Friday, February 06, 2009

Laporan hangit minggu ini

Aku geram tul ngan manusia bangsa kelly ng sorang nih.
Semua keje dia nak buat, pastu dia komplen tak cukup tangan.
Pastu, yelah, mmg kononnya dia capable bebenau, akupun joke2 lah, kat dia.
Aku tanya “Why do you want to take more work, don’t worry, I wont take maternity leave, just tell them to wait for me to come back…” Bila orang joke2 tak reti nak accept la pulak. Hentah hormonal inbalance kot hari tu.

Dia jawab macamlah itu responsibility yang teramaaaattttlah beratnya. Takut orang tanya dia waktu aku takde. Selama ni aku tak tau ke dia tu ada personal problem.. Tapi, takkan lah ko sorang je ada problem sampai ko rasa takleh nak joke2 ke hapa!! Jalan daa… ko tau orang nak jaga hati ko je kan? Akupun tau keje aku, takde nak kacau keje ko, mmg takde tandingan keje aku ngan keje ko yang superbbbb tuh!!

Bangang benau aku rasa. Bodoh sombong je, kan?

Pada aku, sebenarnya dia nakkan recognition. Nakkan semua boss2 tau bahawa she’s a one hell of a responsible worker (worker tau!!).. tak kiralah, apa saja keje, bagi je lah kat dia, dia tentu buleh buat.. ala ala super womeng pun ada.. Ko ado.. non kan?

Kalu ko tanyalah orang2 di sekeliling dia, tentu dia yang willingly helping to answer those questions, even tho it has nothing to do with her job scope… (actually job scope dia sunggguhhhhhlah meluaaaaasssss sekali, kan).

Sekian dulu laporan hangit saya.

5 comments:

  1. hmm saya dah lama hangit dia tuh dah palang dah pun. Dia juga seorang pakar motibasi aka busybody nak tau masalah org je .. masalah sendiri tak tertanggung

    ReplyDelete
  2. dear Alice..
    seorang pakar kah?

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. aku tau sapa aku tau sapa aku tau sapa aku tau sapaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  5. Hola gergasi..
    ko tu, semua ko tau sapa..
    tada rahasia lagi meh!!

    ReplyDelete