Wednesday, November 22, 2006

Simpan duit banyak-banyak


Rabu, 22 November 2006

Pagi ni, it took me about 30 minutes jer to reach the office. Aku bawak nasik goreng. Kandapun aku bekalkan, Azmeerpun dapat. Sepinggan besar untuk opah and Amal kat umah depan. Amal amik duty tido dengan opah semenjak atuk kerja malam. Masuk 3 minggu dah kot. At least abah ada kerja sekarang. Takdelah dia boring sangat melangu depan tv. Aku sedih memikirkan aku sendiri tak boleh nak provide abah. Dia sampai tua kena kerja jugak. Sepatutnya, cam dia dengan mak tu, takyah sesusah pikir carik duit dah. Anak-anak tentu boleh support! Tapi, banyak mana boleh bagi? Aku pun jenis bergaji rendah man! Sedey ni!

Kalau stay kerja sini, kebarangkalian untuk simpan duit, memanglah kecil. Tapi mana lagi aku nak pergi dengan usia yang dah mensenja ni? Hai... redha jer la.



Bulan depan, mungkin Ameer kena berenti sekolah pulak. Mak dah setuju nak jaga dia sementara. Aku harap everything is okay with mak. Ameer baru nak masuk 5 taun next year, tentulah 12 bulan lagi aku kena keluarkan duit yang banyak setiap bulan, termasuk dengan yuran tahunan dan segala depositnya, bila kira-kira, memanglah aku tak mampu antar dia kat CLC tu. Aku sedar diri! Kandapun bukannya gaji besar sangat. Kami ni kira cukup makan jer... Hai, aku sedey benar bila pikir aku tak boleh bagi yang terbaik untuk keluarga aku. Lemah benor rasanya. Cemana la orang yang ada anak 6, 7 orang tu, kan?

Amal pun tunjukkan kemerosotan dalam pelajaran dia. It shows how weak a mother i am. I did not pay much attention to his studies, that's why he became "corot" in his class. Next year, dia dah kena turun pulak from kelas A to kelas B. Kesian dia.. Umi mintak mahap Mal, umi memang cuai!

Huaaaaahhhhhhh.....

1 comment:

  1. aik? ada gamba beruang plaks? beruang yang berwang. ko kenal tak sapa beruang yang berwang? aku kenal, aku kenal

    ReplyDelete