Tuesday, January 17, 2012

me familia

dear reader.. lama betul tak update blog.. windu katanya.. heheh.. akak mmg suka menulis kat blog ni.. walaupun akak tak pandai guna bahasa yg berbunga2 dan bermadah macam kawan akak novelist terkenal, puteri iemanisya tu, tapi, akak tetap nak tulis..  tulis blog best sikit sebab takyah hantar kat publisher utk cek spelling ke, kan.. cek grammar ke kan.. takyah.. tulis je sesuka hati mu.. yg penting maksud tu sampai.. insyaallahutaalaaa..

aiyoo.. intro kata windu pun berjela sudah.. tu la dia.. 


okay, harini kita citer about my men.. all the men in my life, cewahhh.. my own family.  akak nikah dgn seorang mamat perlis ni.. hensem tau.. kanda razak namanya.. tak lamapun bercinta lepas macikku rekomenkan dgn dia, 10 bulan je kenal2 tunang and terus menikah.. pastukan.. 2 taun kawin baruu dapat anak pertama, Akmal.. macam2 jugak kes sebelum dapat Akmal ni.  2 kali keguguran dan 3rd time barulah melekat dia.. haaa.. tu yg lambat dapat tuu.. at least dapat ye tak? 


akak bersyukur tauu.. alhamdulillahhh allah bagi pengalaman, walaupun sgt seksa melahirkan dia.. ngandung ok, but part sakit nak melahirkan tu.. allah saja yg tau seksanya.. 2 dos epidural doktor kasiii.. adoiii..


pastu tunggu 5 taun baruuu akak dapat sorang lagi anak.. well, bersungguh2 tuuu.. but, sebelum sangkut anak ke2, akak mengandung luar rahim pulak... baru 5 minggu masa tu.. dah kena operate petang2 tu jugak bila pi kinik dapat tau.. dan dan kena operasi you.. well, bahayanya mengandung luar rahim ni sebab baby tak membesar dalam rahim but, dia membesar dkt fallopean tube.. tu yg sakitttt sangat and kemungkinan pecah jugak dikhuatiri memudharatkan ibu dan anak.. so, kenalah operate awal2 utk buang.. sedey..



but, lepas tu dah baik, terussss mengandung ke dua.. tengok2 lelaki lagi.. Azmeer pulak anak ke dua.. dua je anak2 den.  


ramai gak org tanya bila  nak beranak lagi.. bila nak dapat anak pempuan pulak, bila tu, bila ni.. dah 4 series ni.. rasa seganlah pulak.. mikirkan sapalah nak menjaga dia nanti sementelah akak keje, takkan akak nak berenti keje.. pastu mak akak dah uzur sgt nak tolong2.. idaklah di advisekan .. even makpun nasihat pikir2kan masa depan anak2 tu jugak.. heheh.. but, kita cuma merancang, manalah tau, mengandung pulak akak..lepas makai premium beautiful, korset istimewa nih.. ha kau... akak terima dgn hati terbukaaa.. rezeki allah tuuu.. ahaks.. aku tak bley bayangkan aku kena nyusukan baby lagi nih.. heeeeeee

ini dah melalut daa.. tadi nak citer pasal family, dah tercerita bab beranak memberanak pulakkk.. sapa dah kawin or baru kawin, concentratelah jaga keluarga baik2, jadi isteri terbaik utk suami korang, kerana suami itu akan lebih menghargai isteri mereka kalu mereka rasa sentiasa dijaga dan dihargai, lebih byk menerima dari isteri, anak2 terdidik dgn baik menurut acuan islam yg syumul.  keluarga yg baik kuncinya dari isteri dan ibu yg baik,haa.. bangga kannn? 
  

No comments:

Post a Comment