Tuesday, September 01, 2015

Takde rasa nak buat apa2 melainkan tido

Ptg ni abis keje mmg takde ati nak buat apa2.. nak balik tido jer.. mandi pun takmo.. apa pun takmo.. nak balik and tido.  Semua rasa hilang mood.  Konon nak pi gym la nak pi money changer la.. semua tak menjadi.  Tiada lagi perasaan nak buat apa2.  Penat badan penat otak.  Terus jalan jer dr opis.  Tak tggu van pun ke kls.  Tgk kat brader basking tu, takde lak.. ada budak2 lain.. 2 org.  Hmm.. terus gi platform 3.  Lama gak tggu.  Mata pun cam letih nak tido sgt2.  Plan nak tido je bila tren smpai.  And bila tren smpai.. mmg aku tido.  Keletihan.  Cepat dpt tren cepat gak la boleh balik.  Tetapi.. nak smpai batu keb.. dia bleh benti lakk.. huhuuu.. hujan lebat sangat.  Allah bg hujan utk menduga ketapi tanah melayu.  Lama giler ketapi stuck.  Dekat 2jam aku duduk tadi.  Nak mereput rasanya.  Mula2 tido best laar.. tapii.. bila ketapi x jalan, lama2 tak leh tido dahh.. bangun la dok mikir berapa lama lagi nak tggu ni.  Nak kuar pun x leh.  Nak mintak tolong dgn superman aku takde dia heran.. hukhuk.  So.. tggu je larr.  Dekat2 7.45 baru smpai stesen bc.  Pehtu nak keluar parking sekali lagi kacau.  Lori treler panjang nak keluar nak masuk.. huhuu.. nasib aku la harini.  Takleh keluar jalan depan.  Aku dinasihatkan keluar ikut jalan blkg nu.. jalan yg lalu kot ntah mana2 utan tembus ke kg laksmana.  Aku ingat td tu kali ke 3 aku lalu situ.  Sesat jugak nak masuk lorong yg betui.. huhuu.  Punyalah seram lalu tempat yg xde lampu.. kiri kanan utan.. tapi demi nak elakkan jem tadi aku terus jer.  Panjang giler jem tadi.  Ntah kul brapa nak lepas tu.  Aku dah la tension lama dlm tren.. ya Allahh.. dugaanMu harini utk aku, aku terima.. alhamdulillah.. by 8pm aku smpai umah.  Kalut2 mandi solat maghrib.  Ngaji and tggu isyak.  Settled isyak konon nak tido.  Tak bolehhh.  Borak dgn siti kat whatsapp pulak.  Dia sangkut kat sogo.  Sian diapun sama.  Hari2 sangkut jam.  Ni lah dilema org bekerja kann?  Nak benti keje aku tatau nak buat apa lak kang?  Nak bisnes pun ntah cemana ni.. tak tentu hala dah haa..  Tak tau apa nak jadi.  Kojo yo lah smpai bila pwc boleh terima.  Huk huk..
Dah lah.. nak bawak2 tido.  Kot2 esok semua jadi ok kan?  Ya Allah.. kau bantulah akuuu.. hanya padaMu tempat meminta.






No comments:

Post a Comment