Monday, March 02, 2009

Berkelah di Ulu Yam, Selangor

Yesterday, i had a great time with my family.
Joined picnic with friends and families are a must, okay?
Sapa pegi? Besides me and family (4), ct and Ehtek, Reen & Abg Jant and not forgetting makyang's family (5). Total 13, tak gamat tu??

Walaupun Ulu Yam je.. and it's near to my place some more, we had fun.
BBQ ayam... i should say thanks to Ct Shu and Reen, with the help and wisdom of siti suzana, ct's kakak, i shall say the marinated chicken was soooooo good, so perfect.

Not just chicken bbq, we had ikan pari, udang, ikan cencaru, kerang and also hot dogs for the kids (esp. anak2 den yg tak ghoti2 laei makan ikan). Mihun reen and sandwic telor oleh makyang juga menambah selera semalam.

Aku makan, mandi sambil melayan Azmeer, makan lagi, mandi lagi sampai jemu dan letih.

Sayang takde foto, kandapun takde teringat nak amik satupun!! Nantilah kalu Aliaa, anak sedaraku dah gigibirukan kpdku, i will put here!!

Hari ni ..... aku tak bley bangun.
My neck was so stiff that i couldnt think of anything else but to rest....so, i smsed Angie (my boss), Sonia and also Ct shu.

Had to go to the clinic to get the cure for this and found out that my bp has gone up up and away.. so, got MC one day only, one day, okay?

Dr Ranjit tu naik hangin plak, kata dia, i shd take medicine as he has told me since Sept...
Hek eleh.. dah berapa lama weh.. aku tentulah dah lama tak sakit.. bila datang, tiba2 dia marah2 gitu.. soh aku datang cek lagi lepas 1 minggu. Ada aku heran? Aku tau sgt diri aku... just becoz i was so tensed last week dgn keje, dgn organizing the farewell party, dengan kecoh pompuan tu yg giler koser, pastu dengan plan nak gi picnic tu semua, buat aku jadi bengonnng sket.. Dokter tu je yang overrracting.. kan, kan?

Dont worry doctor, i will take the pills, exercise, eat properly and then live happily.. InsyaAllah!

6 comments:

  1. Ya Rabbii...sedapnya BBQ...yummy..yummy...Bestnya piknik...nk kena plan gak ni dgn member..:) Jgn lupa paste gambar tauu..:D

    ReplyDelete
  2. Sayang nya doktor tu kat awak ye... hua hua hua...

    ReplyDelete
  3. wahh..best kan akak? aku pun teruja. rasa nak pegik jek lagi nih.. copy paste bbq mcm ari tuh...

    ReplyDelete
  4. Dear Shiera..

    elok sgt tu, take a break.. go piknik yek?

    ReplyDelete
  5. hi akuni...

    bukannya dokter tu sygkan i, maybe he's telling me how bad my condition was kot... but terlebih sudah dia nyer expressions..heheh

    ReplyDelete
  6. alloooo syurei..
    tima kasheh drop by.. wa harap lu dah semboh dari ceret beret yg merengse tu ye..
    yes, the picnic was trendeously great! we shd do this at least once in 6 months, how?
    wa sudi je jadi pengelola, also known as organizer ke hapa deme kat opis kita nu pangge?

    ReplyDelete