Thursday, February 28, 2008

Bermula lagi

Semalam aku first time selepas 15 taun, pegi semula worked out at gym.


Punyalah berat.. aku segan nak tulis kat sini berat aku!


Tapi since aku jog/jalan laju kat titi hari tu, aku dah turun like 4 kg kau!



Itulah yang membakar semangat aku menjadi lebih membara nak kurus.


Habis exercise2 tu semua, aku tengok kat hp.. wah ada 3 mis col, 1 mesej.
Kanda tentu bengang aku tak amik col, tapi dia tentu paham aku tengah berpeluh dan sengaja takmo bawak hp. Kanda bitau dah beli makanan, so, aku boleh terus balik je.


Bila dah antar geng, aku sampai umah lebih kurang kol 8.45. Kanda tengah basuh sambil lipat kain sambil menguruskan anak2. Pandaipun dia..
Bila dah terpaksa, i think he can do whatever he can to help me.


Diapun suka kalau aku kurus dan sihat. Banyak masa dengan anak2 terpaksa aku korbankan.

Aku harap mereka paham.

8 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Wah...umi dah pi gym ye...kak lady tak pernah jejak pun gym...hehehe...gym kat umah je...eksesais ngan penyapu mop...hahaha

    ReplyDelete
  3. mak su..
    tengkiu, tengkiu.. bersamalah kita ke arah rakyat yang sihat..

    kak lady..
    dulu2 masa belum kawin, dulu2 sangatlah, ada gak join, nak masukkan baju2 kawin takut sempit, kan? hi hi..
    tapi best join gym sebab ada trainer tunjuk yang betul, cara, pastu ada kelas2 aerobik, ada kelas menari gelek dan sebagainya..
    just nak kluarkan peluh, gitu, kan?
    meh la kita sesama kak lady ye!

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Salam ..

    pB , tahun lepas join gak gym nie.

    Tapi last last , malas nak pergi.
    Byk masa nak perlu dikorbankan ....

    pB doakan Umi akan terus berjaya
    kena kuat semangat.

    ReplyDelete
  6. hi pB,

    saya nekad dah ni, kalu tak kurus, sekurang2nya saya sihat sket!

    ReplyDelete
  7. suami mana tak suka bini kurus..ewaaahhh..bhasyaaaa!!!!!!

    rajin2...mlm nk tido wat la exercise yg sy letak kat entri sblum ni. Mudah dan efektif. Org yg pemals nk mampus je takkan buat..ehehe

    ReplyDelete