Friday, March 04, 2016

cicir

aku tercicir lagi dari senarai mu... cewah ayat.
tapi tulah.. mmg sudah lama tercicirnya.  kena masuk senarai baru lah kalu macam ni.
tiap kali rasa kena tinggai je kalu tiba weekend sejak laki dah bergiat dalam arena persatuan.  bukan sekadar ahli biasa.. tapi ahli majlis tertinggi tuuhh... bak kata madi sepupu aku.. jkkkkkkkkk.. haa kau.. maybe one day dia akan dianugerahkan pangkat dato' atas jasa2 dia dalam persatuan itu, utk memajukan masyarakat kampung tempat lahir dia.. in sya Allah.. kannn?

takpelah bab bini ni, mengalahlah sikit.  ko dah lama pun berpasangan dengan dia.. biarkanlah dia buat sesuatu utk dirinya pulak. asik2 kau je mintak perhatian, sapa la nak layan, ye tak.  so, bagi can lah dia.  tanya banyak2 pun org menyampah, so, tanya yg patut2 dan lepaskan dia.. tata... babai, buatlah terbaik dan kalu perlu bertanya kabarlah pada bini ni sementara masih ingat pd ku ini.. huk huk.  aku terus terang kata, rindu nak balik kg perelis, tapi tulah.. dia bukan balik berjalan, semua pun atas paspot keje2 persatuan, kannnn?

so, muqaddimah di atas adalah sangat sesuai sekali dengan peribahasa melayu yg aku tak berapa berkenan.. sayang anak tangan2 kan.. sayang bini, tinggal2 kan.  sesuaiiii.. tabik kanda kerana selalu sayangkan akuuuuu..








No comments:

Post a Comment