Wednesday, August 08, 2007

Rat race

Semalam aku pegi Bursa Mesia nak sorakkan kompeni aku sebab take part dalam ini rat race. Korang tau tak mendenyer rat race nih?

Tatau takpe, takkan tanya kat akhirat. Walaubagaimanapun, aku tetap akan bitau...
Rat race adalah di mana pekerja2 dari sektor swasta akan berlari-lari marathon untuk mendapatkan nama bagi kompeni mereka. Running attire mestilah baju keje.. gitulah konon. Eleh, aku tengok sumer pakai kasut sukan, tak kena la pulak... kalu office attire, biar bebetul, still tak compliance.. wakakakaka... sukati koranglah.. aku pegi nak support gitu!!

Lepas sorak2 dorang lepas larik, ujan pulak turun dengan lebat, bak kata omputih kucing anjing lah lebatnyer, maka bertempiaranlah sumer hamba Allah cari tempat berteduh...
Kompeni aku takde la pulak supply payung, so, cramp la kat kemah tu. N dah nak terpengsan, sian dia, tak berapa sihat.. so we ol decided to belah from the scene..

Maka we ended up at KLCC...
Nak carik sluar keje, dah abis pulak stok.. aku balik jer dengan ati sedey, sayu dan letih sesangat.
Sib baik N and tunang dia, Fahmi mau nganto aku balik sampai depan pagar, lega, Alhamdulillah...

Kanda lewat, frust giler!

9 comments:

  1. lepas tu tikus tu lari kemana?

    ReplyDelete
  2. baru nak tanya, maksu dah potong line tanya dulu pulaks! potong stim betul!

    ReplyDelete
  3. All the rats jump into the Sg Kelang River and mati lemas....the next day, DBKL staff mengamuk b'cos they had to work overtime ...cleaning the rats mayat in the river...THE END.

    ReplyDelete
  4. butter
    sib baik mu tulun jawabkang

    tqvm

    ReplyDelete
  5. hahahhaaaaaa.......
    masuk dalam sungai............

    ReplyDelete
  6. hahaha kena tangkap basah
    hihihih

    ReplyDelete
  7. RAT RACE ...??

    MACAM CITER DOGENG DALAM BUKU TU ...

    YANG ADA PENIUP SERULING ...

    ReplyDelete
  8. eh event yang sama si diaharris pergi...macam besh je lumba tikus ni..tikus disediakan atau bawak sendiri? he he

    ReplyDelete
  9. tikus ada pakej... siap pakai kasut sukan

    ReplyDelete