Tuesday, July 03, 2012

jalan2 cari makan





sekarang ni bukanlah senang utk dapat keluar makan2 dgn kanda and the boys.  lagi2 sekarang kanda is soooooo the very busy with his work and  part time job.. maka sgt2 kurang dapat peluang.  last nite, he said when he got back from work... "jom kita makan luar dgn anak2..".. i was like.. wahhhhh... cant wait!

when kanda reached home, i was just coming back from surau.. menghantar mak and the boys to surau.  aku tak pi sekali sebab cuti, kannn.. so, balik rumah, kanda sampai.  he went to shower and get ready to go and pick mak and the kids back.  "..mana nak pegi..?" i asked him.  he wanted to go to Mc D.. alahaiii.. i suggested somewhere else.. not there.. so we tot of kenny rogers.. .. where la to find kenny at selayang??? 


so, last resort and it was like already quite late for kedai2 like that, almost 9.30, tak byk choice, we decided to go pizza hut jer... 




kesian anak2 lama umi ayah tak layan korang makan2 gini kannn?  umi pun rasa lama sgt tak keluar dgn family.  mak tak ikut since dia penat katanya.  so, off we went.  


we had so many things .. chicken wings, soup, coke, kopi, milo, aiskrim, pasta bolognaise (oh the meat balls were soooo yummeh), fettucini, pizza 2 bijik and we were soo stuffed semalam.   hahaha.. i can go for more, but... kesian azmeer dah sakit perut and ready to balik. 


pizza hut selayang mall tu sungguhlah sejuknya aircond diaaaa... masyaallahh.. tak tahan mak!!  nak tapau for opah at home tiba2 budak waitress tu kata.. "doh for pizza dah abis la kak.." boleh?? adoiii.. kenalah opah berpuashati je dgn tempura and some snacks je. kesian..


tapi akak tak sempat amik gambar dgn kanda... apalah kan.. dahlah kanda tu susah nak dapat keluar, dah dapat, tak amik pic dia pulak.. geramm jer.. heheh.. but all and all.. we had fun.  walaupun just pizza, it's the get together, bonding tu yg penting, ye tak?

i love my family!!

No comments:

Post a Comment