu ngan si Cindy sambil buat keje, buleh? Dialah kucing pertama yg masuk dalam opis ni, maka jadilah sejarah, kan?

Ini rupa dia..


Dah berpuluh tahun aku tak bela kucing, kekok gak. Selama ni kami selalu tumpu kat hamster, je kan? Hamsterpun dah ada 38 ekor kau. Betapa berjayanya ternakan hamsterku ituh!

Kanda plak, macam okay je, tak kata apa2, malah kanda siap belikan sangkar dan segala yang berkaitan dengan pembelaan Cindy pada malam itu jugak. Rupanya kandapun sama gak macam aku, prinsip kami, bila nak buat sesuatu, buatlah dengan sepenuh hati. Semoga Cindy dapat hidup dengan gumbira dengan kami sekeluarga!!

4 comments:

  1. helo...kau pe khabar? Lama tak jumpa kau arrr...rindu la!

    ReplyDelete
  2. hi butter..
    memang rindu.. dah ko mengilang diri, tade kabar berita, mana nak jumpa? teruskanlah berkarya, k?

    ReplyDelete
  3. salam buat anak sedara kucingku CINDY....Jaga dia baik2 kak jgn sampai dia makan hamster ko lak. jgn lupa bwk gi klinik hewan yg aku tunjuk tu kalau dia flu ke..fever ke..ok. Selamat berbahagia ngan menatang2 peliharaan ko tu, semoga menjadik mak yg vouge!

    ReplyDelete
  4. hi AWAN..
    thanks for the advise...
    mmg aku berbahagia di hari raya ni, walaupun dapat anak betina je!!

    ReplyDelete