Monday, November 12, 2012

cuti lagi

salam semua..
korang tak cuti kah?
akak nak cuti mula esok till ahad.. ha kauuu.. berderet 6 hari tuu.. bagi org keje, 6 hari tu is wayyyy too much okay.. but bagi org yg tak keje, yg meniaga, yg buat bisnes part time sambil tak keje tu.. takde apa lah sgt nyer.  tulah beza keje dgn tak keje.. tak gitu?



kalu bab melalut i mmg suka.. heheh.  sebenarnya nak bitau.. i takde apa2 plan pun cuti panjang ni.  lebih kepada layan anak2 dgn mak, layan kanda special sikit.. since cuti katanya kannn, surf internet, tengok tivi, tivi and tivi lagi.. makan..ohhh, jgn dilupakan bab makannnn.. heheh.. and apa lagi yek?  nak kata pi berjalan tu tak taulah lagi.  sebabnya kanda takde pun kata dia cuti sama, so, redha je la kan.. kalu diajaknya berjalan, maka berjalanlah kita yek? 
time amal and ameer kecik2 dulu... at skybridge petronas twin towers

akak ni kalu kanda takde, mmg tak seronok nak pi jalan ke mana2, bawak anak2 lagiii laa, tak syiok tauu.   anak2 pun macam tak berapa nak hepi jalan dgn umi saja.. begitulah.. kalu depa berjalan dgn ayah saja umi takde takper.. sbb ayah selaluuu je ikutkan kehendak depa.. umi ni agak berkira sikit.. kan kan?
kanda macam ntah bilanya nak amik cuti panjang, sbb dia kata december nanti dia and opis mate dia nak pi company trip ke phuket.. alahai.. kami tinggal la lagi.. takpelah.. biarlah kanda enjoy dgn kawan2.. sbb dia selama ni asik keje, keje dan keje je.. haa. you all tau lah kan.. i on the other hand mmg selalu cuti sebab i banyakkkkk cuti taun kannnn?  so, kalu tak cuti amik taun, cuti EL because of mak or anak2, mana nak abis cuti tu.. some more opis akak pulak tak boleh bring forward cuti, tu yg pakat amik je cuti tu abiskan.. haaa..
kenangan di Kuching, 2010

our next trip for cuti2 ialah.. taun depan pulak.. tunggu jelah family day yg kami dah planned baik2 on january 2013 nanti... tak sabar youuuu!!

No comments:

Post a Comment