Tuesday, October 30, 2007

Berkumpul

Semalam kanda called saying Kak Zizah laki bini were stopping over on their way back to Triang. I was happy. Dah lama dia tak singgah rumah sekangkang kera aku nih. On the way back, kepala aku fenin bagai nak pecah.. sebab ganti puasa without sahur ke or too long ngadap screen kemputer? Tataulah... rasa sakit ya amat!

So, sampai umah, aku terus tido sementara nak tunggu maghrib. Mak datang, aku dengar je dia bawak nasiklah, lauklah, berbagai. Aku dah beli capati for buka puasa, so aku continue lelapkan mata menahan sakit kepala!

Rupanya, kak zizah & others bukannya just singgah, ada berita lain dibawa bersama... anak Kak Yah, Kamal, dah accident on the way turun from Genting Highlands with his girlfren. They all went to visit them at Hospital Selayang.

Kanda tak bitau plak ada hal gitu, so aku pun buat biasa je layan orang datang nak beraya, tetiba Linda kata baru datang dari spital, aik... akupun tertanya-tanya. Kanda forgot to tell me this bad news, so, terpinga-pinga la aku dorang cerita kat aku.. boleh ke? I tot i'm the closest person to you, kanda, why laa.. I guess dia tak hengat aku bila dengan sedara-mara dia.. boleh? Sabar je la hati...

Kamal tak teruk, just luka kat tangan, but the girlfren was injured on the face, and kena few jahitan. Aiyakkkk, takuttt! Semoga dia cepat sembuh.

As usual, they all takdenyer bermalam kat umah aku, since it's sekangkang kera, so, again rumah Lindalah jadi pilihan dorang untuk bermalam.

2 comments:

  1. la... terlupa kot... and then tak per ler tak bermalam.. tak yah susah2 nak siapkan bantal and selimut

    ReplyDelete
  2. wahai mak su..
    sebenarnya aku memang bersyukur dorang tak bermalam..aku fenat sesangat.. ahaks!

    ReplyDelete