Tuesday, December 26, 2006

Melawat guru

Hi!

Last Saturday, i went to Encik Rijal's place at Duta Vista Resort. Dia ni, my lecturer, i mean ex-lecturer in UiTM. Dia ngajar shorthand and trengkas sampai part 5 la. We become close since the first class lagi.

He is not well, not well at all. Baru jer retired, dapat stroke. From stroke hari tu, dia tengah nak recover. Rupanya, memacam side effect from the stroke. Lepas makan-makan, anak-anak aku dah syok main kat umah tu sebab lapang sangat. En. Rijal plak, dok bagi nasihat cemana nak prevent from getting stroke.

Makan jus peria and green apple, atau buat ulam jer peria tu. He even recommended us to buy the juice extractor from Amway.. sempat promote lagi. Then, kena exercise hari-hari like 30 minutes to just sweat yourself. Itu sangat penting, katanya. Bukan aku tak tau, but, as you know, aku ni ada penyakit lain jugak... penyakit M, hik..

Balik dari situ, singgah Dataran Merdeka 2 minit, amik gambo, terus balik. Dalam kereta, kanda ajak gi Pahang, umah Kak Zizah. ... ikut jer la. Raya Haji, takde la payah ke sana lagi.. so, aku boleh tido as i wish, kan?

No comments:

Post a Comment